NTT Communications opent Shanghai Pudong Data Center

- Energielevering van topniveau voor een redelijke prijs in China -

TOKIO--()--NTT Communications Corporation (NTT Com), het bedrijf binnen de NTT (NYSE:NTT) Group voor ICT-oplossingen en internationale communicatie heeft vandaag bekendgemaakt dat het op 20 november zal starten met het Shanghai Pudong Data Center van het bedrijf in het ontwikkelingsgebied Pudong in Shanghai, China. Het centrum, NTT Com’s derde datacenter in Shanghai, zal circa 2.600 m2 serverruimte bieden, wat overeenkomt met 1.000 racks.

NTT Com verwacht dat de nieuwe faciliteit tegemoet zal komen aan de toegenomen vraag naar betrouwbare, geavanceerde datacenterdiensten in de Chinese datacentermarkt, die vorig jaar met 20% groeide.

Het Shanghai Pudong Data Center zal NTT Com’s eerste datacenter in China zijn dat totaalservice-ontwerp, bouw en activiteiten kan bieden voor de klanten. Met hun volledige capaciteit zal de faciliteit totaalmanagement van servicekwaliteit en kosten bieden voor stabiele wereldwijde en geïntegreerde diensten. Met gebruikmaking van NTT Com’s gespecialiseerde technische know-how en sterke staat van dienst wat betreft prestaties, zal het datacenter optimale datacenterdiensten bieden aan klanten op het gebied van onder meer finance, productie en IT-diensten. Zie voor meer informatie het bijgevoegd specificatieblad.

NTT Com breidt de datacenterdiensten van het bedrijf in China uit, niet alleen voor colocatie maar ook voor primaire cloudservices, zoals hun Enterprise Cloud. NTT Com levert wereldwijd datacenterservices van de volgende generatie onder het merk Nexcenter™.

(1) Datacenteraanbod met uitstekende prestaties en 20% lagere kosten

Het Shanghai Pudong Data Center is een faciliteit die uiterst calamiteitenbestendig is, met een zeer ruime energievoorziening, airconditioning en communicatieroute om te kunnen handelen bij voorvallen zoals stroomuitval, storingen of gebreken aan apparatuur tijdens inspectie. Het biedt 99,9999% stroombeschikbaarheid en 10 kVA/rack stroomlevering met hoge dichtheid. Uiterst efficiënt in gebruik, waardoor de faciliteit in staat is de kosten te verlagen met circa 20% vergeleken met andere datacenters in de regio Shanghai.

(2) Zeer betrouwbare, laag latente en goedkope netwerkomgeving

Het nieuwe datacenter van NTT Com zal meerdere netwerken van lokale communicatieleveranciers gebruiken onder een carrier-neutraal beleid, wat resulteert in een netwerkconfiguratie met hoge beschikbaarheid. De klanten hebben toegang tot de datanetwerkservice van NTT Com’s Arcstar Universal One™, een zeer betrouwbare, laag latente en goedkope netwerkomgeving die 196 landen en regio's bereikt. Een stabiele communicatieomgeving, gebouwd op directe netwerkverbindingen met communicatiebedrijven overal in China zal het voor de klanten mogelijk maken problemen te vermijden met de internetstabiliteit die in China veel voorkomen, vanwege niet goed functionerende verbindingen bij lokale carriers. De klanten zullen ook profiteren van internetservices die het Border Gateway Protocol (BGP) gebruiken voor optimale verbindingen tussen internetwebs van verscheidene locaties in China en binnen de Chinese VPN-verbindingsservice.

(3) Compliance met ISO's/IEO's, zoals ITIL

Het Shanghai Pudong-datacenter zal 24 uur per dag, 7 dagen per week ondersteuning bieden in het Japans, Engels en Chinees. Onsite technici zullen klanten van dienst zijn bij het bewerkstelligen van veilige, efficiënte uitvoering gebaseerd op naleving van de systeemgebruiksbeheerrichtlijnen van ITIL, en ook van ISO 27001, ISO 9001, ISO 20000. ITIL, een bibliotheek van best practices voor ICT-servicegebruik en -beheer is onderdeel van de BS 15000-stichting voor wereldwijde ICT-domeinstandaarden.

Over NTT Communications Corporation

NTT Communications levert adviesdiensten, architectuur, beveiliging en cloud-diensten om de informatie- en communicatietechnologie (ICT) van bedrijven te optimaliseren. Dit aanbod wordt ondersteund door de wereldwijde infrastructuur van het bedrijf, waaronder het toonaangevende wereldwijde tier-1 IP-netwerk, het Arcstar Universal One™ VPN-netwerk, dat wereldwijd 196 landen/regio's en meer dan 130 beveiligde datacenters bereikt. Oplossingen van NTT Communications gebruiken de wereldwijde hulpbronnen van de bedrijven van de NTT Group, waaronder Dimension Data, NTT DOCOMO en NTT DATA.

www.ntt.com | Twitter@NTT Com | Facebook@NTT Com | LinkedIn@NTT Com

 

Overzicht van het Shanghai Pudong Data Center

Locatie   Pudong-district Shanghai, China

- 40 minuten met de auto vanaf Shanghai Pudong International Airport, of 30 minuten rijden vanaf Shanghai Hongqiao International Airport

- 25 minuten rijden vanaf het centrum van Shanghai

- 15 minuten lopen vanaf het dichtsbijzijnde metrostation

Gebouw   Totale vloeroppervlakte Circa 6.500 m2 (gelijk aan 1.000 racks)
Constructie en verdiepingen Constructie van gewapend beton met drie verdiepingen boven de begane grond
Maximumbelasting 1.000 kg/m2
Energie Ontvangen energie - 35.000 V hoogspanning

- Duale paden van twee verschillende krachtcentrales

Noodstroomgenerator - N+1 redundante configuratie

- Onafhankelijke stroom gedurende meer dan 24 uur zonder heropladen

UPS - N+1 redundante configuratie

- 2 N-configuratie beschikbaar

- Accuduur van meer dan 15 minuten

Airconditioning - Waterkoeling

- N+1 redundante configuratie

Brandblusapparatuur - FM200 watervrij onderdrukkingssysteem

- Zeer vroeg rookdetectie-apparaat (VESDA)

Waterdichte apparatuur - Waterlekkagedetectie-apparaat
Hoogte verhoogde vloer 800 mm
Veiligheid - IC-kaart bij veiligheidspoort en biometrische authenticatie

- Bewakingscamera's en individueel gelockte racks

- Maatsystemen voor financiële instituties, etc. die een hoger niveau van beveiliging eisen

Andere faciliteiten Conferencerooms, bevoorradingsruimtes, BCP-kantoren, werkruimte
Groene ICT   Groene maatregelen - Extra efficiënte airconditioning en led-verlichting

- Geoptimaliseerd luchtstroombeheer in serverruimte

Groene index PUE (power usage effectiveness): 1,5 (geconstrueerde waarde gebaseerd op veronderstelde voorwaarden)
Communicatie-omgeving Multi-carrier
Onderhoudsserviceactiviteiten (24 uur/365 dagen) - Ondersteuning in het Japans, Engels en Chinees

- Diverse services op afstand door personeel op lokatie

Certificaties (gepland) ISO27001, ISO9001 en ISO20000

Tier-niveau*

  Tier III of hoger (aanpassing naar Tier IV beschikbaar)

* Beoordeling door NTT Com op basis van de Tier Classification Define Site Infrastructure Performance van het Uptime Institute

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact
NTT Communications Corporation
(Dhr.) Yuichiro Iwahashi, (Dhr.) Hiroshi Seo of (Mw.) Sora Tanaka
+81 3 6733-9521
Cloud Services
wg-cl@ntt.com

Contacts

Mediacontact
NTT Communications Corporation
(Dhr.) Yuichiro Iwahashi, (Dhr.) Hiroshi Seo of (Mw.) Sora Tanaka
+81 3 6733-9521
Cloud Services
wg-cl@ntt.com