IPsoft expanderar i Norden med förvärv av svenska ab1

Framtidsteknik påskyndar det digitala samhället

STOCKHOLM--()--IPsoft, världsledande leverantör av automationslösningar, har förvärvat det svenska IT-konsultbolaget ab1 Group AB. Genom köpet stärker IPsoft sin europeiska närvaro och möter den höga regionala efterfrågan på den autonoma plattformen, IPcenter. Sverige är en het marknad för automationsteknik och samgåendet mellan de två bolagen möjliggör en snabbare utbredning av det digitala samhället.

ab1s 50-tal konsulter har mer än 700 års samlad erfarenhet av att leda bolag genom komplexa IT-förvandlingsprojekt. Deras kompetens kommer kunna att kunna hjälpa IPcenter-kunderna till en snabbare framgångsrik övergång till autonoma IT-modeller.

– Kognitiv och autonom teknik kommer med stormsteg på den nordiska marknaden. För att kunna utnyttja teknikens potential fullt ut, måste äldre manuellt intensiva verksamhetsmodeller omvandlas till en robotiserad arbetslinje. Genom att koppla ab1-konsulternas expertis inom affärsrådgivning och -transformation med vår expertsystemteknik, kan vi tillsammans leverera 60-procentiga automationsvinster i både kostnader och tid mätt, säger Chetan Dube, VD och koncernchef för IPsoft.

– Vi är oerhört glada över att få gå samman med IPsoft, som är det ledande namnet inom automation. Vi hjälper många av de största företagen i Sverige med att utforma och genomföra IT-strategier som levererar tydlig affärsnytta. Under de senaste 18 månaderna har vi sett att efterfrågan på automatisering har exploderat i och med att många anammar tillväxtstrategier som ställer helt nya effektivitetskrav. Förvärvet placerar oss i centrum av en massiv attitydförändring som sveper genom branschen, säger Erik Danielsson, VD på ab1.

Tom Reuner, chefsanalytiker på Ovum, kommenterar det höga intresset för automatisering på den nordiska marknaden:

– Kunderna i Norden fortsätter att vara early adopters av innovativa produkter och tjänster och så kallade autonomics är inget undantag. För att nå högre nivåer av processeffektivitet, behöver teknik som den som tillhandahålls av IPsoft vara en del transformationsprojekten. Förvärvet av lokal transformationskapacitet kommer att vara en plattform som ytterligare påskyndar trenden.

Tillsammans har IPsoft och ab1 fler än 50 av Sveriges största organisationer som kunder, däribland Teliasonera, IKEA och Ericsson samt offentliga institutioner inklusive Stockholm Stad och Skatteverket. Sammanslagningen kommer möjliggöra utbyte av expertis mellan de två affärsenheterna och servicen kommer att förbli oavbruten för ab1s befintliga kunder. ab1 kommer att fortsätta erbjuda sin fulla tjänsteportfölj, allt från IT-strategi och sourcingtjänster till rådgivning, IT-transformation och förvaltning.

IPcenter är IPsofts ITIL-inriktade service management-plattform som utnyttjar kraften i så kallade autonomics för att öka effektivitet och kvalitet. Ett antal "virtuella ingenjörer" arbetar tillsammans för att automatisera uppgifter från A till Ö. I genomsnitt hanterar IPcenter 56 procent av alla händelser utan mänsklig inblandning och minskar processtiden med över 60 procent. Kunderna ser vanligtvis en 35-procentig höjning av effektiviteten i verksamheten inom 90 dagar.

Om IPsoft

IPsoft automatiserar IT- och affärsprocesser för företag inom en rad olika branscher. Genom en portfölj av världsledande autonoma och kognitiva lösningar erbjuder IPsoft tjänster som ger tydliga resultat och konkurrensfördelar. Huvudkontoret ligger i New York, IPsoft har kontor i 13 länder runt om i världen och över 500 av världens ledande varumärken och mer än hälften av de största globala IT-tjänsteleverantörerna som kunder. För mer information besök www.ipsoft.com

Om ab1

ab1 Groups seniora IT- och verksamhetskonsulter hjälper kunderna att utveckla och förbättra sin IT-verksamhet och sina strategier. Bolaget grundades 1998 och består idag av 50 konsulter på tre platser med huvudkontor i Stockholm. ab1 arbetar med kunder bland de största företagen i Sverige och de största organisationerna inom den offentliga sektorn, bland annat IKEA, Ericsson, Stockholm Stad och Skatteverket. För mer information besök www.ab1.se

Contacts

Presskontakt:
IPsoft
Daniela Zuin, 001 212 708 5521
Marknadsdirektör
US Mob: 917 822 0484
UK Mob: 07917 678 709
daniela.zuin@ipsoft.com

Contacts

Presskontakt:
IPsoft
Daniela Zuin, 001 212 708 5521
Marknadsdirektör
US Mob: 917 822 0484
UK Mob: 07917 678 709
daniela.zuin@ipsoft.com