St. Jude Medical krijgt CE-markering voor eerste neuromodulatieproef met draadloze Apple- en Bluetooth-technologie

With the new Invisible Trial System, St. Jude Medical aims to allow patients to focus more on potential pain relief and therapeutic impact during their spinal cord stimulation trial period, and less on the trial system itself. (Photo: St. Jude Medical)

ST. PAUL, Minn.--()--St. Jude Medical, Inc., internationaal producent van medische apparatuur, heeft vandaag bekendgemaakt dat het een CE-markering heeft gekregen voor zijn Invisible Trial System. Dit programmeringssysteem maakt gebruik van apps en draadloze neuromodulatie en steunt op Apple-technologie van de iPod touch en iPad mini. Het systeem van St. Jude Medical werkt evenals andere Apple-producten met Bluetooth-communicatie, wat zorgt voor een veilige, betrouwbare en draadloze ervaring wanneer patiënten voorafgaand aan een definitieve implantatie een proef doen met ruggenmergstimulatie voor de behandeling van chronische pijn.

"Ik verwacht dat het St. Jude Medical Invisible Trial System de proefervaring van mijn patiënten significant zal verbeteren", zei Stefan Schu, specialist in neurochirurgie en senior arts voor neuromodulatie van de Sana Clinic in Duisburg. "Het nieuwe systeem is licht, vertrouwd en vereist geen kabels die onhandig zijn of kans hebben los te schieten. Misschien is de belangrijkste eigenschap de therapie zelf, die een unieke Burst-stimulatie mogelijk maken en zodoende de reeks beschikbare stimulatiemodi in de proefperiode uitbreiden en het slagingspercentage voor mijn patiënten met chronische pijn verhogen."

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

St. Jude Medical, Inc.
J.C. Weigelt, 651-756-4347
Investor Relations
jweigelt@sjm.com
of
Barbara Van Buyten, 32 2 774 67 12
Media Relations
bvanbuyten@sjm.com

Contacts

St. Jude Medical, Inc.
J.C. Weigelt, 651-756-4347
Investor Relations
jweigelt@sjm.com
of
Barbara Van Buyten, 32 2 774 67 12
Media Relations
bvanbuyten@sjm.com