ZTE ondertekent samenwerkingsovereenkomst met het Nederlandse TNO en de Economic Development Board Almere om smart city oplossingen mogelijk te maken

AMSTERDAM en SHENZHEN, China--()--ZTE Corporation (“ZTE”) (H-effectencode: 0763.HK / A-effectencode: 000063.SZ), een beursgenoteerde wereldwijde leverancier van telecommunicatieapparatuur, netwerkoplossingen en mobiele apparaten, heeft bekendgemaakt dat ZTE Health, lid van de wereldwijd actieve ZTE Group, twee intentieverklaringen heeft ondertekend: een met de Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO) en een met de Economic Development Board Almere (EDBA).

De partners zijn overeengekomen om samen te werken op het gebied van eHealth en een 'smart city' op te richten om de basis te leggen voor verbeteringen en nieuwe voorzieningen voor de inwoners van de stad Almere en de metropoolregio Amsterdam. Als marktleider op het gebied van de levering van 'smart society solutions', wordt ZTE steeds succesvoller wat betreft de levering van eersteklas ICT-technologieën aan Europese overheden en ondernemingen.

“Het verheugt ons zeer een samenwerkingsverband te starten en een brug te slaan tussen verschillende culturen op een voor beide partijen belangrijk gebied als de gezondheidszorg, en samen iets te doen aan het beheersen van de voortdurend stijgende kosten van zorgverlening op zowel de Europese als de Chinese markt,” aldus He Shiyou, President van ZTE Health en Executive Vice President van ZTE Corporation. “Onze missie is erop gericht gebruik te maken van de voordelen van informatietechnologie en clouddiensten om de efficiëntie van de zorgsector te verhogen en te voldoen aan de hoge en persoonlijke eisen van de consument. We maken gebruik van de Nederlandse en Chinese context door de beste kennis en technologieën op het gebied van de gezondheidszorg te combineren met de geest van de Chinese geneeskunde. Dit is een geheel nieuwe benadering die zal leiden tot een verbetering van de kwaliteit van het leven voor alle inwoners.”

De samenwerking tussen ZTE, TNO en EDBA richt zich met name op het oprichten van een cloudgebaseerd gezondheidsplatform. Dit wordt samengevoegd met het reeds bestaande platform dat wordt gebruikt in het Almere Health-Lab en bestaat uit een uitgebreide reeks zorg- en preventiediensten, een groot dataplatform en terminalapparatuur. Tot de gemeenschappelijke zorgdiensten behoren revalidatie en dagelijkse zorg, waarschuwingssystemen voor verzorging thuis, bewakingssystemen en woonprojecten voor ouderen. Deze worden gecombineerd met een educatieve module over Chinese preventieve geneeskunde, met als doel niet alleen diensten te verlenen aan zieken en ouderen, maar ook het bewustzijn rond preventieve zorg, kernonderdeel van de Chinese geneeskunde, te verhogen. Het platform omvat onder andere geïntegreerde interfaces en hulpmiddelen voor visualisatie, en een dashboard voor de gezondheidsgemeenschap.

In het kader van de nieuwe MICT-strategie (Mobile Information and Communication Technologies), heeft ZTE het bedrijfsonderdeel ZTE Health Co. Ltd opgericht, een high-tech joint-venture tussen de ZTE Group en Homing Healthcare, met hoofdkantoor in Shanghai. Het doel ervan is de implementatie en exploitatie van de platforms voor eHealth en mHealth van ZTE voor de Europese markt, en het bieden van de hoogst mogelijke kwaliteit van leven voor klanten en hun gezinnen.

Over ZTE

ZTE is een leverancier van geavanceerde telecommunicatiesystemen, mobiele apparatuur en Enterprise Technology Solutions aan consumenten, carriers, ondernemingen en klanten uit de publieke sector. In het kader van de M-ICT-strategie zet ZTE zich ervoor in klanten te voorzien van hoogwaardige innovatieve geïntegreerde end-to-end oplossingen waar telecommunicatie en informatietechnologie samenkomen. ZTE staat genoteerd aan de effectenbeurzen van Hongkong en Shenzhen (H-effectencode: 0763.HK / A-effectencode: 000063.SZ). De producten en diensten van ZTE worden verkocht aan meer dan 500 operators in meer dan 160 landen. ZTE trekt 10 procent van haar jaaromzet uit voor Research & Development en vervult een leidende rol binnen internationale organisaties voor het vaststellen van nieuwe normen. ZTE besteedt veel aandacht aan de sociale verantwoordelijkheden van het bedrijf en is lid van het Global Compact van de Verenigde Naties. Voor meer informatie kunt u terecht op www.zte.com.cn.

Contacts

ZTE Corporation
Margrete Ma, +86 755 26775207
ma.gaili@zte.com.cn
of
Edelman PR
Mark Lee, +852 2837 4756
mark.lee@edelman.com
Andres Vejarano, +852 2837 4735
andres.vejarano@edelman.com

Contacts

ZTE Corporation
Margrete Ma, +86 755 26775207
ma.gaili@zte.com.cn
of
Edelman PR
Mark Lee, +852 2837 4756
mark.lee@edelman.com
Andres Vejarano, +852 2837 4735
andres.vejarano@edelman.com