Onxeo: Cipher Pharmaceuticals erhverver INNOCUTIS Holdings, som er kommerciel samarbejdspartner for Sitavig® i USA

PARIS & KØBENHAVN, Danmark--()--Fondsbørsmeddelelse:

Onxeo S.A. (Paris:ONXEO) (NASDAQ OMX:ONXEO) (Euronext Paris, NASDAQ Copenhagen: ONXEO), et innovativt selskab med speciale i udvikling af lægemidler til behandling af sjældne kræftsygdomme, har i dag meddelt, at Cipher Pharmaceuticals har opkøbt (NASDAQ: CPHR) INNOCUTIS Holdings LLC, som har licens til kommercialisering af Sitavig® i USA.

Cipher Pharmaceuticals (“Cipher”) er et hurtigt voksende specialiseret medicinalselskab inden for dermatologi med en målsætning om at blive det mest kundeorienterede dermatologiselskab i Nordamerika. Som led i selskabets vækststrategi giver dette opkøb Cipher en kommerciel infrastruktur og en kompetent salgsstyrke i USA. Cipher har størrelsen, styrken og kompetencerne til fuldt ud at udnytte Sitavigs potentiale og maksimere produktets muligheder for at blive en banebrydende behandling af herpes labialis (forkølelsessår).

“Vi er overbeviste om, at dette opkøb yderligere vil styrke Sitavigs position. I kombination med allerede uddannede teams og yderligere finansiering vil vi med denne transaktion udnytte Sitavigs kommercielle potentiale og klart etablere stoffet som det førende produkt i Ciphers portefølje af dermatologiprodukter i USA”, udtaler Onxeos administrerende direktør Judith Greciet.

“Opkøbet er et vigtigt skridt hen imod vores mål om at skabe en førende dermatologivirksomhed i Nordamerika. Vi vurderer, at der er store muligheder for at øge salget og lønsomheden ved at udvide sortimentet af INNOCUTIS’ nuværende originale receptpligtige lægemidler, anført af Sitavig®”, udtaler Shawn O’Brien, President and CEO for Cipher. Vi glæder os til at skulle videreføre samarbejdet med Onxeo, som siden starten af 2014 har understøttet udviklingen.”

Licensaftale for Sitavig®
I marts 2014 indgik Onxeo en licensaftale med INNOCUTIS vedrørende Sitavig® med henblik på kommercialisering i følgende geografiske områder: USA, Canada og Mexico. I henhold til aftalen er Onxeo berettiget til at modtage i alt USD 5 mio. i upfront- og milepælsbetalinger. Heraf har Onxeo allerede modtaget USD 2 mio. i upfrontbetaling i 2014. Sitavig® blev lanceret i USA af INNOCUTIS i juli 2014, og Cipher planlægger at få stoffet på markedet i Canada i 2016, hvorved man øger produktets potentiale.

Om Sitavig®
Sitavig® er baseret på den egenudviklede teknologi Lauriad® og har patentbeskyttelse i de store geografiske områder frem til 2029 og frem til 2031 USA. Stoffet er en mucoadhesiv tablet, som patienten lægger mod tandkødet, hvor det frigiver en høj koncentration af acyclovir direkte til læben, hvor forkølelsessåret findes. Sitavig® er meget effektfuldt og har den store fordel, at det er en særligt diskret og simpel formulering, hvor man kun skal anvende stoffet én gang i hele infektionsperioden. Stoffer giver store fordele for patienter, som lider af tilbagevendende forkølelsessår. Forkølelsessår er en meget udbredt lidelse. Mellem 20% og 40% af alle amerikanere lider af tilbagevendende forkølelsessår (1), svarende til mellem 60 og 120 millioner mennesker i USA, hvilket repræsenterer et betydeligt markedspotentiale på flere hundrede millioner dollars.

Om Cipher Pharmaceuticals Inc.

Cipher Pharmaceuticals (NASDAQ:CPHR; TSX:CPH) er et hurtigt voksende specialiseret medicinalselskab inden for dermatologi med en bred portefølje af markedsførte produkter, og som er godt på vej til at indfri sin målsætning om at blive det mest kundeorienterede dermatologiselskab i Nordamerika. Cipher opkøber såkaldte “best-in-class” produkter og/eller potentielt transformerbare stoffer, som dækker store udækkede behandlingsbehov. Ciphers erfarne ledelse har stor erfaring med at styre den fornødne kliniske udvikling og de regulatoriske godkendelsesprocedurer samt med markedsføring af produkter enten direkte eller via samarbejdspartnere.

Cipher har gennemført fem transaktioner i 2015, herunder opkøbet af Innocutis og selskabets tre originale dermatologiprodukter, og har derigennem øget sin tilstedeværelse i USA, udvidet sine canadiske aktiviteter inden for dermatologi og tilført nye produkter til sin pipeline. Selskabets produkter omfatter en ny version af aknemedicinen isotretinoin, som markedsføres under navne Absorica™ i USA og Epuris® i Canada. Cipher har en stærk kapital til at opnå langsigtet og varig indtjeningsvækst ved at udnytte sine veldokumenterede kompetencer inden for klinisk udvikling og effektiv kommercialisering af produkterne. For yderligere oplysninger henvises til www.cipherpharma.com.

Om Onxeo
Onxeos vision er at blive en global leder og pioner inden for kræftsygdomme med fokus på sjældne sygdomme gennem udvikling af innovative behandlingsalternativer, der kan “gøre en forskel”. Onxeos medarbejdere arbejder målrettet på at udvikle innovative lægemidler og give patienterne håb og samtidig væsentligt forbedre deres liv.

Væsentlige produkter i den sene udviklingsfase til behandling af sjældne kræftsygdomme:
Livatag® (Doxorubicin Transdrug™): Fase III i hepatocellulært karcinom
Validive® (Clonidin Lauriad®): Fase III i svær oral mucositis: Positive foreløbige resultater topline-resultater
Beleodaq® (belinostat): registreret i USA til behandling af perifert T-celle lymfekræft
For mere information henvises til hjemmesiden www.onxeo.com

Disclaimer
Denne meddelelse indeholder udtrykkeligt eller underforstået visse fremadrettede udsagn vedrørende Onxeo og dette selskabs aktiviteter. Sådanne udsagn er forbundet med visse kendte og ukendte risici, usikkerheder og andre faktorer, der kan bevirke, at Onxeos faktiske resultater, finansielle stilling, udvikling eller præstationer afviger væsentligt fra de fremtidige resultater, udviklingen eller præstationerne, der er udtrykt eller underforstået i forbindelse med disse fremadrettede udsagn. Onxeo afgiver denne meddelelse pr. dags dato og forpligter sig ikke til at opdatere eventuelle fremadrettede udsagn heri som følge af nye oplysninger, fremtidige begivenheder eller andet. For en gennemgang af risici og usikkerheder, som kan bevirke, at Onxeos faktiske resultater, finansielle stilling, udvikling eller præstationer afviger fra dem, der er indeholdt i de fremadrettede udsagn, henvises til afsnittet Risikofaktorer ("Facteurs de Risque") i 2013 Reference Document indsendt til AMF den 7. april 2014, som er tilgængeligt på AMF's hjemmeside (http://www.amf-france.org) eller på Selskabets hjemmeside (www.onxeo.com).

Contacts

Onxeo
Judith Greciet, administrerende direktør
j.greciet@onxeo.com
eller
Nicolas Fellmann, CFO
n.fellmann@onxeo.com
+33 1 45 58 76 00
eller
Caroline Carmagnol / Sophie Colin – Alize RP
onxeo@alizerp.com
+33 6 64 18 99 59 / +33 1 44 54 36 62

Contacts

Onxeo
Judith Greciet, administrerende direktør
j.greciet@onxeo.com
eller
Nicolas Fellmann, CFO
n.fellmann@onxeo.com
+33 1 45 58 76 00
eller
Caroline Carmagnol / Sophie Colin – Alize RP
onxeo@alizerp.com
+33 6 64 18 99 59 / +33 1 44 54 36 62