Global Bioenergies produceert voor het eerst butadieen met biologische grondstoffen

EVRY, France--()--Global Bioenergies is er door middel van directe gisting in geslaagd butadieen uit biologische grondstoffen te creëren. Dit is de eerste keer dat de petrochemische bouwstof is geproduceerd zonder chemische fases.

Butadieen is een belangrijk platformmolecuul voor de olie-industrie, met een wereldwijde markt voor 10 miljoen ton per jaar. Tot op heden verkrijgen producenten butadieen uitsluitend uit fossiele grondstoffen, voornamelijk door het 'kraken' van nafta. Aangezien de mogelijkheden tot het kraken van nafta afnemen, is er behoefte aan alternatieven methodes voor de productie van butadieen. Tegen deze achtergrond tekende Global Bioenergies in 2011 een samenwerkingsovereenkomst met Synthos, een marktleider productie van rubberproducten uit butadieen. De twee partijen ontwikkelden samen een kosteneffectieve gistingsmethode met hernieuwbare grondstoffen voor de productie van butadieen. Aangezien een directe, biologische route naar het molecuul niet in de natuur bestaat, moest Global Bioenergies een nieuwe stofwisseling uitvinden. Dit metabolische proces, voor het eerst succesvol in 2012, bestaat uit een reeks niet-natuurlijke reacties van enzymen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

GLOBAL BIOENERGIES
Thomas Buhl, Tel : + 33 (0) 1 64 98 20 50
Head of Business Development
Email : thomas.buhl@global-bioenergies.com

Contacts

GLOBAL BIOENERGIES
Thomas Buhl, Tel : + 33 (0) 1 64 98 20 50
Head of Business Development
Email : thomas.buhl@global-bioenergies.com