ONO en Gilead kondigen exclusieve licentieovereenkomst aan om BTK-remmer, ONO-4059 te ontwikkelen voor de behandeling van B-celmaligniteiten

-- Bedrijven gaan samenwerken voor wereldwijde ontwikkeling van ONO-4059 --

OSAKA, Japan & FOSTER CITY, Calif.--()--ONO PHARMACEUTICAL CO., LTD. (“ONO”) en Gilead Sciences, Inc. (Nasdaq:GILD) hebben vandaag aangekondigd dat de bedrijven een exclusieve licentieovereenkomst zijn aangegaan met betrekking tot de ontwikkeling en commercialisering van ONO-4059, ONO's orale Brutons tyrosine-kinase (BTK)-remmer voor de behandeling van B-celmaligniteiten en andere ziektes. Krachtens de bepalingen van de overeenkomst zal ONO van Gilead een vooruitbetaling ontvangen plus extra betalingen wanneer bepaalde ontwikkelings-, regelgevende en commerciële mijlpalen behaald worden. De bedrijven gaan samenwerken voor de wereldwijde ontwikkeling van ONO-4059. Gilead krijgt de exclusieve rechten voor de ontwikkeling en commercialisering van ONO-4059 in alle landen ter wereld, met uitzondering van Japan, Zuid-Korea, Taiwan, China en de landen van de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties (ASEAN) waar ONO de rechten voor ontwikkeling en commercialisering zal behouden.

ONO-4059 is een selectieve, eenmaal daagse, orale BTK-remmer waarvan is aangetoond dat het een rol speelt bij de overleving en proliferatie van maligne B-cellen. ONO heeft op verschillende wetenschappelijke conferenties de voorlopige Fase 1-resultaten gepresenteerd waarbij klinische activiteiten in chronische lymfatische leukemie (CLL) en non-Hodgkinlymfomen (NHL) worden aangetoond. ONO en Gilead zijn van plan on ONO-4059 te ontwikkelen voor de behandeling van B-celmaligniteiten en andere ziektes als een monotherapie en in combinatie met goedgekeurde en experimentele middelen, waaronder combinaties met kinase-remmers uit Gileads portefeuille.

“We zijn verheugd om met Gilead samen te werken om de wereldwijde ontwikkeling en commercialisering van ONO-4059 te versnellen,” aldus Gyo Sagara, President, Representative Director en Chief Executive Officer van ONO. “Ons doel is om de patiënten met B-celmaligniteiten en andere ziektes zo snel mogelijk betere therapeutische mogelijkheden te bieden en wij zijn van mening dat we dit doel kunnen bereiken door de ontwikkeling van ONO-4059 tezamen met Gilead na te streven.”

“Dankzij deze overeenkomst, heeft Gilead inmiddels samenstellingen die zich richten op de vier unieke signaleringswegen geassocieerd met B-celmaligniteiten - PI3K delta, Syk, JAK en BTK,” zei Norbert W. Bischofberger, PhD, Gileads Executive Vice President Research & Development en Chief Scientific Officer. “Behalve het evalueren van ONO-4059 in combinatie met de normen van de zorg, zijn wij van mening dat dit een kans is om dit middel met andere kinase-remmers van Gilead te combineren om zo meer uitgesproken en duurzame responspercentages te verkrijgen. We kijken ernaar uit om met ONO samen te kunnen werken en het ontwikkelingsprogramma voor ONO-4059 zo snel mogelijk verder te ontwikkelen.”

Over ONO PHARMACEUTICAL

ONO PHARMACEUTICAL, met haar hoofdkantoor in Osaka, Japan, is een farmaceutische onderneming die zich richt op R&D en toegewijd is aan het creëren van innovatieve geneesmiddelen voor specifieke gebieden. Dit bedrijf richt zich met name op diabetes en oncologie. Ga voor meer informatie naar de website van de onderneming op http://www.ono.co.jp/eng/index.html.

Over Gilead Sciences

Gilead Sciences is een biofarmaceutisch bedrijf dat innovatieve therapieën ontdekt, ontwikkelt en op de markt brengt voor medische behoeften waar nog geen oplossingen voor zijn. De missie van het bedrijf is om wereldwijd de zorg te verbeteren voor patiënten die aan levensbedreigende ziekten lijden. Gilead heeft bedrijven in meer dan 30 landen wereldwijd en het hoofdkantoor is gevestigd in Foster City, Californië.

Forward-looking statement van Gilead

Deze persverklaring bevat toekomstgerichte verklaringen, in de zin van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995, die onderhevig zijn aan risico's, onzekerheden en andere factoren, met inbegrip van de risico's dat de partijen niet in staat zijn om ONO-4059, als een potentiële monotherapie en in combinatie met andere therapieën voor de behandeling van B-celmaligniteiten en andere ziektes, te ontwikkelen en op de markt te brengen. Deze risico’s, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de werkelijke resultaten aanzienlijk afwijken van de resultaten zoals die worden genoemd in de toekomstgerichte verklaringen. De lezer wordt gewaarschuwd zich niet te baseren op deze toekomstgerichte verklaringen. Deze en andere risico's worden uitgebreid beschreven in het kwartaalverslag van Gilead op formulier 10-Q voor het kwartaal dat eindigde op 30 september 2014, zoals ingediend bij de Amerikaanse Securities en Exchange Commission. Alle toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op informatie waarover Gilead momenteel beschikt en Gilead neemt geen verplichting op zich om dergelijke toekomstgerichte verklaringen te actualiseren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

ONO PHARMACEUTICAL
Bedrijfscommunicatie:
Public_relations@ono.co.jp
Yukio Tani
y.tani@ono.co.jp
Kazuhiko Muraoka
muraoka@ono.co.jp
of
Gilead Sciences
Investeerders:
Patrick O’Brien, +1-650-522-1936
Media:
Nathan Kaiser, +1-650-522-1853

Contacts

ONO PHARMACEUTICAL
Bedrijfscommunicatie:
Public_relations@ono.co.jp
Yukio Tani
y.tani@ono.co.jp
Kazuhiko Muraoka
muraoka@ono.co.jp
of
Gilead Sciences
Investeerders:
Patrick O’Brien, +1-650-522-1936
Media:
Nathan Kaiser, +1-650-522-1853