Toshiba start onafhankelijk energietoeleveringssysteem op waterstof en hernieuwbare energie

Picture of H2One (Photo: Business Wire)

TOKIO--()--Toshiba Corporation heeft vandaag aangekondigd dat zijn demonstratieoperatie van H2One is begonnen. H2One is een onafhankelijk systeem voor de toevoer van hernieuwbare energie en het gebruik van waterstof als brandstof voor het opwekken van energie. De stad Kawasaki en Toshiba hebben het systeem geïnstalleerd in de publieke faciliteit Kawasaki Marien en in het Higashi-Ogishima-Naka-park, dat in het havengebied van Kawasaki ligt.

H2One combineert fotovoltaïsche installaties, opslagbatterijen, elektrolyseapparatuur voor de productie van waterstof uit watertanks en brandstofcellen. De met fotovoltaïsche installaties opgewekte elektriciteit dient de elektrolyse van water, waaruit waterstof wordt geproduceerd. De waterstof wordt vervolgens opgeslagen in tanks en gebruikt in brandstofcellen die elektriciteit en warm water produceren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Toshiba Press Contact:
Toshiba Corporation
Hirokazu Tsukimoto /Yuu Takase, +81-3-3457-2100
PR & IR Office
media.relations@toshiba.co.jp

Contacts

Toshiba Press Contact:
Toshiba Corporation
Hirokazu Tsukimoto /Yuu Takase, +81-3-3457-2100
PR & IR Office
media.relations@toshiba.co.jp