Eos Energy Storage verkoopt batterijsysteem aan GDF SUEZ voor testen op O&O-afdeling

Project markeert eerste Europese test van Eos' nieuwe ZnythTM-batterijtechnologie, met plannen voor implementatie in grote Europese markten

NEW YORK--()--Eos Energy Storage heeft vandaag aangekondigd dat de Europese energiereus GDF SUEZ (EPA: GSZ) Eos's veilige, betaalbare hybride zinkkathode (Znyth™) batterijsysteem heeft aangeschaft. De verkoop markeert de volgende fase in het pilootdemonstratieproject van Eos, na de proeven door derde partij DNV GL, en maakt de weg vrij voor de commerciële implementatie in belangrijke Europese markten.

“We zijn verheugd om GDF SUEZ te hebben als onze eerste internationale klant en als toonaangevende deelnemer in ons Genesis-programma,” aldus Eos President Steve Hellman. “GDF SUEZ is één van de grootste energieproducenten ter wereld met activiteiten in 70 landen, een leider in de groeiende hernieuwbare energiesector en een ongeëvenaarde innovator in energietechnologie. We hadden niet kunnen vragen om een betere partner voor de ondersteuning van ons eerste Europese testprogramma en de bredere wereldwijde implementatie van het Eos-product.”

GDF SUEZ zal het Eos-batterijsysteem installeren en testen in haar nieuwe 'GDF SUEZ Batteries Lab' bij Laborelec, in Linkebeek, België. Laborelec, onderdeel van de Research & Technologies Division van GDF SUEZ, is een toonaangevend onderzoeks- en competentiecentrum in elektriciteitstechnologie. Het centrum doet onderzoek in het gehele domein van de energiewaardeketen: opwekking, transmissie, distributie, opslag en eindgebruik.

Het “GDF SUEZ Batteries Lab” werd opgericht in juni 2014, en heeft als doelstelling het ontwikkelen van het vermogen te anticiperen op de evolutie en prestaties van batterijtechnologieën en de hiermee gepaard gaande kosten. Het zal de functionaliteiten van het Eos-systeem evalueren in een scala van toepassingen, inclusief energiebeheer in installaties, integratie van gedecentraliseerde fotovoltaïsche zonne-energie, deelname aan netwerk-evenwichtsmarkten en arbitraire energie in groothandelsmarkten.

“We kijken uit naar het testen van Eos's Aurora-systeem, dat een van de goedkoopste energieopslagoplossingen op de markt belooft te zijn,” verklaarde Raphaël Schoentgen, directeur Research & Technologies en lid van het Executive Committee van GDF SUEZ. “Door het grondig testen en beoordelen van de technologie van Eos kunnen wij de prestaties hiervan volledig benutten en deze op de meest winstgevende manier toepassen in de Europese energiemarkten voor de klein- en groothandel.”

“De implementatie van onze batterij met GDF SUEZ is een belangrijke stap in de commercialisering van ons Aurora-batterijsysteem,” merkte Michael Oster, CEO van Eos, op. “We zijn nu de productie aan het opvoeren en zullen batterijen gaan leveren tegen een prijs waardoor de opslag van elektriciteit een goedkoop alternatief wordt voor de piekturbines van vandaag die gas gebruiken.”

De Aurora, het energieopslagproduct van Eos, is een gecontaineriseerd DC-batterijsysteem op MW-schaal, ontworpen om hernieuwbare energie op betrouwbare wijze te integreren, de efficiëntie en de veerkracht van het net te verbeteren en de kosten van nutsvoorzieningen en de elektriciteitsrekeningen voor de consument te verlagen. Eos is van plan om het Aurora DC-batterijsysteem te verkopen voor $ 160 per kWh, en zal werken met grote partners in energiebeheer en -integratie voor de verkoop, installatie en onderhoud van sleutelklare AC-geïntegreerde batterijsystemen.

GDF SUEZ sluit zich aan bij een aantal van de grootste en meest geavanceerde energiebedrijven in de industrie - waaronder NRG (NYSE: NRG), Con Edison (NYSE: ED), National Grid (LON: NG), Enel (BIT: ENEL), American Electric Power (NYSE: AEP) en Public Service Company of New Mexico (NYSE: PNM) - en neemt deel aan het Genesis-programma van Eos, ontworpen met als doel om gezamenlijk het Aurora-energieopslagsysteem van Eos te optimaliseren, te demonstreren en te implementeren. Gezamenlijk vertegenwoordigen de Eos Genesis-partners meer dan 380 gigawatt aan energieopwekking, 3,2 miljoen kilometer aan transmissie- en distributielijnen en 87 miljoen klanten in meer dan 70 landen.

Over Eos Energy Storage

Eos ontwikkelt een betaalbare energieopslagoplossing voor elektriciteitsbedrijven, met extra toepassingen in commerciële en industriële, telecommunicatie- en residentiële markten. Eos stelt zich ten doel veilige, robuuste en kosteneffectieve energieopslagoplossingen te bieden die minder duur zijn dan de gevestigde alternatieven, zoals gasturbines voor energieopwekking. Eos bevindt zich in Edison, NJ, en New York, NY. Meer informatie is beschikbaar op www.eosenergystorage.com.

Over GDF SUEZ

GDF SUEZ ontwikkelt zijn activiteiten (energie, aardgas, energiediensten) rond een model gebaseerd op verantwoorde groei om de huidige grote energie- en milieu-uitdagingen aan te pakken: voldoen aan de energiebehoeften, waarborgen van de leveringsveiligheid, strijden tegen de klimaatveranderingen en het optimaal benutten van hulpbronnen. De Groep biedt zeer efficiënte en innovatieve oplossingen voor particulieren, steden en bedrijven door te vertrouwen op gediversifieerde gasvoorzieningsbronnen, flexibele en emissiearme energieopwekking, alsook op unieke expertise in vier kernsectoren: onafhankelijke elektriciteitsproductie, vloeibaar aardgas, hernieuwbare energie en efficiënte energiediensten. GDF SUEZ heeft wereldwijd 147.400 mensen in dienst en behaalde in 2013 een omzet van €81,3 miljard. De Groep staat genoteerd aan de beurzen van Parijs en Brussel en is vertegenwoordigd in de belangrijkste internationale indexen: CAC 40, BEL 20, DJ Euro Stoxx 50, Euronext 100, FTSE Eurotop 100, MSCI Europe en Euronext Vigeo (World 120, Eurozone 120, Europe 120 en France 20).

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Eos Energy Storage Media:
Philippe Bouchard, 1-212-628-7191
pbouchard@eosenergystorage.com
www.eosenergystorage.com
of
GDF SUEZ pers:
Tel. Frankrijk: +33 (0)1 44 22 24 35
Tel. België: +32 2 510 76 70
E-Mail: gdfsuezpress@gdfsuez.com

Contacts

Eos Energy Storage Media:
Philippe Bouchard, 1-212-628-7191
pbouchard@eosenergystorage.com
www.eosenergystorage.com
of
GDF SUEZ pers:
Tel. Frankrijk: +33 (0)1 44 22 24 35
Tel. België: +32 2 510 76 70
E-Mail: gdfsuezpress@gdfsuez.com