Dimension Data introduceert intelligente storage-managementservice

Eerste EMC-partner wereldwijd die ViPR inzet als onderdeel van eigen wereldwijde dienstverlening

BARNEVELD, Nederland--()--Dimension Data gaat voor zijn eigen Managed Service for Storage gebruikmaken van EMC® ViPR® en ViPR SRM. Dat maakt slim storage-management voor klanten wereldwijd mogelijk.

Het bedrijf investeert voortdurend in zijn managed services automation-platform voor de automatisering van servicegarantie, naleving, dienstencatalogus en een self-service-portaal. Door de toevoeging van de ViPR-producten van EMC is 24/7 toegang mogelijk tot de tools en services die nodig zijn voor het effectief en proactief provisionen, orkestreren, beheren en rapporteren met betrekking tot storage met storage-technologieën van meerdere leveranciers.

Steve Joubert, Group Executive, Data Centres bij Dimension Data: “Hoewel de kosten voor storage-units dalen, stijgende kosten met 35 procent vanwege het toenemend applicatiegebruik, compliancy en dataprotectiestrategieën.”

Onderzoeksbureau IDC voorspelde in 2013 dat ondernemingen in 2015 6,5 miljard dollar aan storage besteden. Op basis van de toekomstberekeningen van IDC vormen de uitgaven voor storage van data slechts twintig procent van de kosten. De daadwerkelijke kosten voor storage zijn het gevolg van andere operationele factoren.

“Dit betekent dat voor gemiddeld elke dollar die aan storage wordt uitgegeven er nog vier dollar wordt besteed aan de operationele elementen van het beheren van opgeslagen data”, legt Joubert uit. De service van Dimension Data is af te stemmen op de specifieke behoeften van een organisatie en is beschikbaar in verschillende gebruiksmodellen.

Met Managed Service for Storage:

  • behouden klanten de flexibiliteit van datacentertechnologie en blijven ze hun storage-processen beheren, terwijl Dimension Data zorgdraagt voor het operationele beheer van de infrastructuur;
  • passen klanten servicecatalogussen aan voor het toevoegen van storage-capaciteit op verschillende niveaus;
  • provisionen klanten storage naar behoefte, waarbij alleen het werkelijke datagebruik in rekening wordt gebracht. Bovendien zijn IT-kosten niet meer vast maar variabel, net zoals de ontwikkelingen in een bedrijf;
  • hebben klanten24/7 toegang tot de data in hun storage-omgeving zonder dat specifieke aanvragen nodig zijn.

“IT-bedrijven spelen op dit moment een centrale rol: ze maken bedrijfsinnovaties en -succes mogelijk met geoptimaliseerde data-storage en -beheer. Zij hebben technologie nodig voor het verbeteren van het gebruik, het oplossen van problemen en nauwkeurige capaciteitsplanning”, zegt Manuvir Das, Senior Vice President, Advanced Software, Emerging Technologies Division, EMC Corporation. “Dimension Data heeft de expertise om organisaties te helpen businesstransformaties mogelijk te maken. Dit initiatief brengt hun diensten samen met de ViPR- en ViPR SRM-technologieën van EMC, zodat klanten optimaal profiteren van geautomatiseerde storage-services om zo de operationele efficiëntie te vergroten.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Dimension Data
Erik Bakker, 0342 402 546
erik.bakker@dimensiondata.com

Contacts

Dimension Data
Erik Bakker, 0342 402 546
erik.bakker@dimensiondata.com