MONSANTO STIJGT EEN PLAATS IN DE TOP TIEN ‘BEST WORKPLACES 2015’

Monsanto Belgium team celebrates placing 6th in the 2015 Great Place to Work survey among the country's biggest employers. (Photo: Business Wire)

ANTWERPEN, Belgium--()--Monsanto Belgium staat dit jaar voor de tweede keer op rij in de top tien van beste werkgevers in België. Als belangrijke speler binnen de chemische sector, werd Monsanto bekroond met de 6e plaats in de categorie bedrijven van meer dan 500 werknemers. Monsanto dankt deze erkenning aan de gedreven medewerkers en een HR-visie die de ontwikkeling en groei van de medewerkers centraal plaatst binnen de organisatie. Dit resulteert in een aantrekkelijke werkomgeving, waarin Monsanto kan bouwen op medewerkers met een anciënniteit van gemiddeld meer dan 20 jaar.

Op dinsdag 10 maart maakten de Vlerick Business School en het Great Place to Work Institute de jaarlijkse ranglijst ‘Beste Workplaces’ bekend. Monsanto is trots dat het voor het 2e jaar op rij bekroond wordt. De ranglijst wordt bepaald door een dubbele meting: een bevraging van alle medewerkers van Monsanto in België én een cultural audit die de bedrijfscultuur en het HR-beleid grondig analyseert.

Monsanto heeft in België een internationaal kantoor in Brussel en een chemische productiesite in Antwerpen. De Antwerpse site stelt vandaag een 750-tal medewerkers tewerk, waarvan het merendeel technische profielen en ingenieurs. Om getalenteerde en gemotiveerde medewerkers aan te trekken én te blijven inspireren, zet Monsanto sterk in op zijn HR-beleid.

CEO van de eigen carrière

De HR-visie van Monsanto vertrekt vanuit de behoeften van elke medewerker, die zijn of haar eigen toekomst uitstippelt binnen het team, in samenspraak met het management. Gebaseerd op de drie bedrijfswaarden – samenwerken, inspireren en leiding geven – ondersteunt Monsanto zijn medewerkers om een succesvolle carrière bij Monsanto uit te bouwen. “Bij Monsanto zijn onze medewerkers de CEO van hun eigen carrière. Doordat onze medewerkers zelf verantwoordelijkheid krijgen over hun traject in de organisatie, stimuleren we hen om kritisch na te denken over hun toekomst en dit te vertalen in een concreet individueel ontwikkelingsplan,” licht Luc Verstraete, HR Lead Belgium, toe.

Deze visie wordt nu bekroond met de 6e plaats in de ranglijst “Best Workplaces 2015”. Luc Verstraete: “We zijn echt trots op onze plaats in de top 10, maar zien dit vooral als een duwtje in de rug. We willen onze HR-systemen in de toekomst verder verbeteren, onze medewerkers en leidinggevenden verder blijven ontwikkelen, nog meer betrekken in het beleid en vooral transparanter worden in onze communicatie naar onze medewerkers.”

Een inspirerende werkplek

Monsanto investeert sterk in een duurzaam aanwervingsbeleid en is steeds op zoek naar getalenteerde medewerkers. Een belangrijk onderdeel van de aanwervingsstrategie is de nauwe samenwerking met opleidingsinstellingen zoals universiteiten en hogescholen. Naast de aanwezigheid op tal van jobbeurzen, biedt Monsanto Belgium elk jaar een 40-tal stageplaatsen aan in alle mogelijke departementen, tevens een belangrijke rekruteringspool. Monsanto neemt ook deel aan de ‘Summer Challenge’, waarbij studenten uit de bacheloropleiding chemie of elektromechanica tijdens de zomer een eerste ervaring kunnen opdoen in de chemische sector. Monsanto zoekt ook actief naar opportuniteiten voor kansengroepen binnen de samenleving. Zo was Monsanto één van de grondleggers van de ‘SIRA-opleiding’. De ‘vzw Scheikundige Industrie Regio Antwerpen’ biedt jongere werkzoekenden zonder diploma een opleiding aan in de chemische sector. Studenten die slagen voor deze opleiding, krijgen daarna een arbeidsovereenkomst aangeboden.

Ook buiten de muren van Monsanto spant het bedrijf zich in om zijn medewerkers te inspireren; zo zijn de medewerkers de drijvende kracht achter Monsanto4Charity, dat zich richt op kleinschalige lokale projecten, ‘Kom op tegen Kanker’ en ‘Bloed geven doet leven’. Tal van andere initiatieven benadrukken de ‘funfactor’ binnen Monsanto: naast de jaarlijkse departementsfeesten, neemt Monsanto onder meer deel aan de ‘Antwerp 10 miles’, het ‘Drakenbootfestival’ in de Antwerpse haven, de ‘Santa Run’ en de ‘Cheese Challenge’.

Over Monsanto

Monsanto is een duurzaam landbouwbedrijf en telt wereldwijd meer dan 22.000 werknemers. We produceren zaden voor groenten, fruit en gewassen zoals maïs, sojabonen en katoen. De zaden helpen landbouwers een betere oogst te behalen terwijl water en andere belangrijke grondstoffen efficiënter worden ingezet. We zoeken voortdurend naar duurzame oplossingen voor een gezonde bodem, helpen landbouwers met het verbeteren van hun landbouwtechnieken door middel van dataverwerking en het beschermen van natuurlijke grondstoffen, en we voorzien in gewasbeschermingsmiddelen om ondermeer schade van plagen en ziektes te minimaliseren.

Monsanto heeft in België een Regulatory & Corporate Engagement afdeling in Brussel en een chemische productiesite in Antwerpen.

Kom meer te weten over Monsanto op http://discover.monsanto.com en http://www.monsanto.eu

Contacts

Monsanto België
Frederik Noak, 03/568.50.20
frederik.noak@monsanto.com
of
Whyte Corporate Affairs
Mieke De Sutter, 02/738.06.20
mds@whyte.be

Contacts

Monsanto België
Frederik Noak, 03/568.50.20
frederik.noak@monsanto.com
of
Whyte Corporate Affairs
Mieke De Sutter, 02/738.06.20
mds@whyte.be