A dekorkozmetikumok piacán birtokolt vezető pozíciójának további erősítése céljából a Coty Inc. ajánlatot tett a CHANEL-nek a Bourjois Cosmetics márka megvásárlására

NEW YORK & PÁRIZS--()--A CHANEL jelentős részvényese lenne a COTY-nak az ügylet sikeres lezárása esetén - A Coty Inc. (NYSE:COTY) és a CHANEL ma bejelentette, hogy a Coty kötelező érvényű ajánlatot tett a CHANEL-nek a Bourjois kozmetikummárka megvásárlására 15 millió "A" osztályú COTY részvényért. A CHANEL beleegyezett a kizárólagos tárgyalások megkezdésébe.

A Bourjois dekorkozmetikum-portfoliójába tartozó termékek világszerte mintegy 23000 üzletben kaphatók több mint 50 országban, és a dekorkozmetikumok legjelentősebb piacai közül jó néhány piacon, köztük Nyugat-Európában, a Közel-Keleten és Ázsiában is vezető helyen állnak. A Bourjois-t 1863-ban alapította egy francia színész, Joseph-Albert Ponsin, aki színésztársai számára fejlesztette ki ezt a dekorkozmetikai családot.

"Nagy várakozással tekintünk a Bourjois márka vezető szépségápolási márkákat tartalmazó termékportfóliónkba való bekerülése elé, és örömmel üdvözöljük a CHANEL-t részvényeseink között" - mondta el Bart Becht, a Coty Inc. elnöke és ideiglenes vezérigazgatója. "A Bourjois márkái igen jól kiegészítik a Coty dekorkozmetikai termékpalettáját. Ezen felül a cég értékes hagyományai, a magas minőséggel azonosított imázsa és vezető pozíciója számos olyan nyugat-európai országban, ahol a Coty szeretné bővíteni tevékenységét, nagyszerű lehetőséget biztosít a Coty számára a jelentős és folyamatosan növekedő dekorkozmetikai piacon elfoglalt vezető szerepének további erősítésére."

"Nagy izgalommal tekintünk azok elé a lehetőségek elé, amelyek a Coty-hoz való csatlakozás nyomán megnyílhatnak a Bourjois előtt" - fejtette ki Michael Rena, a CHANEL képviselője. "A Coty és a Bourjois egyaránt elkötelezett a dekorkozmetikumok fejlesztése iránt, és együttműködésüknek köszönhetően minden bizonnyal képesek lesznek arra, hogy tovább erősítsék vezető pozíciójukat ebben a vonzó nemzetközi termékkategóriában. Ezért szándékunkban áll részletesen áttanulmányozni a kapott ajánlatot, és érdemi tárgyalásokat folytatni a Coty-val."

Az ügylet megvalósulása a szokásos zárási feltételek függvénye, ideértve a szabályozó hatósági jóváhagyások megszerzését is. A felek a végleges megállapodás megkötése előtt a két cég munkavállalói képviseleti szerveivel is egyeztetést fognak folytatni az ügyletről.

Előremutató állítások

A jelen sajtóközleményben szereplő egyes állítások előremutató állításoknak minősülnek. Ezek az előremutató állítások a Coty jelenlegi nézeteit tükrözik a Bourjois megvásárlására vonatkozó ajánlatot, és egy ilyen ügylet előnyeit illetően, ideértve annak a Coty dekorkozmetikai termékpiacon elfoglalt pozíciójára gyakorolt hatását is. Az olyan szavak vagy kifejezések, mint például a "várakozással tekintünk elé", "üdvözöljük", "keressük", "lehetőség", "képesség", "tudnánk", "szándékozunk", "fogunk", "szeretnénk", valamint ezekhez hasonló szavak és kifejezések az előremutató állításokat azonosítják. A tényleges eredmények azonban különféle kockázatok és bizonytalansági tényezők következtében jelentős mértékben eltérhetnek az előre vetített eredményektől. Ezek közé a kockázatok és bizonytalansági tényezők közé tartoznak, többek közt, a következők: annak bizonytalansága, hogy az ügylet a várt feltételekkel és időhatárokon belül megvalósul, illetve, hogy megvalósul-e egyáltalán, az ügylet értékelése során figyelembe vett feltételezéseink pontatlanságai, a Bourjois kozmetikai márkának a Coty portfoliójába való integrálása során, valamint az ügylet várt előnyeinek kihasználása terén felmerülő nehézségek. További információk azokról a kockázatokról és bizonytalansági tényezőkről, amelyek kihatással lehetnek a Coty üzleti tevékenységére és pénzügyi eredményeire a Coty által a 2014. június 30-án végződő pénzügyi évre vonatkozóan a Securities and Exchange Commission-höz (az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete) a 10-K jelű nyomtatványon benyújtott Éves jelentés "Risk Factors" (Kockázati tényezők) és "Management's Discussion and Analysis of Financial Condition and Results of Operations" (A pénzügyi helyzet és eredmények vezetői ismertetése és elemzése) címe alatt, valamint a Coty által a Securities and Exchange Commission-höz benyújtott, illetve a jövőben benyújtandó rendszeres jelentésekben találhatók. A Coty nem vállal kötelezettséget az itt közölt vagy egyéb előremutató állítások frissítésére.(folyt.)

Amit a Coty Inc.-ről tudni kell

A Coty szépségápolási termékeket gyártó és forgalmazó vezető nemzetközi vállalat, amelynek nettó bevétele a 2014. június 30-án végződő pénzügyi évben 4,6 milliárd USA dollár volt. Az 1904-ben Párizsban alapított Coty kizárólag szépségápolási termékekre koncentráló, ún. "pure play" vállalat, amelynek termékportfoliójában a világ több mint 130 országában és területén értékesített, jól ismert illatszerek, dekorkozmetikumok és bőr- és testápolási termékek találhatók. A Coty termékpalettájában olyan nemzetközi márkák szerepelnek, mint például az Adidas, a Calvin Klein, a Chloé, a Davidoff, a Marc Jacobs, az OPI, a philosophy, a Playboy, a Rimmel és a Sally Hansen.

Amit a Bourjois-ról tudni kell

Szépség francia módra 1863 óta! Ez a több mint 50 országban tevékenykedő francia vállalat, a Bourjois mottója. A márka már több mint 150 éve van jelen a szépségápolási piacon olyan eredeti, kreatív és különlegesen egyedi termékekkel, amelyek a híres párizsi eleganciát elérhetővé teszik a világon minden nő számára.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

COTY INC.:
Catherine Walsh, 212-389-7346
Chief Communications Officer
Catherine_Walsh@cotyinc.com
vagy
CHANEL:
Kathrin Schurrer
Kathrin.schurrer@chanel-corp.com

Release Summary

COTY INC. OFFERS TO BUY BOURJOIS COSMETICS BRAND FROM CHANEL TO STRENGTHEN ITS GLOBAL LEADERSHIP POSITION IN COLOR COSMETICS

COTY INC.:
Catherine Walsh, 212-389-7346