Nedaa en Hytera leveren TETRA-radio's van wereldklasse voor Dubai Tour 2015

Hytera Z1p in Dubai Tour 2015 (Photo: Business Wire)

SHENZHEN, China--()--Professional Communication Corporation - Nedaa, de enige en grootste TETRA-exploitant in Dubai, is er trots op een samenwerkingsverband te zijn aangegaan met Hytera Communications, een toonaangevende PMR-leverancier (professionele mobiele radio) van communicatieoplossingen, die betrouwbare en vlotte communicatie-ondersteuning bood aan het grootse wielerevenement de Dubai Tour 2015, die begon op 4 februari en die op 7 februari afgelopen is.

De inaugurele Dubai Tour werd gehouden in 2014, en de race is uitgebreid waardoor in 2015 16 World Tour-teams deelnemen. Vanaf het allereerste begin werd Nedaa door het organiserend comité officieel gekozen als de leverancier van communicatieoplossingen voor haar uitmuntendheid in technische planning en service.

Voor de 2e Dubai Tour heeft Nedaa de nieuwste handheld TETRA twee-weg radio Z1p van Hytera geïntegreerd in haar netwerk dat volledige dekking biedt voor de 4 routes die in totaal bijna 700 km bestrijken. Hytera Z1p werd ontwikkeld in volledige overeenstemming met de open ETSI TETRA-norm. De robuustheid volgens legerstandaard en de functies ervan die het geschikt maken voor gebruik in het openbaar worden geleverd met een ultradun frame van 23 mm met volledig toetsenbord. Uit het door Nedaa uitgevoerde locatieonderzoek blijkt dat haar systeem en de Hytera Z1p samen een zeer goede synergie hebben in het centrum dat volstaat met wolkenkrabbers, op open terrein en in de heuvels.

Tijdens de Tour werden de radio's intensief gebruikt door de medewerkers van de organisator en de Sportraad van Dubai om te zorgen voor een vlotte samenwerking tussen de verschillende werkgroepen. Nedaa's netwerk bood ook communicatie vanuit verschillende afdelingen met de politie en andere instellingen. "Nedaa is erg trots om de officiële communicatieleverancier voor een dergelijke belangrijk evenement te zijn. Hytera Z1p TETRA-radio's zijn goed ontworpen voor missiekritische communicatie tijdens evenementen als de Dubai Tour, zowel in termen van functionaliteit als bruikbaarheid. Het heeft een groot potentieel voor het dienen van onze klanten. Wij streven ernaar diensten aan te bieden volgens de hoogste internationale normen en de beste praktijken op het gebied van openbare en telecommunicatieveiligheid, zodat Dubai kan toetreden tot de meest vooraanstaande landen in de wereld op dit gebied," merkte dhr. Mansoor Bu Osaiba, Deputy Chief Executive Director van Nedaa, op.

Over Nedaa

Nedaa is een bedrijf dat in het bezit is en onder de zeggenschap staat van de regering (Government-Owned and Controlled Corporation, GOCC) van Dubai. Het bedrijf werd opgericht in juni 2008 en deed van zich horen toen het het eerste bedrijf in het Midden-Oosten werd om het Terrestrial Trunked Radio Network (TETRA) in te voeren. Tot op heden zijn de diensten van Nedaa verbonden met het strategische plan van de regering van Dubai, dat gericht is op het bepalen van plenaire plannen en mogelijke scenario's voor crises en rampen. Tot de lijst met klanten van het bedrijf behoren RTA, de politie van Dubai, de gemeente Dubai, MAF Group, Dubai Investment Park, The Address Hotel, G4S, Dubai Health Authority en Dubai Aluminium, om er een paar te noemen.

http://www.nedaa.ae

Over Hytera

Hytera, een toonaangevende PMR-leverancier (professionele mobiele radio) van communicatieoplossingen, bevordert grote open standaard technologieën, waaronder TETRA, DMR en PDT, en streeft naar een soepele migratie van technologie naar LTE-breedband voor haar klanten. Hytera werd opgericht in 1993 in Shenzhen, China. Het bedrijf werd in 2011 een naamloze vennootschap op de beurs van Shenzhen.

http://www.hytera.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Hytera Communication Corp., Ltd.
Johnny Jian, +86 755 26972999
johnny.jian@hytera.com
Chloe Hong, +86 755 26972999
chloe.hong@hytera.com

Contacts

Hytera Communication Corp., Ltd.
Johnny Jian, +86 755 26972999
johnny.jian@hytera.com
Chloe Hong, +86 755 26972999
chloe.hong@hytera.com