Eneco breidt Nexant RevenueManager-oplossing uit om te helpen bij het bedienen van de Belgische markt

Het gebruiken van de Contract Management-module binnen Nexant RevenueManager om de gehele levenscyclus van prospect tot contanten te ondersteunen, de risico's te verminderen en de kostenstructuur te optimaliseren

SAN FRANCISCO & ROTTERDAM, Nederland--()--Nexant, een toonaangevende leverancier van klantgerichte softwareoplossingen, kondigde vandaag aan dat Eneco, een toonaangevend Europees nutsbedrijf met het hoofdkantoor in Nederland, een overeenkomst is aangegaan om de Nexant Contract Management-software in licentie te nemen.

Om klantenservice en facturering te beheren maakt Eneco gebruik van Nexant RevenueManager®, een softwareplatform dat Eneco helpt om zijn complexe contracten voor kleine en middelgrote bedrijven en commerciële industriële klanten van gas en elektriciteit te beheren. De Contract Management-module van RevenueManager biedt Eneco een geïntegreerde energie-klantenservice en factureringsoplossing wat realtime beheer van transacties mogelijk maakt, alsmede de automatisering van offertes, de bevestiging en het beheer van contracten voor gestructureerde retailprijzen voor zowel energie- als gasproducten.

“De Contract Management-module in Nexant's RevenueManager softwareplatform zal Eneco in staat stellen om de energietarieven en de contract- en factureringsprocessen te stroomlijnen terwijl de gerelateerde processen met onze afdelingen voor inkoop en handel gesynchroniseerd worden,” aldus Rob Bakker, Eneco manager, Information Technology. “Nexant is door Eneco als leverancier voor deze oplossing gekozen omdat de flexibele aard van hun producten ons helpt om innovatieve producten en diensten aan onze klanten te leveren.”

“We zijn blij dat we het Nexant RevenueManager-softwareplatform uit gaan breiden met Nexant Contract Management,” aldus Martin Milani, Nexant SVP voor Software en Chief Technology Officer. “Eneco Belgium is een visionaire, op servicegerichte leverancier van groene energie. Als de concurrentie voor commerciële klanten in Europa intensiever wordt, moeten de leveranciers van energie aan de retailmarkt flexibeler zijn en meer controle hebben over de processen voor het creëren en factureren van complex gestructureerde contracten voor energietarieven. De oplossingen van Nexant leveren Eneco Belgium beproefde technische wendbaarheid en lagere operationele kosten op die noodzakelijk zijn om het marktaandeel van nutsbedrijven te laten groeien en aan de strategische bedrijfsdoelstellingen te voldoen."

Over Eneco

Met het hoofdkantoor in Rotterdam, Nederland, is Eneco een internationaal bedrijf voor duurzame energie met kantoren in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en België. Eneco is de leverancier van energie - gas, elektriciteit, verwarming en koeling - aan meer dan twee miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland en België. Eneco gebruikt zijn eigen gasopslagfaciliteit in Duitsland, opereert een waterkrachtcentrale in Frankrijk en onderhoudt windparken in het VK. Eneco streeft ernaar om zoveel mogelijk van deze energie zo duurzaam mogelijk te maken. Eneco produceert energie en in samenwerking met klanten en belangengroepen ontwikkelt het projecten voor duurzame solar-, wind-, bio-, geothermische en groen gas-energie. Ga voor meer informatie naar http://www.eneco.com/about-us/.

Over Nexant

Nexant biedt een uitgebreid pakket van uitmuntende softwareplatforms voor nutsbedrijven aan die de bedrijfsprocessen van nutsbedrijven transformeren en de implementatie van smart grid, schone energie en initiatieven voor vraagbeheer mogelijk maken. Nexant software helpt nutsbedrijven om een klantgericht model te omarmen dat afgestemd is op strategische planning, grid-activiteiten en de vraagzijdebeheer om zo de klantbetrokkenheid te verbeteren, de operationele efficiëntie te stimuleren, eventuele risico's te verminderen en superieure bedrijfsresultaten te bereiken. Ga voor meer informatie naar www.nexant.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Nexant
Heatheryn Higgins, +1-303-998-2474
Hoofd communicatie
hhiggins@nexant.com

Contacts

Nexant
Heatheryn Higgins, +1-303-998-2474
Hoofd communicatie
hhiggins@nexant.com