Klinische studies naar GORE EXCLUDER Conformable AAA Endoprothese goedgekeurd in VS en Japan

The GORE® EXCLUDER® Conformable AAA Endoprosthesis Device is designed to bring endovascular therapy options to patients previously considered untreatable. (Photo: Business Wire)

FLAGSTAFF, Ariz.--()--De Amerikaanse toezichthouder FDA heeft ingestemd met een klinische studie naar de nieuwe EXCLUDER Conformable AAA Endoprothese van W.L. Gore & Associates Inc. Ook in Japan is een klinische studie naar de EXCLUDER Conformable AAA Endoprothese goedgekeurd.

De onderzoeken moeten uitwijzen hoe veilig en effectief de prothese is bij de behandeling van aortische aneurysma's in de buik en onder de nieren bij patiƫnten met niet-normale anatomie. De prothese is de volgende generatie van de GORE EXCLUDER AAA Endoprotheses.

Het onderzoek in de Verenigde Staten wordt geleid door Robert Rhee, hoofd van vasculaire en endovasculaire chirurgie bij het Maimonides Medical Center in New York. Het onderzoek in Japan staat onder leiding van Takao Ohki van de Jikei University School of Medicine in Tokio.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Chempetitive Group for W.L. Gore & Associates
Andrea Vuturo
+1 (312) 997-2436
GoreMedical@Chempetitive.com

Contacts

Chempetitive Group for W.L. Gore & Associates
Andrea Vuturo
+1 (312) 997-2436
GoreMedical@Chempetitive.com