Disney Consumer Products očekává silný rok se studiem Pixar

Nové řady moderních hraček od společnosti TOMY, které podporují snímky V hlavě a Hodný dinosaurus, budou představeny před veletrhem hraček a her v Hongkongu

Disney∙Pixar’s Inside Out Definitive Figures from TOMY: Disgust (Photo: Business Wire)

GLENDALE, Kalifornie--()--Společnost Disney Consumer Products dnes zveřejnila exkluzivní detaily o nové řadě hraček, u příležitosti uvedení snímků společností Disney a Pixar s názvem V hlavě (Inside Out) a Hodný dinosaurus (The Good Dinosaur), které budou mít premiéru v kinech ve Spojených státech amerických 19. června (V hlavě) a 25. listopadu (Hodný dinosaurus) letošního roku. Oba snímky bude provázet široká nabídka hraček od jednoho z nejlepších držitelů licence, společnosti TOMY. Její moderní přístup, silná pozice na mezinárodních trzích a schopnost zachytit ve svých produktech umění Pixaru vyprávět příběhy dělají z firmy TOMY ideální volbu v nejslibnějším roce v historii společnosti Pixar Animation Studios.

"Do těchto filmů vkládáme své srdce, takže je velice důležité, aby to naši partneři, kteří vyrábějí hračky, brali v úvahu a vyjádřili to i v postavičkách, které tak dobře známe," řekl John Lasseter, kreativní ředitel studií Walt Disney a Pixar Animation. "Když jsem navštívil ředitelství TOMY v Japonsku, byl jsem ohromen jejím úsilím o kvalitu a řemeslné zpracování. Hračky, které vytvořila pro snímky V hlavě a Hodný dinosaurus, jsou fantastické - opravdu přivedly naše postavy k životu.”

Řada hraček společnosti TOMY pro film V hlavě je inspirována humorem, vizuálním stylem a náladovými prvky ve filmu. Flexibilní postavičky osvětlily jednotlivé charakteristiky a všechny hračky připouštějí vyjádření sebe sama a opětovné vytvoření hlavních momentů filmu. Široká nabídka hraček pro film Hodný dinosaurus je určena pro děti všech věkových kategorií, které si s nimi mohou normálně hrát i využít složitější dálkově ovládané funkce, jako je chůze a řeč. V hračkách jsou obsaženy unikátní charakteristiky filmových dinosaurů, jako například způsob jakým se pohybují a běhají. Bylo postaveno několik pracovních modelů, které byly konzultovány s tvůrci filmu, aby měly skutečně ty správné pohyby. Kromě toho se díky technologii RFID mohou postavy chovat stejně interaktivně jako ve filmu a tak mohou oživnout jejich jedinečné osobnosti a příběhy.

“S premiérou filmu Auta (Cars) v roce 2006, jsme vtiskli hračkám v podobě autíček osobnost a humor, rozšířili zavedený herní vzorec o novou dimenzi vyprávění příběhů a pozvedli celou kategorii v maloobchodní sféře. Dinosauři děti vždycky fascinovali a my věříme, že to, jak Pixar naše prehistorické přátele zpracovala, bude mít podobný vliv na způsob, jakým si s nimi budou děti hrát v budoucnu,” řekl Josh Silverman, výkonný vice prezident pro globální udělování licencí společnosti Disney Consumer Products.

Filmy společnosti Pixar mají bohaté úspěchy v návštěvnosti kin i v maloobchodu. 20 let po uvedení snímku Příběh hraček (Toy Story) v roce 1995, filmu, který změnil průmysl animace a přinesl miliardy dolarů za franšízy na hračky, zaujímají příběhy a postavy Pixaru jedinečné místo v srdcích diváků i mezi dětskými hračkami. Snímek Příběh hraček 3 si udržuje titul druhého nejnavštěvovanějšího animovaného filmu všech dob, který přinesl na tržbách celosvětově 1 miliardu amerických dolarů. Kultovní třiceticentimetrové postavičky Buzzyho Rakeťáka bylo za posledních více než deset let na celém světě prodáno více než 10 milionů kusů.

Letos v létě představí společnost Disney Consumer Products speciální řadu hraček u příležitosti dvacátého výročí uvedení snímku Příběh hraček, který bude zahrnovat širokou nabídku postaviček, které mohou děti sbírat, oblíbené akční figurky a verze postaviček Buzzyho, Woodyho a Jessie, které mluví jako ve filmu.

O snímku V hlavě (Inside Out)

Od dobrodružné cesty balonem nad mraky k metropoli plné příšer, držitel ocenění Akademie režisér Pete Docter (Příšerky s.r.o., Vzhůru do oblak) přenáší diváky na jedinečná a vymyšlená místa. V originálním snímku V hlavě společností Disney a Pixar nás přenese na vůbec nejpodivuhodnější místo—do hlavy.

Období dospívání může být velice komplikované, a Riley, která je vytržena ze svého starého života na americkém Středozápadu poté, co se její otec musí kvůli novému zaměstnání přestěhovat do San Francisca, není žádnou výjimkou. Stejně jako my všichni, i Riley je ovládána svými emocemi - Radostí (Amy Poehler), Strachem (Bill Hader), Hněvem (Lewis Black), Znechucením (Mindy Kaling) a Smutkem (Phyllis Smith). Emoce žijí v Řídícím centru, centrále uvnitř Rileyiny mysli, odkud jí pomáhají vypořádat se s nástrahami všedních dní. Jak se Riley se svými emocemi společně pokoušejí vyrovnat s problémy nových začátků v San Franciscu, propuká v Řídícím centru zmatek. Ačkoliv se Radost, Rileyina hlavní a nejdůležitější emoce, pokouší zachovat všem pozitivní myšlení, objevují se mezi jednotlivými emocemi neshody v tom, jak se co nejlépe vypořádat s novým městem, domovem a školou.

O snímku Hodný dinosaurus (The Good Dinosaur)

Film o hodném dinosaurovi pokládá otázku, která je stará mnoho let: Co kdyby asteroid, který navždy změnil život na Zemi, planetu minul a ohromní dinosauři by nikdy nevyhynuli? Film, který bude uveden do kin 25. listopadu 2015, představuje humorný a vzrušující originální příběh o apatosaurovi jménem Arlo, který má velké srdce. Po traumatizující události, která rozrušila Arlovu rodinu, se vydává na pozoruhodnou cestu, na které ho doprovází neobvyklý společník - malý chlapec. Snímek Hodný dinosaurus je výjimečnou cestou za poznáním sebe sama plný vzrušujícího dobrodružství, báječných postav a dojímavých okamžiků.

O společnosti Disney Consumer Products

Společnost Disney Consumer Products (DCP) je obchodním segmentem společnosti The Walt Disney Company (burzovní index NYSE:DIS), který rozšiřuje moderní a atraktivní produkty v mnoha kategoriích, od hraček po oděvy, knihy a umění. Jako největší držitel licence inspiruje společnost DCP představivost lidí z celého světa, kterým přináší kouzlo značky Disney do jejich domácností s produkty, které si mohou vychutnávat po celý rok. Společnost DCP tvoří tři obchodní divize : Licencování, Publikování a obchod Disney Store.

Divize Licencování se zaměřuje na pět strategických priorit značky: Disney Media, Classics & Entertainment, Disney & Pixar Animation Studios, Disney Princess & Disney Fairies, Lucasfilm a Marvel. Disney Publishing Worldwide (DPW) je největší světový vydavatel dětských knih, časopisů a digitálních projektů a zahrnuje rovněž divizi výuky anglického jazyka, kterou tvoří centra pro výuku angličtiny Disney po celé Číně a doplňkový učebnicový program. Rozrůstající se knihovna digitálních produktů DPW zahrnuje nejprodávanější knižní tituly a originální aplikace, které rozšiřují obsah značky Disney moderními cestami. Řetězec obchodů The Disney Store funguje po celé Severní Americe, v Evropě a v Japonsku. Na celém světě provozuje více než 350 obchodů a je známý tím, že nabízí zákazníkům kvalitní a unikátní produkty. Oficiální nákupní portál společnosti Disney naleznete online na adresách www.DisneyStore.com a www.DisneyStore.co.uk. Další informace najdete na internetových stránkách společnosti Disney Consumer Products na adrese www.DisneyConsumerProducts.com nebo nás sledujte na sítích www.YouTube.com/DisneyLiving, www.Facebook.com/DisneyLiving, www.Twitter.com/DisneyLiving a www.Pinterest.com/DisneyLiving a www.Instagram.com/DisneyLiving.

Fotografie/Multimediální galerie k dispozici: http://www.businesswire.com/multimedia/home/20150113005285/en/

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

Disney Consumer Products
Joss Hastings
Tel : 818-544-0382
Email : joss.hastings@disney.com
nebo
Liz Virji
Tel : 818-544-1926
Email : liz.virji@disney.com

Release Summary

Disney Consumer Products today unveiled exclusive details about the new global toy lines celebrating Disney∙Pixar’s Inside Out and The Good Dinosaur.

Disney Consumer Products
Joss Hastings