Starwood Hotels & Resorts bevorderd vernieuwing met Starlab-debuut in het kledingdistrict van New York

Starwood Hotels & Resorts Worldwide - Starlab, Digital Chandelier (Photo: Business Wire)

NEW YORK--()--Starwood Hotels & Resorts Worldwide (NYSE:HOT) onthulde vandaag Starlab, de nieuwe studio en merkinnovatie van het bedrijf, gelegen in het Garment District, de pionierswijk van Manhattan. Met oog voor design en gedreven door het enthousiasme en de vindingrijkheid van een startende onderneming, brengt Starlab voor het eerst het beste van de digitale, design en luxe merkteams bijeen in een stadskantoor. Het 4.273,50 vierkante meter grote en twee verdiepingen tellende kantoor weerspiegelt Starwood's benadering van het ontwikkelen van werkruimten in nieuwe stijl en is een voortzetting van de eerste ontwerpen van Starwood Experience in het wereldwijde hoofdkantoor van het bedrijf in Stamford, CT, en zijn Tribeca-gebaseerde designcentrum.

“In de wereld van vandaag is de samenwerking van onze teams en de verschillende meningen over ons bedrijf belangrijker dan ooit,” zei Phil McAveety, Chief Brand Officer van Starwood Hotels & Resorts. “Starlab is er specifiek op gericht dat teams gemakkelijk samen activiteiten kunnen ontplooien en functies kunnen overbruggen om voor onze gasten innovatieve en meer persoonlijke belevenissen te creëren vóór, tijdens en na hun verblijf.”

Starlab verenigt Starwood’s high-touch-bedrijf met de high-tech-gedachte waarbij het een creatief aanknooppunt vormt waarin medewerkers, eigenaars, ontwikkelaars, klanten en partners elkaar vinden in het innovatieve twee- en driedimensionale designwerk, toonaangevende gastvrijheidstechnologie en de unieke merkprogrammering van het bedrijf. Starlab wil voor het ontwerp van het creatieve interne team met VM Architecture Studio PC een LEED-certificering krijgen, om de verbintenis van het bedrijf nog verder te versterken voor een besparing van energieverbruik van 20%, watergebruik van 30%, en koolstofemissies van 30% tegen het jaar 2020.

High Tech ontmoet High Touch
Geïnspireerd door de opkomst van de sociale connectiviteit die nieuwe vorm geeft aan internationale activiteiten, was de digitale en sociale inhoud bij Starwood het uitgangspunt in het ontwerp van Starlab. Een smart mirror bij de ingang van het kantoorgebouw fungeert als een digitale display en presenteert het laatste videonieuws, foto's en door gebruikers gegenereerde content van Starwood. Een digitale kroonluchter spreidt zich over de interne trap deels als kunstwerk en deels als nieuwskrant, die Twitter-commentaar van gasten in real time de kantooromgeving instuurt, terwijl vijf digitale frames Instagram-foto's van gasten roteren in een ruimte in galerijstijl naast de gemeenschappelijke eetzaal.

“Starlab dient als voorbeeld van onze stelregel voor innovatie, is een bewijsgrond voor nieuwe ideeën, en een manier om de samenwerking te stimuleren tussen onze digitale, design- en merkteams,” zei Mike Tiedy, Senior Vice President, Global Brand Design and Innovation, Starwood Hotels & Resorts. “Naast het spectaculaire aankomstgevoel dat wij creëren, hebben wij elke beschikbare vierkante meter van het gebouw benut om onze merkgeschiedenis op nieuwe manieren tot uitdrukking te laten komen.”

Starlab herbergt ook een Tech Lab waar de nieuwste digitale snufjes van het bedrijf kunnen worden uitgeprobeerd en getest, zoals de recente, innovatieve introductie van SPG Keyless, waarmee reizigers in plaats van de traditionele check-in een ware gastenbelevenis op hun mobiele apparatuur ervaren, en Botlr, de eerste butlerrobot die de bestellingen van gasten in de Aloft-hotels levert.

Nieuwe werkstijl: evenwicht tussen “Wij” en “Ik”
Starlab is ontworpen voor het promoten van multifunctionele aanvaringen en het bevorderen van creativiteit, uitgedrukt in een aantal werkruimten die meer of minder privacy toelaten naargelang de noodzaak van de medewerkers. “Veel trends van gasten die wij in onze hotels tegenkomen waren van belang toen wij met het ontwerp van Starlab startten,” vervolgde Tiedy. “Mensen zoeken naar inspirerende plekken voor informele ontmoetingen ze willen een flexibele zitplaats vinden om rustig te bladeren door een presentatie op een tablet of ze kiezen voor het creëren van een eigen werkruimte met iets van privacy – onze medewerkers zijn hier niet anders in.”

De bureaus van de medewerkers kunnen worden aangepast om te zitten, staan of het evenwicht te bewaren op een stabiliteitsbal, terwijl kleine groepjes zich verzamelen in een ruimte met zitmodules, bankjes en kunstvoorwerpen om nieuwe concepten vorm te geven. De bibliotheek verschaft een semi-privézaal voor informele ontmoetingen met zitplaatsen in tribunestijl en verplaatsbare tafels, prikborden en projectors, en eetzones inclusief een buitenterras, speciale tafels voor groepen en flexibele zitmogelijkheden.

Starlab heeft ook de traditionele saaie conferentiezaal opnieuw uitgevonden in de vorm van designersuites die merken als The Luxury Collection, St. Regis, W en Le Méridien vertegenwoordigen. De W Suite draagt de cocktailcultuur van het merk over en vervangt de conferentietafel door een geïntegreerde bar met LED-verlichting en display van drankjes, barkrukken geflankeerd door bronzen spiegels en een draaiende “kunstwand” waarop de geschiedenis wordt weergegeven van W hotels en resorts wereldwijd.

Naast de opening van Starlab lanceert Starwood ook een virtueel Starlab (www.starlab.tumblr.com) waarop de vernieuwingen en creatieve achtergrondverhalen van de wereldwijde Starwood-teams worden getoond.

# # #

Over Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc.
Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc. is één van ‘s werelds leidende hotel- en vrijetijdsondernemingen met ruim 1.200 complexen in 100 landen en 180.400 werknemers in eigen en beheerde ondernemingen. Starwood is een volledig geïntegreerde eigenaar, operator en franchisegever van hotels, resorts en verblijven en heeft de volgende internationaal bekende merken onder zijn hoede: St. Regis®, The Luxury Collection®, W®, Westin®, Le Méridien®, Sheraton®, Four Points® by Sheraton, Aloft® en Element®. Het concern beschikt over één van de meest toonaangevende loyaliteitsprogramma's in de industrie, Starwood Preferred Guest (SPG®), waarmee leden punten kunnen verdienen en inwisselen voor verblijf, upgrades en vluchten zonder black-out data. Starwood Hotels bezit ook Starwood Vacation Ownership, Inc., een vooraanstaand leverancier van vakantiebelevingen van wereldklasse door middel van resorts in villa-stijl en bevoorrechte toegang tot de Starwood-merken. Ga voor meer informatie naar www.starwoodhotels.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontacten:
THINK PR // +1 212-343-3920
Elaine Drebot// edrebot@thinkpublicrelations.com
Leanne Drago// ldrago@thinkpublicrelations.com

Contacts

Mediacontacten:
THINK PR // +1 212-343-3920
Elaine Drebot// edrebot@thinkpublicrelations.com
Leanne Drago// ldrago@thinkpublicrelations.com