MyHeritage gaat samenwerking aan met EBSCO Information Services om diensten wereldwijd aan te bieden aan bibliotheken en onderwijsinstellingen

Leidend netwerk voor familiegeschiedenis lanceert een publieke versie van haar service en onthult exclusieve samenwerking om iedere educatieve instelling directe toegang te bieden aan eeuwen geschiedenis in miljarden historische gegevens van over de hele wereld.

Loading media player...

Introducing the MyHeritage Library Edition(TM), the most comprehensive global genealogy resource for libraries and institutions, offering billions of historical documents from across the world with the convenience of remote access.

TEL AVIV, Israel & ALMERE, Nederland--()--MyHeritage, het populaire netwerk voor familiegeschiedenis, heeft vandaag aangekondigd een significante stap in de publieke onderwijsmarkt gemaakt te hebben, met de lancering van een nauwkeurige, hoogstaande service voor familiegeschiedenis voor instellingen, en de ondertekening van een strategische samenwerking met EBSCO Information Services (EBSCO) voor een exclusieve distributie.

Als leidende aanbieder van online onderzoeksmiddelen voor bibliotheken en andere instellingen, bevestigt EBSCO middels de samenwerking met MyHeritage, de toewijding om uitstekende content aan te bieden aan bibliotheken tegen een betaalbaar tarief.

EBSCO's Senior Vice President Product Management Michael Laddin, zegt: "MyHeritage biedt een ongeëvenaard aanbod aan rijke gegevens en innovatieve gebruiksvriendelijke technologieën. Als een partij met een bewezen reputatie in het ondersteunen van gebruikers over de hele wereld, zijn wij erg blij met deze samenwerking, en de waarde die het toevoegt aan onze bibliotheken en andere onderwijscentra wereldwijd.”

De nieuwe MyHeritage Library Edition™ laat mensen meer te weten te komen over hun familiegeschiedenis en het leven dat hun voorouders geleefd hebben. Het is de eerste service die bibliotheken een alles-in-één biedt aan wereldwijde content, krachtige technologieën en toegang op afstand.

De MyHeritage Library Edition™ biedt toegang tot een enorme online collectie Amerikaanse en internationale gegevens, met scans van originele documenten om onderzoek te verrijken en kritisch denken te stimuleren.

Enorme hoeveelheid Wereldwijde Content

Onderwijsinstellingen die de MyHeritage Library Edition™ aanbieden, kunnen hun gebruikers toegang bieden tot miljarden historische gegevens, miljoenen historische foto's en andere bronnen uit duizenden databases die 5 eeuwen teruggaan.

Met een beschikbaarheid in 40 talen, is de MyHeritage Library Edition™ de meest meertalige zoekmachine voor familiegeschiedenis in het veld, die uitdagingen op geografisch en taalkundig gebied onder handen neemt.

De data, één van de grootste en meest diverse in haar soort, bevat onder andere data van geboorte, huwelijk, en overlijden uit 48 landen, de complete V.S. en V.K. Volkstellingen, immigratie-, leger- en grafgegevens, en meer dan 1,5 miljard stamboomprofielen. De database groeit gemiddeld met 5 miljoen records per dag.

Krachtige Technologie

De MyHeritage Library Edition™ is tot stand gekomen door diepgaand onderzoek naar innovatie. De manier waarop de zoekmachine automatisch rekening houdt met vertalingen, synoniemen en varianten van miljoenen namen in meerdere talen is ongeëvenaard. De unieke Record Detective™ technologie neemt het onderzoek nog een stapje verder door aanvullende records te suggereren bij ieder gevonden resultaat. Dit maakt het onderzoek nog efficiënter en helpt de gebruiker meer te ontdekken in minder tijd.

Toegang op afstand

Leden van een bibliotheek kunnen de MyHeritage Library Edition™ gebruiken in de bibliotheek of op afstand vanuit hun eigen woonkamer. “De nieuwe publieke versie van MyHeritage, en onze samenwerking met EBSCO brengt ons dichterbij onze missie, om familiegeschiedenis te transformeren naar een plezierige, toegankelijke en betaalbare bezigheid voor miljoenen families over de hele wereld”, zegt oprichter en CEO van MyHeritage, Gilad Japhet. “Nieuwsgierigheid is één van de grootste kwaliteiten van de mens. Met ons product kunnen gebruikers van alle leeftijden met gemak hun nieuwsgierigheid bedwingen, en plezier hebben van de spannende zoektocht naar hun familiegeschiedenis”.

Over MyHeritage

MyHeritage is een netwerk voor familiegeschiedenis dat miljoenen families wereldwijd helpt hun online familie-erfgoed te ontdekken en delen. Als technologie bedachtzame leiders en innovatoren op dit gebied, is MyHeritage bezig familiegeschiedenis te transformeren in een activiteit die nog toegankelijker, nog spannender en nog eenvoudiger te bedrijven is dan voorheen. MyHeritage biedt haar wereldwijde ledenbestand unieke sociale middelen, een enorme bibliotheek aan historische content, en krachtige zoek- en datavergelijkende technologieën. De service is beschikbaar in 40 talen. Voor meer informatie, zie www.myheritage.nl.

Over EBSCO Information Services

EBSCO Information Services (EBSCO) is de toonaangevende aanbieder van onderzoeksdiensten aan bibliotheken over de hele wereld, met meer dan 6.000 klanten in 100 landen. EBSCO Discovery Service™ (EDS) biedt instellingen een samenhangend, enkelvoudig zoekformulier naar haar gehele collectie, met een ongeëvenaarde passende content en uitgebreid maatwerk. EBSCO is tevens de vooraanstaande aanbieder van online onderzoeksmiddelen voor bibliotheken, waaronder honderden onderzoeksdatabases, historische archieven, medische verwijzingen, en zakelijke leermiddelen die miljoenen eindgebruikers dienen bij duizenden instellingen. EBSCO is de toonaangevende aanbieder van digitale journals & boeken voor bibliotheken, met abonnementsbeheer voor meer dan 360.000 publicaties, waaronder meer dan 57.000 e-journals, en online toegang tot meer dan 600.000 e-books. Voor meer informatie, zie de EBSCO website via www.ebsco.com. EBSCO Information Services is een onderdeel van EBSCO Industries Inc., een familiebedrijf sinds 1944.

Contacts

MyHeritage Nederland
Denie Kasan
Telefoon: +31(0)36-3109088
Email: denie@myheritage.com
of
EBSCO
Kathleen McEvoy
Vice President of Communications
Telefoon: (800) 653-2726 / toestel 2594
Email: kmcevoy@ebsco.com

Release Summary

MyHeritage launches institutional version of its service and unveils exclusive partnership to provide any educational facility with instant access to billions of global historical documents

Contacts

MyHeritage Nederland
Denie Kasan
Telefoon: +31(0)36-3109088
Email: denie@myheritage.com
of
EBSCO
Kathleen McEvoy
Vice President of Communications
Telefoon: (800) 653-2726 / toestel 2594
Email: kmcevoy@ebsco.com