Process Systems Enterprise werkt aan verbetering sproeidrogen

LONDEN--()--Process Systems Enterprise, Procter & Gamble, Novozymes en de Universiteit van Leeds maken bekend dat ze samenwerken aan de creatie van hulpmiddelen voor de schaalvergroting en optimalisatie van sproeidrogen.

De samenwerking wordt gefinancierd door Innovative UK en is onderdeel van haar High-Value Manufacturing (HVM)-strategie. Het doel is de ontwikkeling en ingebruikneming van een robuust ontwerpmiddel voor het sproeidroogproces. Het op modellen gebaseerde hulpmiddel moet procesontwerpers de mogelijkheid geven het proces bij iedere stap te veranderen, voor variƫrend water- en energieverbruik. De innovatieve aanpak maakt direct en juist energiegebruik mogelijk, in plaats van verlate of dure methodes voor hitteherstel. Dit vermindert het energieverbruik en de uitstoot van koolstofdioxide, zonder dat de productkwaliteit daaronder te lijden heeft.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

Contacts

Process Systems Enterprise
Kate Burness
+44-20-8563-0888
k.burness@psenterprise.com

Release Summary

Process Systems Enterprise, P & G, Novozymes and Leeds University announced that they are working together to create tools for scaling up and optimising spray drying process design and operation.

Contacts

Process Systems Enterprise
Kate Burness
+44-20-8563-0888
k.burness@psenterprise.com