Denver és Montreál--()--A Molson Coors Sörgyár (NYSE: TAP; TSX: TPX) ma bejelentette, hogy a Molson Coors Europe kereskedelmi igazgatója, Frederic Landtmeters veszi át ügyvezetőként a Molson Coors UK and Ireland vezetését Simon Cox-tól, aki 2015. január 1-jével a Molson Coors Europe vezérigazgatója lesz.

Simon Cox Mark Huntertől veszi át a vezetői feladatokat, aki a Molson Coors Brewing Company (Molson Coors Sörgyár [MCBC]) irányításáért felel majd a jelenlegi elnök-vezérigazgató, Peter Swinburn év végére tervezett nyugalomba vonulását követően.

A UK and Ireland divízó vezetője közvetlenül az európai divízió vezérigazgatójának tartozik beszámolással, és tagja lesz a vállalat Ügyvezetői Csapatának is.

Landtmeters elismert kereskedelmi igazgató, aki kiemelkedő sikereket tudhat magáénak számos jól ismert sörmárka felfuttatása terén. Mielőtt 2010-ben a StarBev közép-európai tevékenységéért és a Staropramen márka nemzetközi márkává fejlesztéséért felelős marketing igazgatójává nevezték ki, Landtmeters jó néhány vezetői pozíciót töltött már be a Cadbury-Schweppes-nél és az ABInBev-nél azt követően, hogy 1998-ban úgy döntött, az italgyártó ágazatban fog dolgozni.

Miután a Molson Coors 2012 júniusában felvásárolta a StarBevet, és létrehozta a Molson Coors Europe divíziót, Landtmeterst 2013 januárjában kinevezték a Molson Coors Europe kereskedelmi igazgatójává.

"Frederic a legjobb kereskedelmi igazgatók közé tartozó, kivételes kapcsolatteremtési és interperszonális képességekkel és a nemzetközi márkaépítés terén kiterjedt tapasztalatokkal rendelkező vezető" - mondta el Mark Hunter, a Molson Coors Europe vezérigazgatója. "Az ő vezetésével a Molson Coors Europe sikeresen megerősítette innovációs tevékenységét, és minden piacon növelte márkái kedveltségét. Szerencsések vagyunk, hogy a UK and Ireland egység vezetését olyan szakemberre bízhatjuk, mint amilyen Frederic."

"A Molson Coors Europe bevételének jelentős része származik a UK and Ireland divízió forgalmából. Frederic széles körű nemzetközi tapasztalatai, kiváló kereskedelmi vénája és kiemelkedő vezetői készségei különösen alkalmassá teszik ennek a fontos pozíciónak a betöltésére, és biztosak vagyunk abban, hogy képes lesz tovább javítani az elmúlt két évben elért jelentős teljesítménynövekedést" - jegyezte meg Simon Cox, a Molson Coors UK and Ireland ügyvezető igazgatója.

"Nagy büszkeséggel tölt el, hogy engem választottak a Molson Coors Egyesült Királyságot és Írországot ellátó egysége vezetőjének" - mondta Frederic Landtmeters, a Molson Coors Europe kereskedelmi igazgatója.

"Az egység izgalmas múltra tekinthet vissza, és az utóbbi két évben folyamatos növekedést mutat a nagyszerű márkáknak, többek közt a Carlingnak, a Cobra-nak, a Coors Light and Doom Barnak köszönhetően. Igen tehetséges alkalmazotti gárdával rendelkezünk, akik bárkivel sikeresen felveszik a versenyt, még a jelenlegi nehéz gazdasági és piaci körülmények között is, így nagy várakozással tekintek az eddig elért sikerek továbbvitelét célzó közös munkánk elé."

Amit a Molson Coors Sörgyárról tudni kell

A Molson Coors Brewing Company a világ sörivóinak kedvenc márkáit előállító vezető nemzetközi sörgyártó cég. A vállalat számos vezető prémiumkategóriás márkát (Coors Light, Molson Canadian, Carling, Staropramen és Blue Moon) állít elő, forgalmaz, illetve értékesít az amerikai kontinensen, Európában és Ázsiában egyaránt. Kanadát a Molson Coors Canada látja el, az Egyesült Államokat a MillerCoors, Európát pedig a Molson Coors Europe, és ezek mellett a fő piacok mellett a vállalat a Molson Coors International révén számos egyéb piacon is jelen van. Az utóbbi két évben a cég szerepelt a (Dow Jones Sustainability World Index), és a nemzetközi italgyártási ágazat vezető vállalatának ismerték el. A Molson Coors folyamatos erőfeszítéseket tesz "Sörlábnyoma" javítása céljából. További információk a Molson Coors Sörgyártó Vállalatról a cég honlapján, a következő internetes címen találhatók: www.molsoncoors.com.

Előremutató állítások

Ez a sajtóközlemény olyan becsléseket vagy prognózisokat tartalmaz, amelyek az Amerikai Egyesült Államok szövetségi értékpapírtörvényei értelmében ún. "előremutató állításoknak" minősülnek. Az előremutató állítások, amelyek természetükből fakadóan nem tényleges, visszamenőleges adatokkal kapcsolatosak, általában olyan szavakat és kifejezéseket tartalmaznak, mint az "úgy hisszük", "várakozásaink szerint", "szándékozunk", "előre vetíthető", "előrejelzéseink szerint", "fogunk", illetve hasonló értelmű szavakat és kifejezéseket. Bár a vállalat úgy véli, hogy az előremutató állítások alapját képező feltételezések ésszerűek, nem vállal garanciát arra, hogy ezek a feltételezések helyesnek fognak bizonyulni. Azoknak a fontos tényezőknek, amelyek következtében a tényleges eredmények jelentős mértékben eltérhetnek a vállalat korábbi teljesítményétől, valamint a jelenlegi prognózisoknak és várakozásoknak az ismertetése a vállalat által az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (Securities and Exchange Commission ["SEC"]) benyújtott jelentésekben található. E tényezők közt szerepelnek, többek közt, a következők: a versenyképes árazás és a versenytermékek hatásai; a sörgyártó ágazat általános gazdasági állapota és márkáink helyzete a piacokon; a piacainkon érvényesülő gazdasági hatások; nyugdíjbiztosítási programunk költségei; a csomagolóanyagok rendelkezésre állása, illetve a csomagolóanyagok árának emelkedése; a vállalat gyártókkal/forgalmazókkal kötött megállapodásainak fenntarthatósága; a vállalat stratégiai célkitűzéseinek megvalósítása terén elért eredményei, ideértve a költségtakarékosságot célzó intézkedések végrehajtását és a megvalósított költségcsökkentéseket; a közép-európai üzleti egység vállalati szervezetbe való integrálásának sikere; változások a jogi és szabályozási előírásokban, ideértve a forgalmazási rendszerekre vonatkozó szabályokat; az üzleti tevékenység során felhasznált alapanyagok, fogyóeszközök árának növekedése; a vállalat képessége arra, hogy márkáinak imázsát, hírnevét és a termékek minőségét megőrizze; a vállalat képessége arra, hogy a munkavállalókkal jó kapcsolatokat tartson fenn; az ellátási láncban bekövetkező változások; a cégértéket csökkentő újabb tételek; az éghajlatváltozás hatásai és a víz rendelkezésre állása és minősége; az Észak-Amerikán kívüli egységek tevékenységével kapcsolatos kockázatok; vegyesvállalataink sikeres működése; a MillerCoors tevékenysége feletti teljes ellenőrzés hiánya; valamint egyéb, a vállalat által a SEC-hez benyújtott, és a SEC-től beszerezhető dokumentumokban, köztük a 10-K nyomtatványon a 2013. december 31-én végződő évre vonatkozóan benyújtott Éves jelentésben ismertetett kockázatok. A jelen sajtóközleményben szereplő összes előremutató állítást úgy kell tekinteni, mint amelyekre kifejezetten vonatkoznak az azok figyelembe vételét illetően körültekintésre intő javaslatok, és mint amelyek esetében feltétlenül figyelembe kell venni az azok alapját képező feltételezéseket. A jelen sajtóközlemény olvasóit arra intjük, hogy ne támaszkodjanak túlzott mértékben az előremutató állításokra, mivel azok kizárólag a közlemény kiadásának időpontjában fennálló körülményeken alapulnak. A vállalat nem vállalja, hogy újabb információk felmerülése, jövőbeli események bekövetkezése vagy egyéb okok miatt frissítse vagy aktualizálja az előremutató állításokat.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Molson Coors Brewing Company
Média: