MyHeritage samarbetar med EBSCO Information Services för att ta MyHeritage till bibliotek och utbildningsinstitutioner världen över

Det ledande släktforskningsnätverket lanserar en institutionell version av sin tjänst och avslöjar ett exklusivt samarbete för att erbjuda varje utbildningsanläggning direkttillgång till århundraden av historia i miljarder historiska dokument från hela världen.

Loading media player...

Introducing the MyHeritage Library Edition(TM), the most comprehensive global genealogy resource for libraries and institutions, offering billions of historical documents from across the world with the convenience of remote access.

TEL AVIV, Israel & LEHI, Utah & IPSWICH, Mass.--()--MyHeritage, det populära släktforskningsnätverket, meddelar i dag en betydande expansion in på utbildningsmarknaden, med en lansering av en släktforskningstjänst för institutioner. Och undertecknandet av ett strategiskt samarbete med EBSCO Information Services (EBSCO) för exklusiv distribution.

Som ledande distributörer av onlineforskning för bibliotek och andra institutioner bekräftar EBSCO:s samarbete med MyHeritage dess åtagande att tillhandahålla förstklassigt material till bibliotek till överkomliga priser.

EBSCO:s vise VD och produktansvarige, Michael Laddin, säger: ”MyHeritage erbjuder en bred och innehållsrik databas och innovativa, lättanvända tekniker. Med en meritlista av att stödja kunder över hela världen är vi väldigt glada över detta samarbete och det värde som det kommer att ge bibliotek och andra utbildningsanläggningar världen över.”

MyHeritages nya biblioteksutgåva™ ger människor möjlighet att upptäcka mer om sin släkthistoria och sina förfäders liv. Det är den första produkten som servar bibliotek och erbjuder en plats där man får tillgång till globalt material, kraftfulla tekniker och fjärråtkomst på en och samma plats.

MyHeritages biblioteksutgåva™ erbjuder tillgång till en rad olika samlingar av amerikanska och internationella dokument online, med bilder på originaldokument för att förbättra forskningen och uppmuntra kritiskt tänkande.

Viktiga höjdpunkter:

Omfattande globalt innehåll

Utbildningsinstitutioner som distribuerar MyHeritages biblioteksutgåva™ kommer att kunna erbjuda sina användare tillgång till miljarder av historiska dokument, miljoner historiska fotografier och andra resurser som sträcker sig över de senaste fem århundraden. MyHeritages biblioteksutgåva™ är en flerspråkig släktforskningssökmotor tillgängligt på 40 språk är, vilket bryter ner geografiska och språkliga hinder i forskningen. Datainnehållet är ett av de största och internationellt mångsidiga i sitt slag och omfattar födelse-, döds- och giftermålsposter från 48 länder. Det innehåller även de fullständiga amerikanska och brittiska folkräkningarna, invandrings-, militär- och gravstensposter, samt över 1,5 miljarder släktträdsprofiler. Databasen växer i en genomsnittlig takt på över 5 miljoner poster dagligen.

Kraftfull tekniker

MyHeritages biblioteksutgåva™ är en utveckling av MyHeritages investeringar i innovation. Dess sökmotor hanterar automatiskt översättnings-, synonyms- och stavningsvariationer på miljoner namn på flera språk. Dess unika Record Detective™-teknik tar forskningen ett steg längre genom att föreslå ytterligare poster för varje upptäckt post. Detta förbättrar forskningen och hjälper användare att upptäcka mycket mer på kortare tid.

Fjärråtkomst

Biblioteksbesökare kan antingen använda MyHeritages biblioteksutgåva™ på sitt lokala bibliotek eller bekvämt hemma i sitt eget hem med hjälp av fjärråtkomst.

”Den nya institutionsversionen av MyHeritage och vårt samarbete med EBSCO för vårt uppdrag att göra släktforskning till en rolig, tillgänglig och billig aktivitet för miljoner familjer världen över framåt”, säger MyHeritages grundare och vd Gilad Japhet. ”Nyfikenhet är en av de bästa mänskliga egenskaperna. Våra tjänster gör det möjligt för användare i alla åldrar och nivåer att stilla sin nyfikenhet och njuta av spänningen eller upptäcka sin släkthistoria genom att klicka på en knapp".

Om MyHeritage

MyHeritage är ett släktnätverk som hjälper miljontals familjer världen över att upptäcka och dela sitt arv online. Som teknikdrivna ledare och innovatörer på marknaden gör MyHeritage släktforskning till en hobby som är mer tillgänglig, spännande och enklare än någonsin tidigare. MyHeritage ger användare världen över tillgång till sociala verktyg, ett enormt bibliotek av historiskt innehåll och kraftfulla matchningstekniker för data och sökningar. Tjänsten är tillgänglig på 40 språk. För mer information besök: www.myheritage.se.

Om EBSCO Information Services

EBSCO Information Services (EBSCO) är den ledande upptäcktstjänsten för bibliotek världen över, med över 6 000 kunder i över 100 länder. EBSCO Discovery Service™ (EDS) erbjuder varje institution en heltäckande enkel sökruta för hela samlingen med kvalité på rakningen och omfattande relevant anpassning. EBSCO är också den mest framstående distributören av material för onlineforskning till bibliotek, däribland: hundratals forskningsdatabaser, historiska arkiv, medicinsk referens och läromedel som servar miljontals användare vid tusentals institutioner. EBSCO är den ledande leverantören av elektroniska tidskrifter och böcker för bibliotek, med abonnemangshantering för över 360 000 serier, inklusive 57 000 e-tidningar, samt onlinetillgång till över 600 000 e-böcker. För mer information besök EBSCO webbplats: www.ebsco.com. EBSCO Information Services är en del av EBSCO Industries Inc. som är ett familjeägt företag sedan 1944.

Contacts

MyHeritage
Sara Silander
marknadskommunikatör
Telefon: 08-55 92 12 02
E-postadress: sara@myheritage.com
eller
EBSCO
Kathleen McEvoy
vice kommunikationsdirektör
Telefon: (800) 653-2726 ankn. 2594
E-postadress: kmcevoy@ebsco.com

Release Summary

MyHeritage launches institutional version of its service and unveils exclusive partnership to provide any educational facility with instant access to billions of global historical documents

Contacts

MyHeritage
Sara Silander
marknadskommunikatör
Telefon: 08-55 92 12 02
E-postadress: sara@myheritage.com
eller
EBSCO
Kathleen McEvoy
vice kommunikationsdirektör
Telefon: (800) 653-2726 ankn. 2594
E-postadress: kmcevoy@ebsco.com