Cerenis Therapeutics benoemt medisch hoofdbestuurder en bestuursleden

TOULOUSE, France & ANN ARBOR, Mich.--()--Cerenis Therapeutics heeft vandaag de benoeming van een nieuwe medisch hoofdbestuurder en nieuwe bestuursleden aangekondigd. Daarnaast benoemde het biofarmaceutische bedrijf het hoofd van een fase 2-onderzoek naar CER-001 voor de behandeling van patiënten na een acuut coronair syndroom (ACS).

"Het verheugt ons dat enkele prestigieuze personen hebben toegezegd toe te treden tot de raad van bestuur, dat Stephen Nicholls samenwerkt met Cerenis en de zeer deskundige cardioloog Renee Benghozi onze nieuwe medisch hoofdbestuurder is", zei Jean-Louis Dasseux, bestuursvoorzitter van Cerenis. "De medische expertise van de bestuursleden is essentieel voor onze strategie. Benghozi's ervaring in geneesmiddelenontwikkeling zal de hoeksteen zijn van de kritieke ontwikkelingsfase van CER-001, ons belangrijkste product tegen het acuut coronair syndroom en twee andere weesziektes. Al deze vooraanstaande specialisten zijn van belang voor de voorbereiding op het aanstaande fase 2-onderzoek CARAT, naar de behandeling van patiënten na afloop van ACS met CER-001, met als doel deze doorbraaktherapie met HDL beschikbaar te maken voor patiënten."

Cerenis Therapeutics is gespecialiseerd in high-density-lipoproteïne (HDL) en ontwikkelt momenteel CER-001, een samengesteld humane apoA-I-bevattende pre-β-HDL-nabootsing tegen hart-en vaatziekten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Cerenis Therapeutics
Jean-Louis Dasseux, Tel: +33 (0)5 62 24 09 49
CEO
info@cerenis.com

Contacts

Cerenis Therapeutics
Jean-Louis Dasseux, Tel: +33 (0)5 62 24 09 49
CEO
info@cerenis.com