Sisvel verruimt de scope van haar LTE Patent Pool

LONDEN--()--Sisvel heeft de scope van haar LTE Patent Pool verruimd, waardoor de octrooilicentie die de Sisvel LTE Patent Pool aanbiedt nu alle specificaties van zowel LTE als LTE-Advanced beslaat, welke gezamelijk de laatste stand van de 4G standaard voor mobiele communicatie vertegenwoordigen. De octrooi portfolio bevat essentiële octrooien van Airbus DS, een onderneming van Airbus Group, China Academy of Telecommunications (CATT), Electronics and Telecommunications Research Institute (ETRI), Orange (voorheen France Telecom), TDF, KPN en Bräu, samen met de octrooien die Sisvel van Nokia heeft verworven eind 2011. Sisvel is beschikbaar om in gesprek te treden met eigenaars van octrooien die essentieel zijn voor LTE, wanneer zij geinteresseerd zijn in deelname aan de pool.

De octrooilicentie beslaat de meest recente LTE en LTE-Advanced standaard. Ten opzichte van de voorgaande licentie, die alleen voor LTE gold, worden er geen aanvullende voorwaarden gesteld. Ook zal dezelfde licentievergoeding van 0,99 Euro per apparaat gelden.

Luc Savage, Directeur Intellectueel Eigendom en Licenties van Orange verklaart “De ruimere scope van de Patent Pool bevestigt de intentie om de meest waardevolle licentie aan te bieden aan degenen die LTE technologie toepassen.”

“Deze verruiming toont aan dat Sisvel’s LTE pool zich aanpast aan de recente technische en commerciële ontwikkelingen,” zei Karel van Lelyveld, CEO van Sisvel International. “Wij komen tegemoet aan de wens van de LTE-industrie naar lage royalties. Zij kunnen nu gebruik maken van dit gezamelijke aanbod en hoeven niet met elke octrooieigenaar individueel te onderhandelen.”

Sisvel nodigt potentiële licentienemers uit om in contact te treden, voor meer informatie betreffende de LTE-portfolio licentie. Bedrijven die besluiten in een vroeg stadium een licentie af te sluiten, kunnen profiteren van een gereduceerde royalty.

LTE@sisvel.com

Over Sisvel

Sinds de oprichting van Sisvel S.p.A in 1982 in Italië, heeft Sisvel Group zich ontwikkeld tot een wereldleider in het beheren en exploiteren van octrooirechten. De Sisvel Group werkt globaal, met ondernemingen in Italië (Sisvel in None Torinese en Edico in Rome), de Verenigde Staten (Sisvel US en Audio MPEG, Washington DC), China (Sisvel Hong Kong), Japan (Sisvel Japan in Tokyo), Duitsland (Sisvel Germany in Stuttgart), Luxemburg (Sisvel International) en het Verenigd Koninkrijk (Sisvel UK in Londen), met meer dan honderd professionals wereldwijd; technici, juristen en licentie-specialisten. Sisvel heeft een lange geschiedenis in het succesvol beheren van octrooi portfolio’s, welke onder andere relevant zijn voor standaarden voor audio compressie, bekend als MP3 en MPEG Audio en veelgebruikte technologiën als OSD (On Screen Display), ATSS (Automatic Tuning & Sorting System) en WSS (Wide Screen Signaling for automatic switching of television image formats). Sisvel beheert op dit moment patent pools met betrekking tot DVB-T, DVB-T2, DVB-C2, LTE en WiFi-standaarden, naast haar Sisvel Wireless licentie-programma.

Voor aanvullende informatie bent u welkom op www.sisvel.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media Contact Sisvel Group
Veronica Pugi, Tel: + 39 011 990 4114
Senior Communications Officer
veronica.pugi@sisvel.com

Contacts

Media Contact Sisvel Group
Veronica Pugi, Tel: + 39 011 990 4114
Senior Communications Officer
veronica.pugi@sisvel.com