25-04-2015 Mori Art Museum heropent na vier maanden van uitgebreide renovatie

- Versterkt de rol van het museum als pionier op het gebied van moderne kunst in Azië

Installation view: "Simple Forms: Contemplating Beauty" (April 25 - July 5, 2015), Mori Art Museum, Tokyo, Photo: Yuya Furukawa (Photo: Business Wire)

TOKIO--()--Het Mori Art Museum, Japans toonaangevende museum voor moderne kunst, is gevestigd op de bovenste etages van de opvallende wolkenkrabber Roppongi Hills Mori Tower in Tokio. Het museum onderging een uitgebreide, vier maanden durende verbouwing en gaat zaterdag 25 april weer open met een tentoonstelling genaamd Simple Forms: Contemplating Beauty. Dit is de eerste samenwerking van het Mori Art Museum met het Centre Pompidou-Metz en de Fondation d'entreprise Hermès. De tentoonstelling vertegenwoordigt de tijdloze, universele schoonheid van simpele vormen, van een prehistorisch stenen werktuig tot dynamische installaties van hedendaagse kunstenaars.

Het museum heeft verschillende technologische verbeteringen ondergaan om ruimte te bieden aan de groeiende diversiteit van artistieke uitingen. Dergelijke uitbreidingen stellen het Mori Art Museum in staat om als een nieuw rolmodel te fungeren voor kunstmusea overal ter wereld. Door de creatieve, innovatieve aanpak van het principe "Art + Life" wordt een verband gelegd tussen kunst en alle aspecten van het leven voor een rijkere samenleving.

Naast de brede reeks aan door het museum zelf samengestelde tentoonstellingen, gericht op internationale en hedendaagse thema's, zal het museum nu drie kleinere programmaseries lanceren -- MAM Collection, MAM Screen en MAM Research -- om bezoekers een rijkere en diepere beleving te bieden van de afwisselende wereld van de moderne kunst.

Sinds het Mori Art Museum in 2003 de deuren opende, bewoog zich een golf van globalisering door het culturele domein, vooral in de kunst. De markt voor moderne kunst in Azië heeft een hoge vlucht genomen en de Aziatische kunst is sterk vertegenwoordigd op internationale veilingen en kunstbeurzen. Omdat wereldwijd moderne kunst diverser en complexer wordt, staan musea voor de uitdaging om de grote variëteit, historische context en toegankelijkheid van deze kunstvorm op de beste wijze aan het publiek te presenteren.

Bij gelegenheid van het tienjarig bestaan presenteerde het Mori Art Museum een herziene Missie en Visie, die nu wordt onderschreven met nieuwe, verbeterde en ultramoderne faciliteiten. Het Mori Art Museum kijkt ernaar uit om de rol als pionier van moderne kunst in de Japanse, Aziatische en wereldwijde kunstwereld verder uit te bouwen.

Over het Mori Art Museum, Tokio

Het Mori Art Museum werd in 2003 geopend met als doel een pionierend internationaal museum van moderne kunst te zijn, in het bijzonder voor Azië. Op basis van oprichter Minoru Mori's vaste overtuiging dat "cultuur de identiteit van een stad vormt" werd het museum symbolisch geopend op de bovenste verdiepingen van de wolkenkrabber Roppongi Hills Mori Tower, een beroemd gebouw in Tokio. Het museum streeft ernaar moderne kunst voor iedereen toegankelijker te maken met verschillende initiatieven. Zo is het in tentoonstellingsperiodes dagelijks (met uitzondering van dinsdag) tot 22.00 uur open, waardoor studenten en kantoorpersoneel op een doordeweekse avond, na school of na het werk, het museum kunnen bezoeken. Op dit moment arriveert 30% van de museumpubliek na 17.00 uur, wat laat zien dat het creëren en promoten van deze nieuwe levensstijl door het museum een succes is. Tot nu toe ontving het Mori Art Museum 13,5 miljoen bezoekers uit de hele wereld, waarmee de wereldwijde status van vooraanstaand museum voor moderne kunst nogmaals wordt benadrukt.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mori Art Museum, Tokio
Mw. Kayo Machino
+81-(0)3-6406-6111
pr@mori.art.museum

Contacts

Mori Art Museum, Tokio
Mw. Kayo Machino
+81-(0)3-6406-6111
pr@mori.art.museum