WSI Europe: Patroon van april zet door tot in mei

European seasonal forecast for May-July 2015 (Graphic: Business Wire)

European seasonal forecast for May-July 2015 (Graphic: Business Wire)

ANDOVER, Mass.--()--WSI (Weather Services International) verwacht in het Verenigd Koninkrijk en West-Europa temperaturen onder het gemiddelde in mei en juli. In Scandinaviƫ en Oost-Europa liggen de temperaturen in dezelfde periode boven het gemiddelde. WSI verwacht ook dat in West-Europa een natte periode met veel wind aanbreekt, met droge en kalmere omstandigheden in Oost-Europa, het westen van Rusland en Scandinaviƫ.

Volgens hoofdmetereoloog van WSI Todd Crawford 'vindt in april een kleine patroonverandering plaats ten opzichte van de voorgaande maanden.' "De semi-permanente lage druk in West-Europa heeft plaatsgemaakt voor een mild hoge druk, terwijl de wind uit het noorden ten oosten van het hogedrukgebied hebben geleid tot een relatief koele maand in Oost- en Zuidoost-Europa. De meest recente data suggereren dat dit weerbeeld ook in mei standhoudt. We verwachten echter dat dit patroon richting de zomer omslaat met een over het algemeen koele en natte zomer in West- en Zuid-Europa. Tegelijkertijd is de zomer naar verwachting droog en warm in Scandinaviƫ, Oost- en Zuidoost-Europa en het westen van Rusland."

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

WSI
Michelle Boockoff-Bajdek, 978-983-6637
mbb@wsi.com

Contacts

WSI
Michelle Boockoff-Bajdek, 978-983-6637
mbb@wsi.com