Western Union Foundation de 100 miljoen dollar voorbij Mijlpaal in wereldwijde charitatieve donaties

Sinds 2001 heeft de Western Union Foundation meer dan 3000 subsidies verleend om NGO's wereldwijd te steunen.

ENGLEWOOD, Colorado--()--De Western Union Foundation maakte vandaag bekend dat het een enorme mijlpaal bereikt heeft, omdat het meer dan 100 miljoen dollar heeft gedoneerd voor steun aan meer dan 2700 niet-gouvernementele organisaties (NGO's) die op hun beurt hulp bieden aan duizenden families en individuele personen in meer dan 135 landen en gebieden.

De Western Union Foundation werkt samen met een breed scala aan instellingen, van grote, wereldwijde NGO's tot kleine, lokale non-profits en goede doelen wereldwijd, inclusief UNICEF, Save the Children, Mercy Corps, Pratham en anderen.

Van het wereldwijd meer mensen kans bieden op scholing en het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs tot het verstrekken van noodhulp en wederopbouw aan families en gemeenschappen die wereldwijd het slachtoffer zijn geworden van natuurrampen, heeft de Western Union Foundation goede doelen gesteund die individuele personen, families en gemeenschappen over de hele wereld een betere toekomst proberen te geven. (video).

“Het doel van Western Union is om de levens van consumenten makkelijker te maken door betere manieren te bieden om geld te versturen naar hun familie, vrienden en bedrijfspartners in meer dan 200 landen en gebieden,” aldus Hikmet Ersek, directeur en CEO, Western Union. “Ik ben enorm trots om deze mijlpaal van de Western Union Foundation te kunnen vieren met onze Western Union-agentschappen, -werknemers en NGO-partners die de Foundation heel erg hebben geholpen bij het creëren van een betere wereld.”

Patrick Gaston, directeur, de Western Union Foundation, voegde hieraan toe: “We zijn er zo trots op om deze mijlpaal te kunnen vieren met de organisaties die door de jaren heen met ons hebben samengewerkt om ervoor te zorgen dat de bijdragen van de Foundation echt verschil maakten in de levens van talloze mensen wereldwijd. Deze opmerkelijke prestatie zegt veel over niet alleen de kracht van de samenwerking met NGO's, kleine, lokale non-profits en goede doelen over de hele wereld, maar ook over de eindeloze steun van de meer dan 500 Western Union-agentschappen en duizenden Western Union-werknemers die tijd en geld hebben gestoken in het steunen van onze missie.”

In 2013 en 2014 heeft meer dan 72 procent van alle Western Union-werknemers, of 7580 werknemers in 53 landen, een donatie gedaan aan de Western Union Foundation. Verder bundelde de Foundation z'n krachten met honderden Western Union-agentschappen en vendorpartners voor een waar samenwerkingsverband dat onmisbaar was bij het bereiken van deze mijlpaal.

Onderwijs

Onderwijs speelt een cruciale rol bij het verbeteren van levens – het vertaalt zich in sterkere, veerkrachtigere gemeenschappen en economieën wereldwijd. Daarom hebben Western Union en de Western Union Foundation Education for Better opgezet, waarmee ze zich drie jaar zullen richten op onderwijs. Education for Better werd onthuld tijdens de start van het Education First-initiatief van de VN in september 2012. Hiermee zet Western Union 'shared value'-producten en -diensten, 'cause marketing', beleidsbeïnvloeding, zakelijk en Western Union Foundation-strategische filantropie, werknemersbetrokkenheid en communicatie in om het secundair en beroepsonderwijs wereldwijd te verbeteren. Tot nu toe heeft Western Union Education for Better al meer dan 11,6 miljoen dollar beschikbaar gesteld om het onderwijs te verbeteren voor een geschatte 500.000 studenten en leraren wereldwijd, waaronder:

  • PASS-initiatief: In mei 2013 sloegen de Western Union Company, de Western Union Foundation en UNICEF de handen ineen om de kracht van de sport te benutten via Western Unions partnerschap met de UEFA Europa League om wereldwijd de aandacht te vestigen op de noodzaak voor meer investeringen op het gebied van onderwijs. Als wereldpartner van de UEFA Europa League was Western Union vastberaden om elke succesvolle 'pass' via het sponsoren van de wedstrijden om te zetten in fondsen om kinderen een miljoen dagen onderwijs te kunnen bieden. Om dit doel te kunnen bereiken, heeft Western Union een driejarige subsidie van 1,8 miljoen dollar beschikbaar gesteld via de Western Union Foundation om de onderwijsprogramma's van UNICEF in 10 landen te kunnen ondersteunen. Het PASS-initiatief zit nu in het derde jaar en heeft al steun geboden voor onderwijsprogramma's van UNICEF in Jamaica, Nigeria, Turkije, Brazilië, Senegal, Marokko en China, en steun voor programma's in Colombia, Mexico en Roemenië zal later dit jaar beginnen.
  • Wereldwijd partnerschap Teach For All: Dit programma is opgestart in 2013 en de Western Union Foundation heeft meer dan US$750.000 beschikbaar gesteld om Teach For All te steunen bij hun missie om wereldwijd meer mensen een kans op onderwijs te geven. Verder heeft de Foundation een extra US$200.000 beschikbaar gesteld voor Teach For All-netwerkpartners in Mexico, India, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Argentinië en Australië. De 36 partnerorganisaties in het wereldwijde netwerk van Teach For All beschikken op dit moment over meer dan 16.000 leraren en bereiken meer dan een miljoen studenten.

Rampenbestrijding & noodsituaties

Als er een natuurramp plaatsvindt en er sprake is van een noodsituatie, werkt de Western Union Foundation samen met talloze hulporganisaties om individuele personen en families te helpen hun leven weer op te bouwen. Tot nu toe heeft de Foundation geholpen bij meer dan 140 rampenbestrijdingsacties in 65 landen wereldwijd, inclusief:

  • Hulp na aardbeving Nepal: De Western Union Foundation heeft US$200.000 beschikbaar gesteld voor hulpverlening via subsidies en 'matching grants' in samenwerking met Western Union-werknemers, -agentschappen en zakelijke klanten.
  • Uitdaging ebola-epidemie: In december 2014 daagde de Western Union Foundation de zakelijke gemeenschap en het algemene publiek uit om de hulpverlening in West-Afrika bij te staan door meer dan 500.000 dollar aan 'matching funds' bij elkaar te krijgen voor Save the Children en International Medical Corps.
  • Orkaan Sandy: In 2012 werkte de Western Union Foundation nogmaals samen met Western Union-agentschappen en -werknemers in de VS om meer dan US$660.000 beschikbaar te kunnen stellen voor het Amerikaanse Rode Kruis en de hulpverlening van het IFRC in het noordoosten van de VS en delen van het Caribisch gebied.

Over de Western Union Foundation

De Western Union Foundation richt zich op het creëren van een betere wereld, waar de kans om dromen waar te maken door economische kansen niet alleen een voorrecht is voor een enkeling, maar voor iedereen. Met het eigen Education for Better-programma, samen met de ondersteuning van de Western Union Company, haar werknemers, agentschappen en bedrijfspartners, werkt de Western Union Foundation aan het realiseren van deze visie door het ondersteunen van onderwijs en het geven van hulp bij rampen als een weg naar een betere toekomst. Onze gecombineerde, sociale ondernemingen maken het leven beter voor individuele personen, families en gemeenschappen over de hele wereld. Tot nu toe heeft de Western Union Foundation meer dan US$101,1 miljoen aan subsidies en andere donaties beschikbaar gesteld. Deze fondsen zijn toegewezen aan meer dan 2739 niet-gouvernementele organisaties in meer dan 135 landen en gebieden. De Western Union Foundation is een onafhankelijk Amerikaans goed doel erkend onder §501(c)(3). Kijk voor meer informatie op www.westernunionfoundation.org of volg ons op Twitter @TheWUFoundation.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

WU-G

Contacts

Western Union
Brad Jones, +1 (720) 332-1262
bradley.jones@westernunion.com

Contacts

Western Union
Brad Jones, +1 (720) 332-1262
bradley.jones@westernunion.com