Bayerngas Norge zet groei op het Noors continentaal plat voort

Bayerngas Norge heeft vandaag 5 licenties verkregen bij de Awards in Pre-Defined Areas (APA). Bayerngas is de exploitant voor twee van de licenties. De toekenningen versterken verder de positie van de onderneming op het Noors continentaal plat.

OSLO, Noorwegen--()---Wij zijn verheugd met de toekenningen. Hiermee versterken we onze positie in onze kerngebieden ten westen van de Utsira High en in het Kwadrant 35-gebied. De toekenning van twee operatorships is bovendien in lijn met onze lange termijn ambitie om continue booractiviteiten op het Noors continentaal plat te hebben. Dit is belangrijk om de competentie en veiligheid te handhaven in onze booractiviteiten, verklaart Managing Director bij Bayerngas Norge, dhr. Arne Westeng.

Het bedrijf beschikt nu bijna over een evenwichtig portfolio. De dagelijkse productie is ongeveer 20.000 voe/d uit zes velden. Het bedrijf heeft drie velden in ontwikkeling die in 2016/17 zullen gaan produceren, en nog twee ontdekkingen waarvoor de ontwikkeling gepland wordt. Bayerngas heeft een totaal portfolio van 70 licenties in Noorwegen, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk.

-Ik ben zeer enthousiast over wat onze werknemers tot nu toe bereikt hebben, vervolgt dhr. Westeng.

Bayerngas' strategie op lange termijn is gericht op autonome groei om te zorgen voor een aanzienlijk portfolio voor het produceren van activa en een stabiele cashflow. Bayerngas vormt een belangrijk onderdeel van de ambitie van de aanheelhouders om zelfvoorzienend te worden met gas. De aandeelhouders zijn beperkt tot openbare nuts- en energiebedrijven in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

-Ik ben ook tevreden om te zien dat de groepen van partnerschappen waarmee we zullen samenwerken in de nieuwe licenties sterk en ambitieus zijn. Dit ziet er veelbelovend uit voor de toekomst, sluit dhr. heer Arne Westeng af.

Bayerngas Norge AS had in 2014 een productie uit zes velden met een omzet van € 280 miljoen. Het bedrijf investeert momenteel zwaar met drie velden in ontwikkeling. Bayerngas heeft 100 werknemers in Noorwegen, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk en is volledig eigendom van financieel sterke, gemeentelijke energiebedrijven in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. De aandeelhoudersbedrijven investeren in Noorwegen om de energievoorziening veilig te stellen voor klanten in Europa. Ga voor meer informatie naar: www.bayerngasnorge.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Bayerngas Norge AS
Arne Westeng
Managing Director
Telefoon: +47 404 49 102
E-mail: arne.westeng@bayerngas.no

Contacts

Bayerngas Norge AS
Arne Westeng
Managing Director
Telefoon: +47 404 49 102
E-mail: arne.westeng@bayerngas.no