Met de nieuwe gateway van NTT Com kunnen klanten en partners de diensten van NTT Com direct via hun eigen systemen beheren

– Met API's kunnen bedrijven hun efficiency verbeteren –

Diagram 1: NTT Communications API Gateway Overview (Graphic: Business Wire)

TOKYO--()--NTT Communications Corporation (NTT Com), het bedrijf voor ICT-oplossingen en internationale communicatie binnen de NTT-groep (NYSE: NTT) heeft vandaag de directe start van de NTT Communications API Gateway aangekondigd. Met deze gateway kunnen klanten en partnerbedrijven via hun eigen systemen informatie bekijken en beheren. Zo kunnen ze deze diensten beheren en onderhouden als bedrijfsprocessen, met het oog op levering aan eindgebruikers van deze diensten, zoals applicatieprocedures. De gateway is beschikbaar voor klanten en partners die de NTT Communications Business Portal gebruiken, en wordt aangeboden via datacentrales in Japan, de VS en Europa.

De API-gateway gebruikt het netwerk van NTT Com en de cloud, zodat zakelijke klanten de diensten van NTT Com sneller en efficiënter kunnen gebruiken. Er is ondersteuning voor systeemintegratoren, software-ontwikkelaars en waardetoevoegende resellers die oplossingen creëren waarbij deze diensten worden ingezet.

[Afbeelding 1]Overzicht van de API-gateway

[Afbeelding 2] Voordelen voor partners

• Standaard API's en ondersteuning voor gebruikers

Via de gateway worden API-specificaties voor diensten van NTT Com gestandaardiseerd en wordt installatie op de systemen van klanten en partners vereenvoudigd met behulp van de branchenormen REST API en OAuth. Informatie over specificaties en installatie is beschikbaar via een ontwikkelaarsportal.

• Wereldwijd naadloos toegang

De gateway wordt geleverd vanuit centra in Japan, de VS en Europa om de internationale bedrijfsactiviteiten van NTT Com en partners te ondersteunen. De gateway biedt automatisch toegang via de basis het dichtst bij het kantoor van de klant of de partner.

• Monitoring met API-log

Voor nalevingsvereisten zijn de API-transactielogs via de gateway beschikbaar voor klanten en partners.

• Robuuste veiligheid

De gateway is op meerdere niveaus beveiligd, onder andere met Web Application Firewalls. Ook is er bescherming tegen DDoS-aanvallen en ongeautoriseerde API-toegang.

Zie de bijlagen voor case-studies van partners, zoals systeemintegrators. [Bijlage]

De gateway wordt aangeboden aan klanten en partners van NTT Com die de NTT Communications Business Portal gebruiken. Aan het gebruik van de gateway zijn geen kosten verbonden. Interfaces in het Japans en Engels zijn beschikbaar.

De volgende diensten van NTT Com zijn als eerste compatibel met de nieuwe gateway. Later komen er nog meer diensten en functies bij die API-functionaliteit aanbieden.

  • Netwerkdiensten
    Arcstar Universal One, Arcstar Universal One Virtual en Arcstar Universal One Mobile Global M2M
  • Clouddiensten
    Enterprise Cloud, Cloudn en Nexcenter
  • Applicatiediensten
    Arcstar UCaaS (voor uniforme communicatie), Arcstar SIP Trunking (voor externe telefonie) en Enterprise Mail

De API-gateway is beschikbaar voor bedrijfsdiensten die de experts van NTT Com in de toekomst zullen aanbieden. Daarnaast zal NTT Com nog meer API's aanbieden voor bestelprocedures, facturering, systeemconstructie en instellingen. Bovendien komen er seminars voor klanten en partners waarin best practices voor gateway-gebruik en case-studies van specifieke klanten en partners worden behandeld.

NTT Com zal zijn ICT-omgeving blijven versterken, zodat klanten en partners hun bedrijfsprocessen steeds effciënter kunnen maken.

Ga voor meer informatie over de API Gateway van NTT Communications naar www.ntt.com/b-portal_e/#API. Ga voor meer informatie over de Business Portal van NTT Communications naar www.ntt.com/b-portal_e/.

Info over NTT Communications Corporation

NTT Communications levert adviesdiensten, architectuur, beveiliging en clouddiensten om de informatie- en communicatietechnologie (ICT) van bedrijven te optimaliseren. Dit aanbod wordt ondersteund door de wereldwijde infrastructuur van het bedrijf, waaronder het toonaangevende wereldwijde tier-1 IP-netwerk, het Arcstar Universal One™ VPN-netwerk dat 196 landen/regio's bereikt, en meer dan 150 beveiligde datacenters.

www.ntt.com | Twitter@NTT Com | Facebook@NTT Com | LinkedIn@NTT Com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

NTT Communications Corporation
(Mr.) Yasuhide Katou, (Mr.) Hiroyuki Nakajima
Corporate Planning Division
apigateway@ntt.com

Contacts

NTT Communications Corporation
(Mr.) Yasuhide Katou, (Mr.) Hiroyuki Nakajima
Corporate Planning Division
apigateway@ntt.com