Coty Inc. doet bod op cosmeticamerk Bourjois van CHANEL om zijn wereldwijd leidende positie op het gebied van kleurcosmetica te versterken

Als de transactie met succes wordt afgerond wordt CHANEL een belangrijke aandeelhouder van COTY

NEW YORK en PARIJS--()--Coty Inc. (NYSE:COTY) en CHANEL hebben vandaag bekendgemaakt dat Coty een bindend bod heeft gedaan om het cosmeticamerk Bourjois van CHANEL over te nemen voor 15 miljoen Class A-aandelen van Coty. CHANEL heeft ermee ingestemd om exclusieve onderhandelingen in gang te zetten.

Het portfolio van kleurcosmeticaproducten van Bourjois wordt verkocht via circa 23.000 verkooppunten in meer dan 50 landen verspreid over de hele wereld. Het merk heeft een leidende positie in enkele van de aantrekkelijkste markten voor kleurcosmetica, zoals West-Europa, het Midden-Oosten en Azië. Bourjois werd in 1863 opgericht door de Franse acteur Joseph-Albert Ponsin die een lijn van kleurcosmetica ontwikkelde voor zijn collega-acteurs.

"We zijn blij dat we het merk Bourjois kunnen toevoegen aan ons portfolio van toonaangevende schoonheidsproducten, en we verwelkomen CHANEL als aandeelhouder van Coty,” stelt Bart Becht, Chairman en Interim CEO van Coty Inc. “Het assortiment van Bourjois sluit perfect aan op het bestaande portfolio van kleurcosmetica van Coty. Daarnaast bieden de sterke traditie, het kwaliteitsimago en de leidende positie in een aantal West-Europese landen waar Coty zijn aanwezigheid graag wil versterken een uitstekende gelegenheid voor Coty om zijn leidende positie binnen de omvangrijke en groeiende kleurcosmeticabranche nog verder te versterken.”

“We zien nu al uit naar de extra kansen die we kunnen creëren als Bourjois zich aansluit bij Coty,” aldus Michael Rena, vertegenwoordiger van CHANEL. “Coty en Bourjois hebben een gemeenschappelijke passie voor kleurcosmetica. Samen bevinden ze zich in een uitstekende positie om hun leidende positie binnen deze aantrekkelijke wereldwijde sector nog verder uit te breiden. We gaan dit bod zeer zorgvuldig bekijken en constructief overleg voeren met Coty.”

Het voorstel is onder voorbehoud van de gebruikelijke voltrekkingsvoorwaarden, waaronder toestemming van regulerende instanties. We overleggen met de betrokken werknemersorganisaties voor we een definitieve overeenkomst aangaan.

Uitspraken met betrekking tot de toekomst

Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn uitspraken met betrekking tot de toekomst (‘forward-looking statements’). Deze uitspraken met betrekking tot de toekomst weerspiegelen het huidige standpunt van Coty met betrekking tot het bod tot overname van Bourjois en de voordelen van een dergelijke transactie, met inbegrip van de effecten ervan op de positie van Coty binnen de kleurcosmeticabranche. Deze uitspraken met betrekking tot de toekomst zijn in het algemeen te herkennen aan woorden of uitdrukkingen als “verheugen”, “verwelkomen”, “wil”, “mogelijkheid”, “zouden”, “gaan”, “zullen” en vergelijkbare woorden en uitdrukkingen. De daadwerkelijke resultaten kunnen wezenlijk afwijken van de voorziene resultaten als gevolg van risico’s en onzekerheden, zoals de vraag of de transactie daadwerkelijk wordt aangegaan en - indien dat het geval is - of dat zal gebeuren volgens de verwachte voorwaarden en tijdsplanning, onnauwkeurigheden in onze aannamen bij de evaluatie van de transactie, problemen bij de integratie van het cosmeticamerk Bourjois in Coty, en andere problemen die het realiseren van de verwachte voordelen van de transactie in de weg staan. Meer informatie over mogelijke risico’s en onzekerheden die gevolgen kunnen hebben voor de zakelijke en financiële resultaten van Coty is opgenomen in de paragrafen “Risk Factors” en “Management’s Discussion and Analysis of Financial Condition and Results of Operations” in het jaarrapport van Coty op Formulier 10-K voor het fiscaal jaar eindigende op 30 juni 2014, en andere periodieke rapporten die Coty heeft ingediend en mogelijk zo nu en dan gaat indienen bij de Securities and Exchange Commission. Coty neemt niet de verantwoordelijkheid op zich tot het actualiseren van uitspraken met betrekking tot de toekomst in dit document of elders.

Over Coty Inc.

Coty is een toonaangevend internationaal schoonheidsbedrijf met een netto-omzet van USD 4,6 miljard voor het fiscaal jaar eindigend op 30 juni 2014. Coty, opgericht in 1904, is een gespecialiseerd schoonheidsbedrijf met een portfolio van bekende parfums, kleurcosmetica en producten voor huid- en lichaamsverzorging, verkocht in meer dan 130 landen en gebiedsdelen. Tot de producten die door Coty worden aangeboden, behoren internationale merken als Adidas, Calvin Klein, Chloé, Davidoff, Marc Jacobs, OPI, philosophy, Playboy, Rimmel en Sally Hansen.

Over Bourjois

Schoonheid met een Frans accent, sinds 1863! Dit is het motto van Bourjois, een Frans bedrijf dat actief is in meer dan 50 landen. Het merk distribueert al meer da 150 jaar originele, creatieve en speelse producten die de fameuze Parijse ‘chique’ binnen het bereik brengen van alle vrouwen, waar ook ter wereld.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

COTY INC.:
Catherine Walsh, 212-389-7346
Chief Communications Officer
Catherine_Walsh@cotyinc.com
of
CHANEL:
Kathrin Schurrer
Kathrin.schurrer@chanel-corp.com

Contacts

COTY INC.:
Catherine Walsh, 212-389-7346
Chief Communications Officer
Catherine_Walsh@cotyinc.com
of
CHANEL:
Kathrin Schurrer
Kathrin.schurrer@chanel-corp.com