BOYDEN GLOBAL EXECUTIVE SEARCH BREIDT UIT IN BELGIE EN LUXEMBURG

- Francis Vaningelgem en Baudouin Contzen versterken de aanwezigheid van Boyden in de BeLux welke kadert in de toenemende groei van Boyden in Europa -

BRUSSEL--()--Boyden, een wereldleider in retained executive search en advies inzake talent management met meer dan 70 kantoren in meer dan 40 landen, maakte vandaag bekend dat het bedrijf een kantoor opent in Brussel om hun marktleiderspositie in Europa verder uit te breiden.

Gezien hun verwezenlijkingen op het vlak van managementadvies en hun jarenlange ervaring in executive search op directieniveau en in corporate governance, zullen Francis Vaningelgem en Baudouin Contzen, voormalige stichters van Executive Square, het kantoor Boyden België & Luxemburg leiden en verder ontwikkelen, hiermee voortbouwend op Boydens recente lanceringen in Nederland, en Genève, Zwitserland.

Het kantoor in Brussel zal zich toeleggen op executive search, leadership consulting en interim management onder meer in volgende sectoren:

  • Consumentengoederen en grootdistributie
  • Financiële diensten
  • Industrie, luchtvaart, energie, groene technologiëen en nutsvoorzieningen
  • Gezondheidszorg en farmaceutische industrie
  • Technologie en telecommunicatie
  • Professionele diensten
  • Overheid en non-profit sector

"Onze klanten doen veelvuldig beroep op ons in hun zoektocht naar internationale profielen", aldus Francis Vaningelgem en Baudouin Contzen.“ Met Boyden BeLux bieden wij hen toegang tot alle vooraanstaande internationale zakencentra door middel van een wereldwijd netwerk van Partners met kennis van de locale cultuur en marktomstandigheden. In dit opzicht biedt Boyden een uniek inzicht in de sectordynamiek en de doelstellingen van haar cliënten, en dit zonder enige concessies op details en professionele insteek. Dankzij de expertise verenigd in Boydens verschillende praktijkgroepen treden de partners op als strategische adviseurs die niet alleen voldoen aan de verwachtingen, maar deze ook zeer vaak overtreffen.”

"Het nieuwe team van Boyden België & Luxemburg wordt een integraal onderdeel van onze globale bedrijfsstrategie waarin we onze klanten de beste talent inzake talent and leiderschap bieden in EMEA", aldus Trina Gordon, President en CEO van Boyden World Corporation.” In nauwe samenwerking met onze Partners in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Oceanië brengen Francis en Baudouin een schat aan ervaring mee om de meest complexe uitdagingen en beslissingen van onze cliënten omtrent leiderschap en senior executive talent tegemoet te komen."

Francis Vaningelgem: Dhr. Vaningelgem richt zich voornamelijk op de gezondheidszorg en farmaceutische industrie sector, technologie en Human Resources. Hij kan bogen op meer dan 20 jaar ervaring in executive search in diverse industrieën en functionele domeinen, met een bijzondere interesse in en kennis van de farmaceutische industrie, en biotech, technologie en professionele dienstverlening sectoren.

Hij was één van de grondleggers van BEXSA (Belgium Executive Search Association), waarin hij cliënten adviseerde op basis van zijn uitgebreid professioneel netwerk en diepe kennis van de industrie.

Voorafgaande zijn toetreding tot Boyden was Francis Vaningelgem actief bij verschillende vooraanstaande executive search bedrijven, waarna hij Executive Square stichtte. Daar adviseerde hij uiteenlopende cliënten, van groeibedrijven tot familiale ondernemingen en internationale groepen. Gelijktijdig was hij Senior Partner van Action Consulting, waar hij bedrijven ondersteunde bij het implementeren van human capital strategieën.

Hiervoor was hij één van de oprichters en Managing Director van Ray & Berndtson S.A./N.V. (nu Odgers Berndtson). Gedurende de 15 jaar dat Vaningelgem er aan de slag was, transformeerde hij het Brusselse bedrijf in een zeer prominent Belgisch bedrijf in executive search. Binnen deze context was hij eveneens mede-oprichter en Senior Partner van Talentium, een human capital en culture alignment consultingbedrijf verbonden met Ray & Berndtson. Daarvoor was hij Partner bij de executive search groep Ward Howell International, en werkte hij als Associate Partner bij Team Consult en Senior Manager bij KPMG waar hij vooral actief was in de herstructurering van overheidsbedrijven en non-profit organisaties. Hij startte zijn loopbaan bij de Compagnie Internationale des Wagons-Lits et du Tourisme, Schlumberger en Honeywell Bull in verschillende human resources functies.

Francis Vaningelgem studeerde TEW aan de Universiteit van Antwerpen en behaalde een postuniversitair certificaat in de informatica. Hij spreekt vloeiend Nederlands, Engels, Frans en Duits.

Baudouin Contzen: Bij Boyden richt Baudouin Contzen zich voornamelijk op de industriële sector, consumentengoederen en grootdistributie alsook advies voor Raden van Bestuur. Hij is tevens een erkend expert op het vlak van energie en nutsvoorzieningen, luchtvaart en zakelijke diensten. Zijn ervaring spreidt zich over meer dan 100 landen en vijf continenten waardoor hij een bijzondere expertise heeft ontwikkeld in aangelegenheden omtrent industriële herstructurering en veranderingstrajecten binnen ondernemingen.

Hij treed in dienst bij Boyden nadat hij als Senior Partner Executive Square mede heeft gepositioneerd als een toonaangevend rekruteringsbedrijf in België. Tegelijkertijd was hij Managing Partner van Action Consulting, waar hij zijn uitgebreide managementervaring heeft aangewend om zijn cliënten human resources oplossingen aan te bieden waarmee zij hun strategische doelstellingen kunnen bereiken.

Eerder was dhr. Contzen mede-oprichter van de management consultancy Talentium, dat zich richtte op het afstemmen van strategie en human resources. Daarvoor werkte hij gedurende 11 jaar bij Arthur D. Little, waar hij één van de steunpijlers van zowel het Brussels kantoor als het Europees management was, en 4 jaar als Partner bij KPMG Consultants Belgium, vandaag beter gekend als Unisys Consulting. Alvorens zijn loopbaan als consultant, was dhr. Contzen Sales Manager binnen de divisie “Energie” bij C.M.I. - Cockerill Mechanical Industries.

Als erkende autoriteit in zakenkringen en binnen de academische sfeer, is dhr. Contzen een geapprecieerd docent “Industriële Strategie” en “Marketing” in het kader van het post-universitair programma EMM-CEPAC van de Solvay Brussels School of Economics and Management aan de Université libre de Buxelles (ULB). Hij gaf eveneens lezingen met het thema “Consulting in een mondiale omgeving” aan de Ecole Supérieure de Commerce de Bordeaux (vandaag gekend als KEDGE Business School).

Dhr. Contzen is in het bezit van een diploma Burgerlijk Ingenieur in mechanica en electriciteit van de Ecole Polytechnique de Bruxelles (Université libre de Bruxelles) en van een MBA (Master of Business Administration) van INSEAD, Fontainebleau (Frankrijk). Hij spreekt vloeiend Frans, Engels en Nederlands en heeft een praktische kennis van het Duits en het Italiaans.

Over Boyden World Corporation

Boyden is een wereldleider in executive search en talentadviesdiensten met meer dan 70 vestigingen in meer dan 40 landen. Sinds de oprichting in 1946 specialiseert Boyden zich in executive search, interim management en human capital consulting in een breed spectrum van markten en sectoren. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het bedrijf: www.boyden.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

voor Boyden
Kara Condon, +32 2 289 09 30
kara.condon@fticonsulting.com
of
voor Boyden
Dan Margolis, +1 (213) 452.6472
dan.margolis@fticonsulting.com

Contacts

voor Boyden
Kara Condon, +32 2 289 09 30
kara.condon@fticonsulting.com
of
voor Boyden
Dan Margolis, +1 (213) 452.6472
dan.margolis@fticonsulting.com