AkzoNobel deelt succes van Demand Sensing en Inventory Optimization tijdens LogiChem 2015

Keynote spreker Alain Crottaz legt uit hoe AkzoNobel de veiligheidsvoorraden met 50% heeft verlaagd en de klantenservice verhoogd

NORWALK, Conn.--()--Terra Technology kondigde vandaag aan dat Alain Crottaz, Global Supply Chain Excellence Director van AkzoNobel, de inleidende keynote zal houden tijdens LogiChem op 23 april 2015 om 9:50 uur in Antwerpen. Crottaz zal uitleggen hoe AkzoNobel Terra's oplossingen Demand Sensing en Multi-Enterprise Inventory Optimization heeft gebruikt om de serviceniveaus te verhogen en de veiligheidsvooraden met 50% te verlagen.

AkzoNobel implementeerde Terra's software om klanten beter van dienst te zijn en de werkkapitaalvereisten te verlagen voor haar decoratieve verfactiviteiten in 24 landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

“Als onderdeel van een omvangrijker programma ter verhoging van de supply chain efficiency waren we op zoek naar één oplossing om drie strategische doelen te realiseren: klantenservice verbeteren, overtollige voorraden verlagen – vooral veiligheidsvoorraden veroorzaakt door grotere forecastingfouten – en het vertalen van grote hoeveelheden supply chain gegevens naar waardevolle inzichten en informatie voor AkzoNobel en haar klanten”, legt Crottaz uit.

Het centrale thema van LogiChem 2015 is hoe bedrijven hun supply chains integreren als een 'business enabler' om hun groei te maximaliseren en hun algehele prestatie te verbeteren. De conferentie vindt plaats in het Hilton hotel in Antwerpen van 21 tot 23 april 2015.

Over AkzoNobel

AkzoNobel is een toonaangevende verf- en coatingsproducent en een belangrijke fabrikant van specialistische chemicaliën. Vanuit een eeuwenlange expertise voorzien wij industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en duurzame technologieën die zijn ontwikkeld om te voldoen aan de groeiende behoeften van onze snel veranderende planeet. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam en we hebben ca. 47.000 medewerkers in ongeveer 80 landen in dienst. Tot onze portefeuille behoren welbekende merken als Dulux, Sikkens, International, Interpon en Eka. Wij worden keer op keer genoemd als een van de leiders op het gebied van duurzaamheid van waaruit we ons inzetten voor een hogere kwaliteit van leven en betere leefbaarheid in steden.

Over Terra Technology

Terra Technology maakt gebruik van betere wiskundige modellen voor het voorspellen van de vraag, voorraadoptimalisatie en voorspelling van eisen voor het transport en voorraadbeheer voor sommige van 's werelds bekendste bedrijven, waaronder Shell, Procter & Gamble, Unilever, Mondelēz International, Kimberly-Clark, AkzoNobel, Kraft Foods, General Mills, Reckitt Benckiser, ConAgra Foods, Kellogg, Campbell Soup en anderen. Terra vond demand sensing uit in 2002 en was het eerste bedrijf dat gegevens van detailhandelaren systematisch gebruikte ter verbetering van de supply chain efficiency en de service en ter verlaging van de voorraden en verspilling. Terra's oplossingen worden momenteel in meer dan 160 landen gebruikt. Informatie over de manier waarop Terra een werkelijk geïntegreerde supply chain mogelijk maakt, vindt u op terratechnology.com.

Contacts

Perscontact
Effective Communications
Paul van de Braak, +31 (0)299 656404
effective-communications@planet.nl
or
Bedrijfscontactpersoon
Terra Technology
John Lash, +1 203 847 4007 tst. 112
john.lash@terratechnology.com

Contacts

Perscontact
Effective Communications
Paul van de Braak, +31 (0)299 656404
effective-communications@planet.nl
or
Bedrijfscontactpersoon
Terra Technology
John Lash, +1 203 847 4007 tst. 112
john.lash@terratechnology.com