MyHeritage lancerer ny banebrydende teknologi der kan oversætte navne og styrke din slægtsforskning

Ny teknologi nedbryder sprogbarrierer og styrker slægtsforskningen

TEL AVIV, Israel & LEHI, UTAH--()--MyHeritage, der er verdens førende organisation for slægtsforskning og slægtshistorie, har i dag lanceret ”Globale Navne”. Den nye teknologi kan hjælpe slægtsforskere bryde igennem sprogbarriererne, når de går på opdagelse i fortiden. Teknologien oversætter automatisk navne i historiske optegnelser og stamtræer fra et sprog til et andet. Præcisionen er meget høj, og systemet danner flere mulige oversættelser for at gøre det nemmere at matche personer på forskellige sprog. Derudover vil en manuel søgning på ét sprog også give resultater på andre sprog, der så igen oversættes tilbage til brugerens eget sprog. Den globale navneteknologi er en unik opfindelse, som ikke tilbydes af andre og er nyttig for enhver, der er interesseret i at finde sine globale rødder.

”Globale Navne” giver umiddelbart brugerne mange fordele. For eksempel har amerikanere med russiske rødder tidligere været nødt til at søge efter aner i Rusland for at øge chancen for at finde brugbare oplysninger. I dette eksempel modtager det nye system søgninger på engelsk og udvider dem automatisk til også at dække russisk og ukrainsk for derefter at oversætte resultaterne tilbage til engelsk.

Den nye globale navneteknologi indebærer også en forbedring af MyHeritages populære match-systemer, så også de kan overvinde sprogbarriererne. Hvis en bruger i Grækenland med et græsk stamtræ f.eks. er beslægtet med en bruger fra Israel med et stamtræ på hebraisk, kan MyHeritage sætte dem i forbindelse med hinanden, idet systemet automatisk matcher navne på henholdsvis græsk og hebraisk og viser brugerne, hvordan deres stamtræer overlapper. Det kan sagtens føre til spændende ”familiesammenføringer”.

”’Globale Navne’ hjælper brugerne til at overvinde Babelstårn-syndromet,” siger MyHeritages grundlægger og direktør Gilad Japhet. ”Verden bliver mindre og mindre og stadigt tættere forbundet. Alligevel er informationer fra andre lande oftest skjult for dem, der ikke taler sproget. Det er vores mission at udvikle de bedste teknologier til at gøre slægtsforskning lettere for alle, hvor i verden de end måtte opholde sig. Det er derfor, vi har sat os det ambitiøse mål at nedbryde en af de mest frygtindgydende mure, der forhindrer slægtsforskning og nye opdagelser – nemlig problemerne med at oversætte navne fra et sprog til et andet. Vi er stolte over at komme først med løsningen og spændte på den værdi, som den vil give brugere rundt om i verden.”

MyHeritage har udviklet teknologien ved hjælp af grundforskning og avancerede algoritmer og baseret den på organisationens gigantiske multisproglige og internationale database med seks milliarder profiler i slægtstræer og historiske optegnelser. ”Globale Navne” dækker fornavne og efternavne og håndterer ikke blot navne, der har optrådt tidligere, men også navne, systemet aldrig har mødt før. Teknologien er generisk, men anvender også store ordbøger, som MyHeritage har opbygget for at dække synonymer, navneforkortelser og kælenavne. Derfor vil en søgning på Alessandro, der er Alexander på italiensk, også finde "Саша", der er den russiske transskription af Sascha, som er et populært kælenavn for Alexander på russisk.

I den første version af den globale navneteknologi vil der være oversættelser af navne mellem engelsk, tysk, hollandsk, fransk, spansk, catalansk, portugisisk, italiensk, norsk, svensk, dansk, græsk, hebraisk, polsk, tjekkisk, russisk og ukrainsk. Den næste version, der er under udvikling, vil medtage kinesisk og japansk, og flere sprog vil følge.

For at prøve ”Globale Navne” kan du danne et gratis stamtræ på MyHeritage og få glæde af de automatiske matches eller benytte MyHeritages søgemaskine SuperSearch for at finde historiske optegnelser.

Om MyHeritage

MyHeritage er verdens førende organisation for slægtsforskning. Med sine smarte teknologier har MyHeritage forvandlet slægtsforskning til en aktivitet, der er nem at gå til og umiddelbart giver tilfredsstillende resultater. Den store, globale skare af brugere har glæde af adgang til et kæmpestort arkiv af historiske optegnelser, den mest internationale og mangeartede samling af stamtræer samt banebrydende match- og søgeteknologier. MyHeritage anvendes af millioner af slægter, fordi det er nemt at dele slægtshistorier fra nutid og fortid, og fordi de vil blive værdsat i mange generationer fremover. MyHeritage er tilgængelig på 42 sprog. www.myheritage.com

Contacts

MyHeritage:
Marketingdirektør Aaron Godfrey
Tlf. +1-347-542-7902
E-mail: aaron@myheritage.com

Release Summary

New technology eliminates language barriers to enhance family history research and preservation

Contacts

MyHeritage:
Marketingdirektør Aaron Godfrey
Tlf. +1-347-542-7902
E-mail: aaron@myheritage.com