Nieuwe celtherapie tegen ALS krijgt FDA-goedkeuring voor proef met mensen

Stained Q-Cell® in culture, during differentiation, with yellow showing early progenitor characteristics, and red highlighting a protein found later in astrocytes, the cell type thought to be beneficial for ALS patients; DNA in the nucleus is highlighted in blue. (Photo: Business Wire)

SALT LAKE CITY--()--Q Therapeutics, Inc., ontwikkelaar van nieuwe celtherapieën voor aandoeningen aan het centraal-zenuwstelsel, heeft vandaag bekendgemaakt dat de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft toegestemd met de Investigational New Drug Application voor het fase 1- en 2a-onderzoek naar zijn Q-Cells-product voor patiënten met amyotrofische laterale sclerose (ALS). ALS, tevens bekend als de ziekte van Lou Gehrig, is een slopende ziekte die wordt veroorzaakt door degeneratie van motorische zenuwcellen in het brein en ruggenmerg die spierbewegingen controleren. ALS treft meer dan dertigduizend mensen in de Verenigde Staten en wereldwijd bijna een half miljoen mensen. Tegen de ziekte, die in tachtig procent van alle gevallen binnen vijf jaar na diagnose fataal is, bestaat nog geen effectieve therapie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Q Therapeutics, Inc.
Deborah Eppstein, Ph.D.
President & Chief Executive
801-582-5400, Ext. 110
deppstein@qthera.com

Contacts

Q Therapeutics, Inc.
Deborah Eppstein, Ph.D.
President & Chief Executive
801-582-5400, Ext. 110
deppstein@qthera.com