Elevance Clean™ 1200 nu commercieel verkrijgbaar in Europa

Equilex geselecteerd om Europese verkoop en logistieke ondersteuning te bieden voor superieur presterend bestanddeel, speciaal ontworpen voor reinigingstoepassingen.

LONDEN--()--Elevance Renewable Sciences, Inc., een snelgroeiende onderneming op het gebied van specialistische chemicaliën vervaardigd uit natuurlijke oliën, kondigde vandaag tijdens The Cleaning Show 2015 in Londen aan, dat haar superieur presterende, biologische en veilig te gebruiken ingrediënt Elevance Clean™ 1200 nu commercieel beschikbaar is in Europa.

Elevance Clean™ 1200 is uitermate compatibel met een reeks watergebaseerde en organische oplossingen terwijl het gebruikt wordt met een neutrale pH in reinigingsproducten voor een breed scala van toepassingen zoals metaalreiniging, industriële en institutionele ontvetting, transport, olievelden, textiel en voedselverwerking.

“Elevance Clean™ 1200 is ontworpen voor reinigingstoepassingen waarbij superieure prestaties en een verbeterd milieuprofiel gewenst zijn,” aldus Andy Corr, Senior Vice-president van Elevance, Consumer and Industrial Ingredients (consumenten en industriële ingrediënten). “De reactie van de consument op Elevance Clean™ 1200 is positief en we zijn verheugd dat we nu in staat zijn om dit product op de Europese markt te brengen.”

Elevance is een Europese distributeur handelend onder de naam Equilex Chemicals BV voor Elevance Clean™ 1200. Equilex heeft een team van verkoop- en logistieke professionals dat verbeterde service en ondersteuningsmogelijkheden zal bieden aan Europese klanten die interesse hebben in Elevance Clean™ 1200.

“We zijn blij om te kunnen samenwerken met Elevance Renewable Sciences en te kunnen deelnemen aan de Europese introductie van Elevance Clean™ 1200. Dit nieuwe oplosmiddel past goed in onze strategie om nieuwe biologische chemicaliën in onze huidige markten te introduceren en zal een goede aanvulling zijn op ons bestaande productaanbod,” aldus Patrick Elie, Commercieel directeur van Equilex .

Equilex Chemicals zal de brede internationale ervaring van haar commerciële, technische en logistieke teams gebruiken om de ontwikkeling van de Europese markt voor dit opwindende nieuwe product te ondersteunen.

Elevance Clean™ 1200 kan puur of gemengd met andere ingrediënten gebruikt worden of geëmulgeerd worden door de toevoeging van oppervlakteactieve stoffen. De specifieke producteigenschappen zijn:

  • Sterke solvabiliteitskenmerken, krachtiger dan die van d-limoneen, dibasische esters, plantaardige esters en isoparaffinen, zoals gemeten op de Kauri butanol (Kb)-schaal
  • Het formuleren van compatibiliteit in een heel scala van organische en watergebaseerde reinigingsmiddelen, het verstrekken van een boost in reinigingsprestaties die andere schoonmaakformuleringen op basis van oplosmiddelen en oppervlakteactieve stoffen overtreft.
  • Uitstekende prestaties in een reeks reinigingstoepassingen, waaronder metaalreiniging, industriële en institutionele ontvetting, transport, olievelden, textiel en voedselverwerking.
  • Behaalt betere resultaten dan de standaard reinigingsformuleringen met een neutrale pH (6-9) op de markt, heft de noodzaak voor hoog-corrosieve schoonmaakmiddelen op, vermindert de veeleisende en tijdrovende behoefte aan persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE) alsmede de noodzaak om gevoelige metalen substraten in stand te houden.

Elevance Clean™ 1200, dat vervaardigd wordt van natuurlijke oliën, voldoet aan de steeds restrictievere milieu-eisen, een belangrijk voordeel omdat industrieën steeds meer onder druk komen te staan om de broeikasgassen (BKG) wereldwijd te verminderen. Bovendien is het niet-brandbaar voor eenvoudiger gebruik en verbeterde veiligheid, terwijl het een uitstekende ontvetter is met een neutrale pH voor veel veiliger en gemakkelijker gebruik dan andere hoog-corrosieve en zuurrijke reinigingsmiddelen. Elevance Clean™ 1200 is ook:

  • VOC-vrijgesteld (Richtlijn 2004/42/CE van het Europees Parlement en de Raad)
  • REACh-geregisteerd
  • Gemakkelijk biologisch afbreekbaar (via OECD-methode)
  • Vrij van componenten vermeld in Richtlijn Gevaarlijke Stoffen (Verordening Nr. 1272/2008)

Elevance Clean™ 1200 werd onlangs verkozen tot de Biologische Productvernieuwing van het Jaar tijdens de WBM Bio Business Awards 2015, dankzij het vermogen om de reinigingsprestaties van formuleringen te verbeteren door snel het meest uitdagende vuil te doordringen.

Ga naar www.elevance.com/cleaneurope of neem contact op met Equilex via clean1200@equilex.com voor meer informatie over Elevance Clean™ 1200 en de voordelen die het kan bieden voor uw reinigingsproducten en -toepassingen. Ga naar www.elevance.com/products voor een volledige lijst met Elevance's hoogpresterende biologische producten.

Over Elevance Renewable Sciences, Inc.

Elevance Renewable Sciences, Inc., met haar hoofdkantoor in Woodridge, Ill., is een snelgroeiende onderneming op het gebied van specialistische chemicaliën die nieuwe specialistische chemicaliën vervaardigt uit hernieuwbare grondstoffen die beter presteren en de dagelijkse producten voor de sector en consumenten verbetert. Met behulp van de bedrijfseigen technologie olefin metathesis, helpt de onderneming de sector om producten te leveren die beter presteren dan de bestaande producten en die een kleinere ecologische voetafdruk hebben— voor gebruik in producten voor persoonlijke verzorging, was- en reinigingsmiddelen, gemanipuleerde polymeren, smeermiddelen en additieven, en andere markten voor specialistische chemicaliën. Ga voor meer informatie naar www.elevance.com of www.renewicals.com.

Over Equilex Chemicals BV

Equilex Chemicals BV, met haar hoofdkantoor in Schiedam, is een volledige dochteronderneming van Equilex BV, een distributiebedrijf voor chemicaliën en raffinagegrondstoffen met bedrijfsactiviteiten in West- en Oost-Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika. De onderneming levert een reeks van tussenproducten, specialistische chemicaliën, basis-oliën en wax en onderscheidt zich door het bieden van marketing, commerciële en technische bijstand aan haar leveranciers. Ga voor meer informatie naar www.equilex-chemicals.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Slack and Company
Patti Bianchi, +1 630-841-1771
patti.bianchi@slackandcompany.com

Release Summary

Elevance Renewable Sciences announces that its superior-performing, bio-based and safe-to-use ingredient, Elevance Clean™ 1200, is now available in Europe for a wide range of cleaning applications.

Contacts

Slack and Company
Patti Bianchi, +1 630-841-1771
patti.bianchi@slackandcompany.com