Chinese groep verwerft aandelenbelang in MTL INDEX en neemt voorzitterschap over

PARIJS--()--MTL Index, de toonaangevende Franse handelaar in strategische metalen en zeldzame aardmetalen voor industrieel gebruik, kondigt aan dat het bedrijf een overeenkomst heeft gesloten met het in Hong Kong gevestigde ASIA AXA METAL, voor een aandelenbelang in zijn bedrijf. Met de acquisitie van 40% van het aandelenkapitaal door de Chinese vennootschap zou MTL Index zijn groei moeten kunnen voortzetten. Deze aankoop is bekrachtigd tijdens de laatste algemene vergadering.

De heer Chun HUANG, bestuurslid van ASIA AXA METAL, zakelijk bankier voor Frankrijk en China, vroegere CCF, ABN AMRO en Bank LEONARDO, zal de leiding van de groep overnemen.
"Wij zijn zeer blij met deze overeenkomst en de kans om partner te worden van een groep die zich in een paar jaar heeft weten op te werpen in deze sector». «Het feit dat de prijzen en de markt sinds 5 jaar het laagste niveau hebben bereikt, heeft verder de doorslag gegeven. De timing is perfect! Wij hebben het volste vertrouwen in de groeiverwachtingen voor deze industrie. Wij geloven dat wij met onze kennis al snel schaalvoordelen zullen bewerkstelligen en de ontwikkeling van de groep kunnen voortzetten," verklaarde Chun HUANG, op de dag van zijn benoeming.

Over MTL Index

MTL Index is gespecialiseerd in strategische metalen en zeldzame aardmetalen voor industrieel gebruik.

Informatie over www.mtlindex.com

Over Chun HUANG

De heer Chun HUANG is zijn carrière gestart in 1994 op de afdeling fusies en acquisities bij de Crédit Commercial de France in Parijs, en vervolgens in Hong Kong, waar hij actief betrokken was bij de beursgang van verschillende vennootschappen en de ontwikkeling van Franse bedrijfsgroepen in China. Na zijn verblijf bij ABN AMRO kwam hij in 2004 bij het returnfonds PRADO FINANCE, waar hij tot 2009 algemeen directeur is geweest. Chun HUANG was vervolgens financieel directeur van de makelaarsgroep EURASIA, de eerste beursgenoteerde vennootschap in Chinees eigendom in Frankrijk. U kunt het CV van Chun HUANG bekijken op www.linkedin.com/pub/chun-huang/1a/9b0/192

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

MTL INDEX
Chun Huang, tel: 0156769004
mail: contact@mtlindex.com

Contacts

MTL INDEX
Chun Huang, tel: 0156769004
mail: contact@mtlindex.com