Coty Inc. benoemt Elio Leoni Sceti als Chief Executive Officer

Ervaren wereldwijd leider in de consumentenbranche zal rol van CEO op zich nemen

Bart Becht blijft aan als voorzitter

Elio Leoni Sceti (Photo: Business Wire)

NEW YORK--()--Coty Inc. (NYSE:COTY) kondigde vandaag aan dat Elio Leoni Sceti, een doorgewinterde en dynamische executive in de consumptiegoederenbranche, de functie van Chief Executive Officer gaat vervullen bij Coty. Bart Becht, nu interim-CEO en voorzitter van Coty, zal na de overdracht aanblijven als voorzitter.

Mr. Leoni Sceti heeft bewezen zeer succesvol te zijn in het ontwerpen en uitvoeren van bedrijfsstrategieën voor de ontwikkeling van mondiale merken waarmee hij sterke financiële resultaten behaalde. Dit deed hij voor uiteenlopende klantgerichte ondernemingen zoals EMI Music en de Iglo Group, waar hij nu de functie van CEO bekleedt. Bij de IGLO group, Europa's toonaangevende bedrijf op het gebied van diepvriesproducten, zette hij zich in nauwe samenwerking met andere collega's in voor de uitbreiding van het bedrijf en gaf hij de investeringsmodellen een nieuwe richting aan de hand van de 'Better Meals Together'-strategie, waarbij hij de trends voor de marktaandelen van de belangrijkste merken Birds Eye, Iglo en Findus van het bedrijf wist te verbeteren. Onder zijn leiderschap voerde Iglo het programma voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen dat het accent legde op de voordelen van vriesproducten ter beperking van voedselafval.

Als CEO van EMI Music combineerde hij zijn passie voor internationale consumentenmerken en media met de liefde van de muziekindustrie voor het zoeken naar creatief talent, en slaagde hij erin de vroegere dalende tendensen te doen omslaan in het herstel van de rendabele groei en verbeterde winstmarges. Hij leidde de omzetting van het traditionele recordlabel tot een consumentgestuurde onderneming, en droeg bij aan de wereldsuccessen van bestaande en nieuwe artiesten waaronder Coldplay, Katy Perry en David Guetta. Hij ondersteunde de internationale verspreiding van bekende meesterwerken, zoals de digitale heruitvoering van de volledige verzameling van de Beatles. De heer Leoni Sceti was ook werkzaam bij P&G en bekleedde vervolgens 16 jaar lang verschillende marketing- en leidinggevende senior functies bij Reckitt Benckiser (RB). Hier was hij verantwoordelijk voor de Noord-Amerikaanse, Europese en Internationale Categorieën en toonde hij excellentie in zowel omzet- als winstgroei, vergeleken met het gemiddelde in de industrie.

“Wij zijn zeer verheugd Elio welkom te kunnen heten voor deze topfunctie bij Coty,” aldus Mr. Becht. “Elio’s aanzienlijke ervaring en bewezen resultaten in de opbouw van succesvolle internationale merken zijn een enorme aanwinst voor het bedrijf en zullen Coty's positie in de mondiale schoonheidsproductenbranche nog verder versterken. Het professionele niveau van Elio is mij goed bekend en gaat vele jaren terug toen wij samen bij RB werkten. Ik ben ervan overtuigd dat hij de juiste leider is voor het aansturen van de volgende ontwikkelingsfase van Coty.”

“Ik ben vereerd om deze rol bij Coty op me te nemen en enthousiast over de groeimogelijkheden van het bedrijf op dit belangrijke moment,” verklaarde dhr. Leoni Sceti. “Bij Coty kan ik mijn liefde voor de groei van internationale merken verenigen met mijn passie voor vernieuwing en de fantastische producten waarmee de consument zich emotioneel verbonden voelt. Ik denk dat er enorme mogelijkheden zijn om Coty's gevestigde wereldplatform mondiaal uit te breiden en ik verheug me erop om Coty's geweldige internationale merkenassortiment en beautyplatforms samen met alle werknemers van het bedrijf verder te ontwikkelen.”

“Ik ben verder heel enthousiast over het feit weer samen te kunnen werken met Bart als mijn voorzitter bij Coty. Ik heb groot respect voor Bart's visie en leiding en verheug me enorm op deze samenwerking. Het is voor mij een groot genoegen om Coty naar nieuwe hoogten te brengen.”

De heer Leoni Sceti gaat zijn functie officieel bekleden met ingang van 1 juli 2015, waarbij hij als CEO verantwoordelijk zal zijn voor de uitbreiding van het toonaangevende merkenportfolio van het bedrijf in de categorieën van parfums, decoratieve cosmetica en huid- en lichaamsverzorging. Zijn ervaring in het beheer van meerdere bedrijven in verschillende bedrijfscategorieën zal grote waarde toevoegen voor Coty nu de toonaangevende merken van het bedrijf in meer dan 130 landen en gebiedsdelen worden verkocht.

Dhr. Leoni Sceti, 49, bekleedt nu een functie van onafhankelijk bestuurslid bij Anheuser-Busch InBev en zal aanblijven als niet-uitvoerend lid van de raad van bestuur van de Iglo Group. Hij is voorzitter van Beamly, een sociaal platform voor het vinden van televisiecontent. Ook is hij voorzitter van LSG Holdings, een investerings- en adviseursbureau, en adviseur voor One Young World, een internationaal forum dat toekomstige leiders uit meer dan 160 landen samenbrengt.

Over Coty Inc.

Coty is een toonaangevend beautybedrijf met een netto-omzet van $4,6 miljard voor het fiscaal jaar eindigend op 30 juni 2014. Coty werd opgericht in 1904 en is een 'pure-play' beautybedrijf met een portfolio van bekende parfums, decoratieve cosmetica en producten voor huid- en lichaamsverzorging, verkocht in meer dan 130 landen en gebiedsdelen. Tot de producten die door Coty worden aangeboden behoren internationale merken als adidas, Calvin Klein, Chloé, DAVIDOFF, Marc Jacobs, OPI, philosophy, Playboy, Rimmel en Sally Hansen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Investor Relations
Kevin Monaco, 212-389-6815
Senior Vice President, Treasurer en Investor Relations
of
Media
Jessica Baltera, 212-389-7584
Vice President, Communications

Contacts

Investor Relations
Kevin Monaco, 212-389-6815
Senior Vice President, Treasurer en Investor Relations
of
Media
Jessica Baltera, 212-389-7584
Vice President, Communications