Gramercy Property kondigt afsluiten van een Europese venture van € 350 miljoen en de overname van ThreadGreen Europe Limited aan

NEW YORK--()--Gramercy Property Trust Inc. (NYSE:GPT), een vastgoedbeleggingskartel ('Gramercy' of het 'Bedrijf'), heeft vandaag samen met een aantal beleggingspartners bekendgemaakt een venture van € 350 miljoen ('Gramercy Europe') te hebben afgesloten, gericht op single-tenant netto geleasede activa en sale-leaseback mogelijkheden in heel Europa, en tevens ThreadGreen Europe Limited ('ThreadGreen'), een bestaand platform voor vastgoedbelegging en activabeheer, te hebben overgenomen.

Gramercy Europe is een joint venture van het Bedrijf en beleggingsentiteiten onder beheer van EJF Capital LLC ('EJF'), Fir Tree Partners ('Fir Tree') en Senator Investment Group LP ('Senator'), naast enkele andere beleggers (samen, de 'Oprichtende Beleggers'). Gramercy Europe gaat voornamelijk beleggen in single-tenant industrieel, kantoor- en specialistisch detailhandelvastgoed in Duitsland, Nederland, Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk en andere bepaalde Europese landen. Het totale vermogen waarover Gramercy Europe kan beschikken bedraagt € 350 miljoen, bestaande uit een initiële vermogenstoezegging van € 250 miljoen van Gramercy en de Oprichtende Beleggers en een aanvullend vermogensakkoord van € 100 miljoen. Gramercy heeft een totaal belang van € 50 miljoen in de venture. Tegelijkertijd met het afsluiten van de venture treden Lindsay Sparacino van EJF, Jarret Cohen van Fir Tree en Michael Simanovsky van Senator toe tot de directieraad van Gramercy Europe, samen met een aantal vertegenwoordigers die zijn benoemd door Gramercy, waaronder Gordon F. DuGan.

Gelijktijdig met de afsluiting van Gramercy Europe neemt het Bedrijf alle activa van ThreadGreen Europe Limited over, dat het dagelijks beheer van het beleggingsinstrument gaat verzorgen. Met de overname van ThreadGreen beschikt Gramercy nu over een volledig geïntegreerde aanwezigheid in Europa, met inbegrip van beleggingspersoneel, mogelijkheden voor activabeheer en alle ondersteunende functies op deze gebieden. De principals van het Bedrijf en van ThreadGreen hebben een aantal jaren samengewerkt bij W. P. Carey & Co., waar Alistair Calvert, Managing Director van ThreadGreen, samen met Michael Heal, directeur van ThreadGreen, van december 2004 tot juni 2006 de leiding had over het kantoor van W. P. Carey in Londen. ThreadGreen heeft momenteel € 210 miljoen in beheer aan single-tenant industrieel en kantoorvastgoed in Duitsland, Finland en Zwitserland. Het management van Gramercy en de principals van ThreadGreen hebben gedurende een periode van meer dan 10 jaar meer dan $ 3 miljard aan single-tenant vastgoed in Europa in beheer gehad.

Gordon F. DuGan, Chief Executive Officer van Gramercy Property Trust, verklaarde: “We zijn zeer enthousiast over de mogelijkheid om in heel Europa single-tenant vastgoed met langlopende, inflatie-geïndexeerde leaseovereenkomsten met een hoge opbrengst te kopen. We geloven dat dit nieuwe beleggingsinstrument de aandeelhouders van Gramercy toegang geeft tot Europees netto geleasede activa op schaal, in samenwerking met vermogende en gedistingeerde partners. Gramercy zal kunnen beschikken over een volledig geïntegreerd team in het veld waarmee we in het verleden hebben samengewerkt, en een strategie waarmee ik al jaren ervaring heb. We hopen het succes dat we hebben gehad met Gramercy Property Trust met onze inspanningen in Gramercy Europe te kunnen herhalen.”

Morgan Stanley & Co. LLC diende als financieel adviseur van het Bedrijf in verband met de transactie. Aanvullende informatie is beschikbaar op de website van het Bedrijf: www.gptreit.com/europe.

Over Gramercy Property Trust Inc.

Gramercy Property Trust Inc. is een volledig geïntegreerd, zelfbeheerd commercieel vastgoedbedrijf, gericht op de aanschaf en het beheer van inkomsten producerend industrieel en kantoorvastgoed met netto lease aan hoogwaardige huurders in belangrijke markten binnen de Verenigde Staten. Het Bedrijf ontplooit verder commerciële vastgoed- en vastgoedbeheeractiviteiten voor derden.

Voor het inzien van de nieuwste persberichten en andere bedrijfsdocumenten van het Bedrijf kunt u terecht op de website van het Bedrijf op www.gptreit.com of contact opnemen met Investor Relations op 212-297-1000.

Over EJF Capital LLC

EJF is een bij de SEC geregistreerde, onafhankelijke beleggingsbeheerder die het eigendom is van de werknemers, en waarvan het hoofdkantoor zich bevindt in Washington DC met in totaal meer dan $ 6,0 miljard aan activa in beheer, in een gevarieerde groep van alternatieve strategieën.

Over Fir Tree Partners

Fir Tree werd opgericht in 1994 en is een in New York gevestigd bedrijf voor particuliere beleggingen dat wereldwijd belegd in openbare en particuliere ondernemingen, vastgoed en staatsschulden. Fir Tree beheert activa voor vooraanstaande uitkeringsfondsen, stichtingen, pensioenfondsen en staatsfondsen.

Over de Senator Investment Group LP

Senator Investment Group LP is een in New York gevestigde geregistereerde beleggingsadviseur, opgericht in 2008. Het bedrijf houdt zich bezig met krediet- en vermogensbeleggingen in openbare en particuliere effecten. Senator heeft meer dan $ 8,5 miljard aan activa in beheer voor pensioenfondsen, uitkeringsfondsen, stichtingen, families en andere institutionele beleggers.

Uitspraken met betrekking tot de toekomst

Dit persbericht bevat informatie met betrekking tot de toekomst, gebaseerd op het oordeel en de verwachtingen van het Bedrijf van dit moment. De uiteindelijke resultaten kunnen afwijken van hetgeen in dit bericht wordt gepresenteerd. De risico's en onzekerheden die zijn verbonden aan informatie met betrekking tot de toekomst omvatten, maar zijn niet beperkt tot, factoren waarop het Bedrijf geen invloed kan uitoefenen, waaronder de factoren die worden vermeld in het jaarrapport van het Bedrijf op Formulier 10-K, in de kwartaalrapporten van het Bedrijf op Formulier 10-Q en in de actuele rapporten van het Bedrijf op Formulier 8-K. Het Bedrijf neemt niet de verplichting op zich uitspraken met betrekking tot de toekomst te herzien, hetzij in verband met nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of andere omstandigheden. Zie de documenten die door het Bedrijf zijn ingediend bij de SEC voor meer informatie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Gramercy Property Trust Inc.
Emily Pai, 212-297-1000
Investor Relations

Contacts

Gramercy Property Trust Inc.
Emily Pai, 212-297-1000
Investor Relations