ADM voltooit de aankoop van WILD Flavors

De bedrijfseenheid WILD Flavors and Specialty Ingredients begint op 1 januari 2015 met de verslaglegging

CHICAGO (VS)--()--Archer Daniels Midland Company (NYSE: ADM) heeft vandaag bekendgemaakt dat het de aankoop van WILD Flavors GmbH heeft voltooid.

“Een van de belangrijkste routes die wij volgen om omzet te vergroten en winstschommeling te verlagen is door de groei van ons aanbod speciale ingrediënten,” aldus ADM Chairman and CEO Patricia Woertz. “Deze hoogwaardige producten bieden kansen op meer marge en sterke verkopen overeenkomstig wereldwijde consumententrends. WILD Flavors is de meest recente in een reeks strategische uitbreidingen in speciale ingrediënten, waaronder ons nieuwe speciale Braziliaanse eiwitcomplex en ons Chinese oplosbare vezelproduct.”

ADM zal een nieuwe bedrijfseenheid vormen, WILD Flavors and Specialty Ingredients, die de activiteiten van WILD ook bij horen, evenals de volgende ADM-productlijnen:

  • Speciale eiwitten (waaronder soja-eiwitten, getextureerde groente-eiwitten, soja-eiwitconcentraten, en sojameel en gort)
  • Emulgatoren
  • Eetbare bonen
  • Natuurlijke gezondheid en voeding (vitamine E van natuurlijke bron, plantsterolen, soja-isoflavonen en Omega-3 DHA)
  • Oplosbaar vezel
  • Polyolen
  • Hydrocolloïden

De nieuwe bedrijfseenheid zal vanaf 1 januari 2015 onderdeel van de verslaglegging zijn.

Greg Morris wordt voorzitter van de bedrijfseenheid WILD Flavors and Specialty Ingredients. Hiervoor was hij ADM’s voorzitter North American Oilseeds Processing, waar hij toezicht moest houden op meer dan twee dozijn fabrieken waar oliezaden worden geperst, het opzetten van de Foods & Wellness-activiteiten van het bedrijf leidde, waarnaast hij een met hoge marges, zeer gespecialiseerde portefeuille innovatieve producten ontwikkelde.

Vince Macciocchi, WILD North American Chief Operating Officer is benoemd tot wereldwijd voorzitter van WILD Flavors. Naast het wereldwijd leiding geven aan de WILD Flavors-activiteiten, zal Macciocchi verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van de go-to-market-strategie van de nieuwe bedrijfseenheid en zal hij een sleutelrol spelen in verscheidene ADM-initiatieven, waaronder de inspanningen op het gebied van innovatie en customer excellence.

Mike Ponder, WILD’s chief executive officer, heeft onlangs zijn pensioen aangekondigd en zal samen met de vroegere eigenaar met een meerderheidsbelang Dr. Hans-Peter Wild een adviesraad vormen voor het bedrijf.

“Greg en Vince zijn verantwoordelijk voor het verzekeren dat het recept voor succes van WILD Flavors voortduurt,” voegde Woertz toe. “Dr. Wild heeft een geweldig bedrijf opgebouwd en wij zijn van plan de innovatieve, ondernemende cultuur van WILD te ondersteunen. Met ons wereldwijde netwerk, enorme innovatiemogelijkheden, geweldige teams en uitgebreide productlijnen van zowel ADM als WILD, hebben we nu één van de vooraanstaande bedrijven in de wereld op het gebied van smaakstoffen en speciale ingrediënten. Wij zijn zeer enthousiast dat wij onze klanten wereldwijd complete voedsel- en smaakstoffenoplossingen bieden”

Over Morris

Greg Morris wordt voorzitter van ADM's bedrijfseenheid WILD Flavors and Specialty Ingredients. Voorheen was hij in dienst als ADM’s voorzitter, North American Oilseeds Processing. In die functie zag hij toe op meer dan 24 zaadpersfabrieken, Southern Cellulose Products, Inc. en de Foods & Wellness-groep van het bedrijf.

Morris trad in 1995 in dienst bij ADM en heeft binnen de organisatie verscheidene managementfuncties vervuld. Hij heeft een bachelor in financieel beheer van de Illinois State University in Normal, Illinois, en een MBA van de Drake University in Des Moines, Iowa.

Over Macciocchi

Vince Macciocchi is wereldwijd voorzitter van WILD Flavors bij ADM. In deze functie is hij verantwoordelijk voor het WILD-bedrijf binnen ADM’s nieuwe bedrijfseenheid WILD Flavors and Specialty Ingredients. Hij is ook verantwoordelijk voor de nieuwe go-to-market-strategie van de nieuwe bedrijfseenheid. Macciocchi heeft meer dan 25 jaar ervaring in de ingrediëntenbranche. Hij kwam in 2012 bij WILD als North American chief operating officer. Daarvoor was hij meer dan 10 jaar in dienst van Givaudan flavors. Hij heeft ook functies bekleed bij American-Maize Products Company, Roquette America en IngredientsNet.com.

Macciocchi heeft een bachelor in economie van de Eastern Illinois University in Charleston, Illinois, en een MBA van het North Central College in Naperville, Illinois.

Over ADM

Al meer dan een eeuw lang zetten de mensen van de Archer Daniels Midland Company (NYSE: ADM) gewassen om in producten die voorzien in essentiële behoeften. Vandaag de dag worden wereldwijd oliehoudende zaden, maïs, tarwe en cacao door 31.000 werknemers van ADM omgezet in producten voor voedsel, diervoeding, industrieel- en energiegebruik. Met meer dan 270 verwerkingsbedrijven, 470 inkoopfaciliteiten voor gewassen en 's werelds meest vooraanstaande transportnetwerk voor gewassen, zorgt ADM er in meer dan 140 landen voor dat de oogst met uw huis verbonden wordt. Ga voor meer informatie over ADM en haar producten naar www.adm.com.

Over WILD Flavors

ADM’s WILD Flavors is één van de marktleidende leveranciers van natuurlijke ingrediënten aan de voedsel- en drankenindustrie. De managementkantoren met productielocaties zijn gevestigd in Heidelberg-Eppelheim, Duitsland en Erlanger, Kentucky. Dertien andere productielocaties zijn gevestigd in Europa, Noord-Amerika, Azië, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten.

De productportefeuille van WILD Flavors omvat volledige smaakstof- en ingrediëntoplossingen, bekend als zowel smaakstofsystemen, vruchtensapconcentraten en -melanges als andere voedsel- en drankeningrediënten, waaronder natuurlijke smaakstoffen en extracten, muntolieën en -smaakstoffen, kleurstoffen van natuurlijke bronnen, zoetsystemen, kruiden, speciale ingrediënten, smaakveranderaars en fermentatietechnologieën. WILD Flavors levert producten aan de wereldwijde drank- en zuivelproductenmarkt en de bakproducten-, snoep- en consumptieijs-industrie. In de VS en Canada, is WILD Flavors ook leverancier voor de muesli-, snacks- en voorbewerkt voedsel-markt. Ga voor meer informatie over WILD naar www.wildflavors.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Archer Daniels Midland Company
Mediarelaties
Jackie Anderson, +1-217-424-5413
media@adm.com

Contacts

Archer Daniels Midland Company
Mediarelaties
Jackie Anderson, +1-217-424-5413
media@adm.com