A Disney Consumer Products erős évre számít a Pixar-tól

A Pixar két új animációs filmjébe, az Agymanók-ba és A jó dinoszaurusz-ba enged bepillantást a TOMY innovatív, új játékfigura-családja, amelyet a közelgő hongkongi Játékvásárra való felkészülés jegyében mutattak be.

Disney∙Pixar’s Inside Out Definitive Figures from TOMY: Disgust (Photo: Business Wire)

GLENDALE, Kalifornia--()--A Disney Consumer Products ma exkluzív részleteket közölt a Disney tulajdonában lévő Pixar Animációs Studió Agymanók (Inside Out) és A jó dinoszaurusz (The Good Dinosaur) címet viselő két új filmjének közelgő megjelenését fémjelző nemzetközi játékfigura-családról, amely hamarosan kapható lesz a játéküzletekben. Az Egyesült Államokban az Agymanók 2015. június 19-én, A jó dinoszaurusz 2015. november 25-én debütál a mozikban. A figurák licenctulajdonosa, a kategóriájában a legjobbnak számító TOMY játékgyártó cég új játékcsaládjában mindkét filmből számos szereplő kapott helyet. A cég, amely innovatív hozzáállásáról, erős nemzetközi piaci jelenlétéről és a Pixar egyedi történeteinek stílusát hűen tükröző termékcsaládjairól ismert, ideális választásnak tűnik a Pixar Animációs Stúdió eddigi történetében várhatóan legizgalmasabb év új filmjeinek promotálását támogató partnerként.

"Ezekbe a filmekbe minden tőlünk telhetőt beleadtunk, ezért rendkívül fontos számunkra, hogy játékgyártó partnereink szeretettel és hűen formálják meg a szívünknek oly kedves és jól ismert figurákat" - mondta John Lasseter, a Walt Disney és a Pixar Animációs Stúdió kreatív igazgatója. "Amikor ellátogattam a TOMY központjába Japánban, lenyűgözött az a minőség iránti elkötelezettség és szakmai hozzáértés, amit ott tapasztaltam. Fantasztikusan jók lettek a játékfigurák, amelyeket az Agymanók és A jó dinoszaurusz készítése során álmodtunk meg-a TOMY-nak sikerült életre kelteni a filmbeli karaktereket."

A TOMY Agymanók játékfiguráit a humor, az egyedi külső és a film különböző jeleneteiből kölcsönzött arckifejezések jellemzik. A különféle pózokba állítható játékfigurák arca világít, és velük játszva a gyerekek kifejezhetik saját érzelmeiket, és újraélhetik a film legfontosabb jeleneteit. A jó dinoszaurusz alapján tervezett figurák életkortól függetlenül minden gyermek szívébe megtalálják az utat, és egyaránt alkalmasak arra, hogy akciófigurákként játsszanak velük, illetve, hogy távirányítóval mozgassák és beszéltessék őket. A filmbeli dínók egyedi jellemzői, például az, ahogyan mozognak vagy futnak, szintén visszaköszönnek a játékfigurákban: a tervezők több kísérleti modellt is elkészítettek, és kikérték a film készítőinek tanácsát, hogy minél pontosabban visszaadhassák a mozdulatokat. Ezen felül az alkalmazott RFID (rádiófrekvenciás azonosítási) technológia lehetővé teszi a karakterek interakcióját, hasonlóan ahhoz, ahogy a filmben történik, és így életre kelthetők egyedi tulajdonságaik és eljátszható mindegyikük története.

"A 2006-ban bemutatott Verdák-ban (Cars) szereplő játékautókat egyedi tulajdonságokkal, sajátos humorral ruháztuk fel, újfajta, a megszokottól eltérő játéklehetőséget adva ezzel a játékautókkal játszó gyermekek kezébe, és ennek köszönhetően a játékszer-kereskedelemben az egész kategória magasabb szintre került. A dínók mindig is a gyerekek kedvencei voltak, és úgy vélem, a Pixar történelem előtti időkből származó barátainkról szóló meséjének különleges látásmódja is nagy hatással lesz arra, hogyan játszanak a gyerekek a jövőben a dínófiguráikkal" - fejtette ki Josh Silverman, a Disney Consumer Products nemzetközi lincencekért felelős ügyvezető elnökhelyettese.

A Pixar filmek mindegyike igen sikeres volt a nézők körében, és a játékfigurák is lelkes fogadtatásra találtak. A 1995-ben, azaz 20 éve debütáló Toy Story - Játékháború alapjaiban formálta át az animációsfilm-gyártást, és szinte a semmiből életre hívott egy milliárd dolláros árbevételt jelentő játékszer-franchise üzletágat. A Pixar történetek és szereplők különleges helyet foglalnak el a nézők szívében és a gyerekek játékos dobozában. A világszerte összesen több mint 1 milliárd dolláros jegyárbevételt hozó Toy Story 3 az animációs filmek közt minden idők második legsikeresebb filmje. A 30 cm-es, ikonikus Buzz Lightyear akciófigurákból az utóbbi tíz évben a világon több mint 10 millió darabot adtak el.

Idén nyáron a Toy Story - Játékháború megjelenésének 20-ik évfordulója alkalmából a Disney Consumer Products a gyűjthető figurák széles választékát kínáló, különleges játékcsaláddal rukkol elő, amelyben a filmbeli kedvenc karakterek akciófigura formájában és Buzz, Woody és Jessie pontos, beszélő és mozgó másaként egyaránt megtalálhatók lesznek.

Amit az Agymanókról tudni kell

A felhők közti kalandos léggömbúttól egy szörnyekkel teli nagyvárosig, a Szörny Rt.-t és a Fel!-t is jegyző Oscar-díjas rendező, Pete Docter már számos különleges, képzeletbeli helyszínre kalauzolta már el nézőit. A Disney tulajdonában lévő Pixar Stúdió rendkívül eredeti mozijában, az Agymanókban ezúttal olyan helyre vezet el minket, amelyet mindenki ismer, de még senki sem látott-az emberi tudatba.

Amíg gyermekből felnőtté válunk, hosszú és göröngyös utat kell megtennünk, és ez alól Riley sem kivétel. A kislány élete fenekestül felfordul, amikor családjával az Amerika középnyugati részén található békés kertvárosból San Franciscoba költöznek apja új állása miatt. Mint mindannyiunkat, Riley-t is érzelmei, a tudatában emberi személyként létező Derű (hangja Amy Poehler), Majré (hangja Bill Hader), Harag (hangja Lewis Black), Undor (hangja Mindy Kaling) és Bánat (hangja Phyllis Smith) vezérlik. Az érzelmek Riley elméjének irányítóközpontjában, a Főhadiszálláson élnek, és onnan próbálják segíteni a kislányt, hogy elboldoguljon a mindennapi életben. Azonban amikor Riley és érzelmei arra kényszerülnek, hogy alkalmazkodjanak a San Francisco-i új körülményekhez, zűrzavar támad a Főhadiszálláson. Bár Derű, Riley vezető szerepet betöltő, legfontosabb érzelme megpróbálja megőrizni a pozitív hangulatot, az érzelmek nem tudnak közös nevezőre jutni abban, hogyan kellene elnavigálniuk a kislányt az új városban, új lakásban és új iskolában.

Amit A jó dinoszauruszról tudni kell

A jó dinoszaurusz azt a minden generációt foglalkoztató kérdést teszi fel, hogy vajon mi lett volna, ha az a meteorit, amely mindörökre megváltoztatta az életet a Földön, mégsem találja el bolygónkat, és így nem halnak ki az óriás dinoszauruszok? A 2015. november 25-én az amerikai mozikba kerülő film humoros és izgalmas történet Arlo-ról, egy érző szívű, kíváncsi Apatosaurus-ról, aki egy, a családját feldúló traumatikus esemény után különleges útra indul egy igen furcsa útitárs - egy emberfiú - kíséretében. A jó dinoszaurusz kalandokkal, vicces szereplőkkel és érzelmekkel teli rendkívüli utazás, melynek végére az utazók nem csak a világot és egymást, hanem önmagukat is jobban megismerik.

Amit a Disney Consumer Products-ról tudni kell

A Disney Consumer Products (DCP) a The Walt Disney Company (NYSE:DIS) egyik üzletága, amely innovatív és tartalmas időtöltést biztosító termékeket kínál több ezer kategóriában, kezdve a játékoktól egészen a könyvekig és szépművészeti alkotásokig. A világ legnagyobb licenc adójának számító DCP a Disney filmek varázslatát kézzel fogható, az emberek képzeletét inspiráló, egész évben örömteli tevékenységet lehetővé tévő termékek formájában juttatja el az otthonokba szerte a világon. A DCP három üzleti egységből áll: a licencmegállapodásokat kezelő Licensing egységből, a publikációkkal foglalkozó Publishing egységből és a Disney Store bolthálózatot üzemeltető egységből. A Licensing üzleti részleg a következő öt stratégiai márka köré épül fel: Disney Media, Classics & Entertainment, Disney & Pixar Animation Studios, Disney Princess & Disney Fairies, Lucasfilm és Marvel. A Disney Publishing Worldwide (DPW) a világ legnagyobb gyermekkönyv- és magazinkiadója és digitálistermék-forgalmazója, amely angolnyelv-tanulást szolgáló tevékenységet is végez a Kínában számos városban megtalálható Disney English tanulási központok működtetése és egy kiegészítőtankönyv-kiadási program révén. A DPW egyre növekvő számú digitális termékei közt megtalálhatók bestseller e-könyvek és Disney tartalmakat innovatív formában kínáló egyedi alkalmazások. A Disney Store bolthálózat 350, Észak-Amerika, Európa és Japán területén működő, vásárlóiknak magas minőségű, egyedi termékeket kínáló üzletből áll. A Disney hivatalos online értékesítési portáljai a következők: www.DisneyStore.com és www.DisneyStore.co.uk. További információkért kérjük, látogasson el a Disney Consumer Products honlapjára a www.DisneyConsumerProducts.com internetes címen, vagy kövessen minket a www.YouTube.com/DisneyLiving, a www.Facebook.com/DisneyLiving, a www.Twitter.com/DisneyLiving és a www.Pinterest.com/DisneyLiving vagy a www.Instagram.com/DisneyLiving címen.

Fényképek/Multimédia galéria a következő internetes címen áll rendelkezésre: http://www.businesswire.com/multimedia/home/20150113005285/en/

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Kapcsolat:
Disney Consumer Products
Joss Hastings, 818-544-0382
joss.hastings@disney.com
vagy
Liz Virji, 818-544-1926
liz.virji@disney.com

Release Summary

Disney Consumer Products today unveiled exclusive details about the new global toy lines celebrating Disney∙Pixar’s Inside Out and The Good Dinosaur.

Contacts

Kapcsolat:
Disney Consumer Products
Joss Hastings, 818-544-0382
joss.hastings@disney.com
vagy
Liz Virji, 818-544-1926
liz.virji@disney.com