Symbio FCell werkt samen met Renault Trucks en La Poste aan waterstofvoorziening ter verhoging van de actieradius van de Renault Maxity

PARIJS--()--Symbio FCell heeft de Maxity Electric van Renault Trucks uitgerust met een waterstofvoorziening voor het verhogen van de actieradius. De actieradius van het voertuig van de La Poste-groep wordt daarmee verhoogd van 100 tot 200 kilometer. De voorziening is een jaar lang in de praktijk getest in Dole in de Franse Jura. Deze verhoging van de actieradius sluit aan bij de dagelijkse behoefte van La Poste in stedelijke en voorstedelijke gebieden.

Het principe achter de werking van de oplossing van Symbio FCell is eenvoudig. Wanneer de accu van het voertuig leeg is, neemt de brandstofcel de energievoorziening van de elektrische motor over. Hierdoor wordt de totale actieradius van het voertuig verdubbeld. Daarnaast kan de warmte die door de brandstofcel wordt geproduceerd worden gebruikt voor het verwarmen van het interieur van het voertuig. Hierdoor blijft de actieradius optimaal, aangezien geen energie uit de accu's wordt gebruikt. Daarnaast kan de brandstofcel in stilstand zo nodig ook worden gebruikt voor het opladen van de accu. De Maxity Electric van Renault Trucks is voorzien van 2 tanks van elk 75 liter voor de opslag van 4 kg waterstof met een druk van 350 bar.

De mobiliteitsoplossingen van Symbio FCell op basis van de omzetting van waterstof in elektriciteit door middel van een brandstofcel produceren tussen 5 kW en 300 kW, zonder uitstoot van kooldioxide. De oplossingen zijn ideaal voor wegvoertuigen, binnenvaartschepen en fietsen voor intensief gebruik in stedelijke gebieden.

Voor La Poste is dit project een voortzetting van eerdere tests om de levensduur van de voertuigen te verlengen. Het project is erop gericht het leefmilieu in de grote stad te verbeteren door het lawaai en de uitstoot te beperken dankzij het gebruik van schone voertuigen. La Poste beschikt thans over het grootste wagenpark van elektrische voertuigen ter wereld.

Met dit samenwerkingsverband geven Symbio FCell, La Poste en Renault Trucks een sterk signaal af aan de sector voor waterstoftransport, voor de ontwikkeling waarvan een nauwe samenwerking tussen verschillende partijen - zowel publiek als industrieel - onontbeerlijk is.

Over dit samenwerkingsverband zegt Fabio Ferrari, CEO van Symbio FCell: "Waterstof is onontbeerlijk voor het verhoging van de actieradius en de beschikbaarheid van commerciƫle elektrische voertuigen. Het bewustzijn van de verschillende partijen binnen de sector begint te ontwaken. La Poste en Renault Trucks behoren tot de pioniers waarmee we al diverse jaren samenwerken. We zijn buitengewoon gelukkig met dit nieuwe samenwerkingsverband."

www.symbiofcell.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

AxiCom
Elise Koenig, +33 1 56 02 68 38
elise.koenig@axicom.com

Contacts

AxiCom
Elise Koenig, +33 1 56 02 68 38
elise.koenig@axicom.com