EURONEXT BENOEMT MAURICE VAN TILBURG TOT CEO VAN EURONEXT AMSTERDAM

AMSTERDAM & BRUSSEL & LISSABON & LONDEN & PARIJS--()--Koersgevoelige Informatie:

Euronext (Paris:ENX) (Amsterdam:ENX) (Brussels:ENX), de leidende beurs van de eurozone, kondigt vandaag de benoeming aan van Maurice van Tilburg tot Chief Executive Officer (CEO) van Euronext Amsterdam, met onmiddelijke ingang, onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouders.

Maurice van Tilburg heeft bijna 20 jaar ervaring in de beurzensector. Voorafgaand aan zijn benoeming was hij Head of Business Projects & Design van de Europese effecten- en derivatenmarkten van Euronext, waarbij hij verantwoordelijk was voor de hernieuwde focus en structuur van bedrijfsinitiatieven en de projectoplevering van nieuwe producten en diensten. Daarvoor gaf Maurice van Tilburg leiding aan Issuer Support en de uitvoering van alle corporate actions op de Europese effectenmarkten van Euronext. Maurice van Tilburg begon zijn carrière in de beurzensector in 1995 bij de EOE Optiebeurs in Amsterdam, waarna hij ging werken voor Euroclear Nederland waar hij operationeel verantwoordelijk was voor de afwikkel- en bewaardiensten voor de Nederlandse markt.

Maurice van Tilburg wordt lid van de Managing Board van Euronext en gaat rapporteren aan Dominique Cerutti, Group CEO.

Dominique Cerutti, CEO van Euronext, zei: “We zijn heel blij Maurice van Tilburg te benoemen tot CEO van Euronext Amsterdam. Onze landen CEO’s hebben een belangrijke rol in het opbouwen en onderhouden van de relatie met hun lokale markt, om zo beter tegemoet te kunnen komen aan de behoeften van onze klanten en de toegang tot kapitaal voor de lokale gemeenschap te bevorderen. Maurice is een teamspeler met een lange en diverse staat van dienst in alle onderdelen van de keten. Zijn ervaring en kennis van de beurzensector zullen verder bijdragen aan het begrijpen van de behoeften van de Nederlandse markt en het leveren van oplossingen die passen binnen ons efficiënte pan-Europese marktmodel.”

Noot voor de redactie

De Managing Board van Euronext is verantwoordelijk voor het management van Euronext en bestaat uit:

- Dominique Cerutti, Group CEO

- Anthony Attia, CEO van Euronext Paris

- Jos Dijsselhof, COO van Euronext

- Lee Hodgkinson, Head of Markets and Global Sales van Euronext en CEO van Euronext UK Markets Ltd.

- Luis Laginha, CEO van Euronext Lisbon

- Vincent van Dessel, CEO van Euronext Brussels

- Maurice van Tilburg, CEO van Euronext Amsterdam

Over Euronext

Euronext is de leidende beurs in de Eurozone met meer dan 1.300 uitgevende instellingen die samen goed zijn voor een beurswaarde van € 2600 miljard, een franchise op het gebied van topaandelen met meer dan 20 uitgevende instellingen in de EURO STOXX 50®-benchmark en een sterk en divers binnenlands- en internationaal klantenbestand.

Euronext exploiteert gereguleerde en transparante effecten- en derivatenmarkten. Het totale productaanbod van Euronext omvat aandelen, ETFs, warrants & certificaten, obligaties, derivaten, commodities en indices. Daarnaast zet Euronext haar expertise op het gebied van actieve markten in door technologie en beheerde diensten aan derden te leveren. Euronext exploiteert gereguleerde markten, Alternext, en de Vrije Markt. Daarnaast biedt zij EnterNext, dat toegang tot kapitaalmarkten voor het MKB mogelijk maakt.

Disclaimer

De informatie in dit persbericht is louter informatief en vormt geen beleggingsadvies. De informatie en het materiaal in deze presentatie worden aangeboden zoals ze zijn, zonder enige waarborg of garantie van welke aard dan ook. Hoewel de nodige aandacht werd besteed aan de opstelling van de inhoud, geeft Euronext geen garantie met betrekking tot de juistheid, geschiktheid of volledigheid van de informatie in deze publicatie. Euronext kan niet aansprakelijk gesteld worden voor enig verlies of schade van welke aard dan ook, voortvloeiend uit het gebruik van, het vertrouwen op of het handelen ten gevolge van de verstrekte informatie. De in deze publicatie verstrekte informatie, of de informatie waarnaar in deze publicatie wordt verwezen, creëert geen rechten of verplichtingen. Het ontstaan van rechten en verplichtingen met betrekking tot financiële producten die worden verhandeld op beurzen die worden geëxploiteerd door dochterondernemingen van Euronext is volledig afhankelijk van de van toepassing zijnde regels van de marktexploitant. Alle eigendomsrechten en belangen met betrekking tot deze publicatie behoren toe aan Euronext.

Dit persbericht is gebaseerd op informatie die tot op heden beschikbaar was. Euronext omvat Euronext N.V. en de aan haar gelieerde ondernemingen. Informatie met betrekking tot merken en intellectuele eigendomsrechten van Euronext is beschikbaar op de volgende website: https://www.euronext.com/terms-use

© 2015, Euronext N.V.– Alle rechten voorbehouden.

Contacts

Media:
Amsterdam, +31.20.550.4488
Lissabon, +351.217.900.029
Brussel, +32.2.509.1392
Parijs, +33.1.49.27.11.33
of
Investor Relations:
+33.1.49.27.12.68

Contacts

Media:
Amsterdam, +31.20.550.4488
Lissabon, +351.217.900.029
Brussel, +32.2.509.1392
Parijs, +33.1.49.27.11.33
of
Investor Relations:
+33.1.49.27.12.68