Coty Inc. benoemt Camillo Pane als Executive Vice President van Category Development

Brengt uitgebreide branche-ervaring mee in Senior Management en marketingfuncties

Senior Executive neemt zitting in dagelijks bestuur van wereldwijde producent van schoonheidsproducten

Camillo Pane (Photo: Business Wire)

NEW YORK--()--Coty (NYSE:COTY) heeft vandaag de benoeming van Camillo Pane bekendgemaakt als EVP Category Development met ingang van juli. Dhr. Pane neemt zitting in het dagelijks bestuur en komt onder toezicht van Bart Becht, Chairman en Interim Chief Executive Officer. Dhr. Pane is de opvolger van Renato Semerari, die gedurende de overgangsperiode deze functie blijft vervullen.

Tot de verantwoordelijkheden van dhr. Pane behoren de ontwikkeling van strategieën, innovaties en ondersteuningsprogramma's voor de categorieën en merken van Coty binnen alle bedrijfsonderdelen: Fragrances, Color Cosmetics, Skin Care en Body Care.

Dhr. Pane bekleedde de afgelopen tijd de functie van Senior Vice President en Global Category Officer van Consumer Health bij Reckitt Benckiser. In deze functie was hij verantwoordelijk voor het beheer van de grootste en snelst groeiende categorieën bij Reckitt Benckiser. Bij begon zijn loopbaan bij Kraft en was 19 jaar lang in dienst bij Reckitt Benckiser in diverse functies op het gebied van lokale marketing, general management en internationale categorieontwikkeling voor een grote verscheidenheid van categorieën en merken in Italië, de VS, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk.

“Camillo is een van de meest gerespecteerde leiders in de consumentengoederenbranche en het doet me zeer veel deugd dat hij deel gaat uitmaken van het team van Coty,” aldus dhr. Becht. “Coty zet haar strategie gericht op investeringen en omzetgroei met betrekking tot haar belangrijkste merken voort, en blijft tegelijkertijd streven naar winstgevende groei door middel van haar efficiencyprogramma's. Hierdoor wordt de ontwikkeling van Category & Brand cruciaal voor het bedrijf. De uitgebreide ervaring van Camillo op dit gebied versterkt de concurrentiepositie van Coty en helpt het bedrijf bij het uitvoeren van haar strategie.”

“Ik zie het als een grote eer om in dienst te treden bij Coty, een bedrijf dat ik altijd heb bewonderd gedurende mijn carrière in de schoonheidsbranche,” aldus dhr. Pane. “Ik verheug me erop mijn ervaring en vaardigheden aan te wenden om Coty te helpen compromisloos te werken aan het cultiveren van toonaangevende merken en het bevorderen van innovatie.”

Dhr. Pane is afgestudeerd in Business Administration aan de Universitá Commerciale Luigi Bocconi en spreekt vloeiend Engels en Portugees, naast zijn moedertaal Italiaans.

Uitspraken met betrekking tot de toekomst

Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn uitspraken met betrekking tot de toekomst (‘forward-looking statements’). Deze uitspraken met betrekking tot de toekomst weerspiegelen het huidige standpunt van Coty met betrekking tot het management, de strategie en de concurrentiepositie. Deze uitspraken met betrekking tot de toekomst zijn in het algemeen te herkennen aan woorden of uitdrukkingen als “gelegenheid”, “potentieel”, “kan”, “intentie”, “zal”, “zou”, “doorgaan” en vergelijkbare woorden en uitdrukkingen. De daadwerkelijke resultaten kunnen wezenlijk afwijken van de voorziene resultaten als gevolg van risico’s en onzekerheden, zoals ons vermogen sleutelpersoneel te behouden en moeilijkheden bij het implementeren van onze strategieën, met inbegrip van onnauwkeurigheden in onze aannamen met betrekking tot deze strategieën. Meer informatie over mogelijke risico’s en onzekerheden die gevolgen kunnen hebben voor de zakelijke en financiële resultaten van Coty, met inbegrip van onze concurrentiepositie, is opgenomen in de paragrafen “Risk Factors” en “Management’s Discussion and Analysis of Financial Condition and Results of Operations” in het jaarrapport van Coty op Formulier 10-K voor het fiscaal jaar eindigende op 30 juni 2014, en andere periodieke rapporten die Coty heeft ingediend en mogelijk zo nu en dan gaat indienen bij de Securities and Exchange Commission. Coty neemt niet de verantwoordelijkheid op zich tot het actualiseren van uitspraken met betrekking tot de toekomst in dit document of elders.

Over Coty Inc.

Coty is een toonaangevend schoonheidsbedrijf met een netto-omzet van $4,6 miljard voor het fiscaal jaar eindigend op 30 juni 2014. Coty, opgericht in 1904, is een gespecialiseerd schoonheidsbedrijf met een portfolio van bekende parfums, kleurcosmetica en producten voor huid- en lichaamsverzorging, verkocht in meer dan 130 landen en gebiedsdelen. Tot de producten die door Coty worden aangeboden, behoren internationale merken als adidas, Calvin Klein, Chloe, DAVIDOFF, Marc Jacobs, OPI, philosophy, Playboy, Rimmel en Sally Hansen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Coty Inc.
Investor Relations
Kevin Monaco, 212-389-6815
of
Media
Jessica Baltera, 212-389-7584

Contacts

Coty Inc.
Investor Relations
Kevin Monaco, 212-389-6815
of
Media
Jessica Baltera, 212-389-7584