Monsanto schaart zich onder beste werkgevers in Europa

Leticia Gonçalves, President of Monsanto Europe, and Joe Froehlich, Human Resources lead for the company, celebrate Monsanto's being named one of the Best Workplaces among multinational employers for 2015 by the Great Place to Work Institute. (Photo: Business Wire)

LUXEMBOURG & MORGES, Switzerland--()--De Europese tak van Monsanto, mondiaal toonaangevend in duurzame landbouwoplossingen, prijkt dit jaar op de 24 plaats op de Europese lijst van beste werkgevers (Best Workplaces) van het Great Place to Work Institute.

De lijst kwam tot stand op basis van enquêtes bij meer dan 2.300 bedrijven in 19 Europese landen waar Great Place to Work® is vertegenwoordigd. De beoordeling is deels gebaseerd op de antwoorden van werknemers op vragen naar tevredenheid over hun werk en werkomgeving, en deels op informatie van personeelsmanagers over bedrijfscultuur en personeelsbeleid.

Monsanto Europe kreeg het goede nieuws te horen tijdens een feestelijke bijeenkomst in Luxemburg op 4 juni, samen met 99 andere bedrijven die zich als Best Workplace kwalificeerden.

Hoewel Monsanto al eerder in diverse landen over de hele wereld op de ranglijst van het Great Place to Work Institute stond, is dit de eerste keer dat Monsanto op de Best Workplaces ranglijst voor heel Europa is geplaatst. Recente landelijke erkenningen in Europa waren er onder meer voor de vestigingen in Frankrijk, Italië, Spanje, Polen, België en Nederland. De Europese erkenning omvat het hele scala van activiteiten van de onderneming in Europa, inclusief de divisies Agricultural Seeds en Vegetable Seeds.

“Deze prestigieuze onderscheiding bevestigt wat we zelf bij Monsanto Europe al wisten,” zegt Leticia Gonçalves, President van Monsanto Europe & Mideast. “Onze 3.800 werknemers zijn trots op hun werk voor de ontwikkeling en verkoop van efficiënte, innovatieve en duurzame agrarische oplossingen voor het voeden van de groeiende wereldbevolking. Het is voor Monsanto een eer om door de eigen werknemers en onafhankelijke experts te worden beschouwd als organisatie die zich onderscheidt door creativiteit, vertrouwen, trots en verbondenheid. De publiekelijk uitgesproken belofte van Monsanto om zich in alle zakelijke activiteiten integer te gedragen is daarbij net zo belangrijk als goed personeelsbeleid,” aldus Gonçalves.

Ibrahim El Menschawi, Vice President van Monsanto’s Vegetables divisie voor de regio Europa, Afrika en het Midden-Oosten, verklaart dat de erkenning een illustratie vormt van de gezamenlijke visie en gedrevenheid van alle medewerkers – van zaadveredelaars tot verkoopstaf en klantenservice. “We hebben een sterke bedrijfscultuur die werknemers aanmoedigt zelf sturing te geven aan hun ontwikkeling, onze klanten vernieuwende oplossingen te leveren en betrokkenheid te tonen bij de eigen leef- en werkomgeving,” zegt El Menschawi. “Die mix is heel belangrijk voor werkplezier en werving van nieuwe mensen.”

Over Monsanto

Monsanto levert een breed aanbod oplossingen om onze groeiende wereld te helpen voeden. We produceren zaden voor groenten, fruit en andere essentiële gewassen, zoals maïs, sojabonen en katoen, die boeren aan betere oogsten helpen en bijdragen aan efficiënter gebruik van water en andere hulpbronnen. We werken aan duurzame oplossingen voor een gezonde bodem, we bieden boeren informatie om hun bedrijfsvoering te verbeteren en natuurlijke hulpbronnen te beschermen, en we leveren gewasbeschermingsproducten om schade door plagen en ziektes te beperken. We werken samen met boeren, onderzoekers, nonprofitorganisaties, universiteiten en anderen aan oplossingen voor immense wereldwijde uitdagingen. Ga voor meer informatie over Monsanto, onze doelstellingen en onze meer dan 20.000 gedreven medewerkers, naar: discover.monsanto.com en monsanto.eu. Volg onze activiteiten via Twitter® op twitter.com/MonsantoEurope, via ons bedrijfsblog monsantoblog.eu of schrijf in op onze News Release RSS Feed.

Over Great Place to Work®

Great Place to Work, dat zijn hoofdkantoor in San Francisco heeft, levert wereldwijd onderzoeks-, advies- en opleidingsdiensten. Het bedrijf zet zich in voor een betere samenleving door organisaties te ondersteunen bij het inrichten en onderhouden van Great Workplaces via de ontwikkeling van veilige, plezierige en stimulerende bedrijfsculturen. Great Place to Work werkt voor bedrijven, nonprofitorganisaties en overheidsinstellingen in 51 landen.

Contacts

Voor meer informatie
Monsanto
Brandon Mitchener, Corp. Communications
Phone +32 (2) 776-7656
media.europe@monsanto.com

Contacts

Voor meer informatie
Monsanto
Brandon Mitchener, Corp. Communications
Phone +32 (2) 776-7656
media.europe@monsanto.com