SES en SpaceX sluiten lanceerovereenkomst

SES-14 (Photo: Business Wire)

LUXEMBOURG & HAWTHORNE, Calif.--()--SES heeft vandaag zijn overeenkomst met SpaceX over de lancering van twee satellieten wereldkundig gemaakt. De twee organisaties schieten in 2017 met de raket Falcon 9 de kunstmanen SES-14 en SES-16/ GovSat de ruimte in.

SES kondigde vorige week al aan dat het een order had geplaatst voor de twee nieuwe satellieten. SES-14 is een hybride satelliet, die tussen 47,5 en 48 westerlengte word geplaatst. Het ruimtevaartuig is uitgerust met C- en Ku-band. De satelliet heeft bovendien de frequentie voor Ku- en Ka-band High Throughput Satellite (HTS).

SES-16/GovSat is besteld door LuxGovSat, een door SES en de Luxemburgse overheid opgericht bedrijf. De satelliet wordt op 21,5 graden oosterlengte geplaatst en maakt gebruik van militaire radiofrequenties voor overheidsmissies met zeer gerichte en stuurbare straalverbindingen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

SES
Markus Payer
Corporate Communications
Tel. +352 710 725 500
Markus.Payer@ses.com

Contacts

SES
Markus Payer
Corporate Communications
Tel. +352 710 725 500
Markus.Payer@ses.com