Elio Leoni Sceti lesz a Coty Inc. vezérigazgatója

A fogyasztási cikk kategória terén kiterjedt tapasztalatokkal rendelkező nemzetközi vezető tölti be a vezérigazgatói pozíciót

Bart Becht marad a cég elnöke

Elio Leoni Sceti (Photo: Business Wire)

NEW YORK--()--A Coty Inc. (NYSE:COTY) ma bejelentette, hogy Elio Leoni Sceti, a nem tartós (napi) fogyasztási cikk kategóriát illetően kiterjedt nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező vezető lesz a Coty új vezérigazgatója. A cég elnöki tisztségét továbbra is Bart Becht, a Coty jelenlegi megbízott vezérigazgatója és elnöke tölti be.

Leoni Sceti úr már számos, a nemzetközi márkaépítést és a pénzügyi eredmények javítását célzó stratégiát dolgozott ki és valósított meg sikeresen olyan fogyasztási cikkekkel foglalkozó cégeknél, mint például az EMI Music vagy az Iglo Csoport (mely utóbbinál jelenleg vezérigazgatói pozíciót tölt be). Az Iglo Csoportnál, amely a vezető európai fagyasztottélelmiszer-forgalmazó vállalat, Sceti úr munkatársai együttműködésével sikeresen átalakította a vállalat "Better Meals Together" ("Jobb ételek együtt") stratégiájának alapjául szolgáló növekedési és befektetési modelleket, ami jelentős növekedést eredményezett a cég alapvető márkáinak (Birds Eye, Iglo és Findus) piaci részesedésében. Vezetése alatt az Iglo elindított egy, az egész ágazat hozzáállását megváltoztató vállalati felelősségvállalási programot, amely az élelmiszerhulladékok mennyiségének csökkentését szolgáló fagyasztás előnyeit hangsúlyozta ki.

Az EMI Music vezérigazgatójaként a nemzetközi fogyasztásicikk-márkák építése és a szórakoztató médiumok iránti lelkesedésével, a zeneipar által igen nagyra értékelt kreatív tehetségének kiaknázásával sikerült megállítania a vállalat addigi hanyatlását, és elérte, hogy a cég bevételei ismét növekedni, haszonrése pedig bővülni kezdett. Sceti úr irányította az EMI átalakulását egy hagyományos lemezkiadóból egy fogyasztók igényeit messzemenően kielégíteni tudó zeneipari vállalattá, elősegítve a cég olyan, már ismert vagy az előadók közt újnak számító művészei nemzetközi sikereit, mint például a Coldplay, Katy Perry és David Guetta, és lehetővé téve, hogy a katalógusból rendelhető mesterművek (mint például a Beatles Összes digitális változata) széles körben elérhetők legyenek a nemzetközi piacon. Leoni Sceti úr a P&G-nél is dolgozott, majd azt követően 16 éven át külfönféle marketing és felsővezetői pozíciókban a Reckitt Benckisernél (RB), ahol pályafutása során az észak-amerikai, európai és nemzetközi kategóriák irányítását látta el, és a vezetése alatt álló divíziók rendszeresen az ágazati átlagnál jóval magasabb bevételt és profitnövekedést értek el.

"Nagyon örülünk, hogy Eliot a Coty egyik vezető pozíciójában üdvözölhetjük" - mondta el Becht úr. "Elio széles körű tapasztalatai és a sikeres nemzetközi márkák építése terén elért eddigi kimagasló eredményei nagy hasznára fognak válni a cégnek a Coty nemzetközi szépségiparban birtokolt pozíciója erősítését célzó stratégiája megvalósítása során. Szakmabeliként már jó néhány éve ismerem Eliot: ismeretségünk még az RB-nél együtt töltött időkből származik, és szilárdan hiszem, hogy ő a legalkalmasabb vezető a Coty fejlődése következő szakaszának irányítására."

"Megtiszteltetés számomra, hogy a vállalat növekedésének e fontos fordulópontján csatlakozhatok a Coty-hoz, és nagy várakozással tekintek új feladataim elé" - nyilatkozta Leoni Sceti úr. "A Coty megtestesíti számomra a nemzetközi márkaépítés iránti szeretetemet és az innováció és az olyan nagyszerű termékek iránti szenvedélyemet, amelyek az érzelmek szintjén hoznak létre kapcsolatot a fogyasztókkal. Úgy gondolom, hihetetlen lehetőség kínálkozik arra, hogy a Coty világszerte jól ismert, vezető nemzetközi termékeit továbbfejlesszük, és alig várom, hogy a vállalat alkalmazottainak támogatásával még jobban kiaknázhassam a Coty nemzetközi márkáinak és szépségipari termékeinek csodálatos portfóliója kínálta lehetőségeket."

"Izgatottan nézek az elé is, hogy újra a Coty elnöki tisztségét betöltő Bart irányítása alatt dolgozhatok. Rendkívül nagyra értékelem Bart stratégiai elképzeléseit és útmutatását, és nagy várakozással tekintek a közös munka elé, melynek során a Coty-t új magasságokba röpíthetjük."

A Coty vezérigazgatójaként Leoni Sceti úr, aki hivatalosan 2015. július 1-jén kezdi meg munkáját a vállalatnál, a cég vezető márkáit magába foglaló illatszer-, dekorkozmetikai és bőr- és testápolási termékportfólió bővítésének irányításáért felel majd. A több iparágat lefedő nemzetközi üzletágak hatékony vezetése terén felhalmozott tapasztalatai jelentős előnyöket biztosíthatnak a Coty számára, amelynek vezető márkái ma már több mint 130 országban és területen kaphatók.

A 49 éves Leoni Sceti úr jelenleg az Anheuser-Busch InBev Igazgatóságának független tagja, és (nem ügyvezetői státuszban) továbbra is tagja marad az Iglo Csoport Igazgatóságának. Ugyanakkor egy televíziós közösségi platformként és tartalomszolgáltatóként funkcionáló cég, a Beamly, és egy befektetési és tanácsadó vállalkozás, az LSG Holdings elnöki tisztét is betölti. Leoni Sceti úr a One Young World, egy, a jövő vezetőit több mint 160 országból összekapcsoló nemzetközi fórum tanácsadói tisztét is ellátja.

A Coty szépségápolási termékeket gyártó és forgalmazó, piacvezető nemzetközi vállalat, amelynek nettó bevétele a 2014. június 30-án végződő pénzügyi évben 4,6 milliárd USA dollár volt. Az 1904-ben Párizsban alapított Coty kizárólag szépségápolási termékekre koncentráló, ún. "pure play" vállalat, amelynek termékportfoliójában a világ több mint 130 országában és területén értékesített, jól ismert illatszerek, dekorkozmetikumok és bőr- és testápolási termékek találhatók. A Coty termékpalettájában olyan nemzetközi márkák szerepelnek, mint például az adidas, a Calvin Klein, a Chloe, a DAVIDOFF, a Marc Jacobs, az OPI, philosophy, a Playboy, a Rimmel és a Sally Hansen.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Befektetői kapcsolatok
Kevin Monaco, 212-389-6815
Senior Vice President, Treasurer and Investor Relations
vagy
Média
Jessica Baltera, 212-389-7584
Vice President, Communications

Contacts

Befektetői kapcsolatok
Kevin Monaco, 212-389-6815
Senior Vice President, Treasurer and Investor Relations
vagy
Média
Jessica Baltera, 212-389-7584
Vice President, Communications