Blue Belt Technologies sluit handelsovereenkomst met DePuy Synthes ter ondersteuning van het SIGMA® HP Partial Knee System op het Navio® Surgical System

Navio Handpiece (Photo: Business Wire)

MINNEAPOLIS--()--Blue Belt Technologies, een medisch technologiebedrijf dat is gespecialiseerd in robotoplossingen voor orthopedische chirurgie, heeft vandaag bekendgemaakt een wereldwijde handelsovereenkomst te hebben gesloten met DePuy Synthes, 's werelds grootste leverancier van orthopedische en neurologische oplossingen, voor de ondersteuning van het SIGMA® HP Partial Knee System op het Navio® Surgical System van Blue Belt. Door deze overeenkomst met DePuy Synthes worden nu zes implantatiesystemen ondersteund op de open platform software van Navio.

“In lijn met onze strategie tot het onderhouden van een open platform voor implantaten, verheugt het ons ondersteuning te kunnen bieden voor het SIGMA HP Partial Knee System van DePuy Synthes op ons Navio-systeem,” aldus Eric Timko, President en CEO van Blue Belt Technologies. “We begrijpen en respecteren dat veel orthopedische chirurgen een duurzame relatie hebben met producenten van implantaten die ze graag willen behouden. Deze overeenkomst met DePuy Synthes vergroot ons bereik met Navio en biedt een krachtige oplossing voor cliënten die kiezen voor een SIGMA HP Partial Knee met robotondersteuning voor hun patiënten.”

Het Navio® Surgical System biedt robotondersteuning bij ingrepen waarbij een gedeeltelijke knieprothese wordt geplaatst door middel van speciale CT-vrije navigatiesofware en een uniek instrument voor het vormen van het gebeente, bestuurd door middel van een handcomputer. Het Navio-systeem draagt bij tot een hoge mate van nauwkeurigheid bij de plaatsing van implantaten en een betere verdeling van zacht weefsel.

Blue Belt Technologies, Inc.

Blue Belt Technologies, Inc. houdt zich bezig met de ontwikkeling van de volgende generatie van “intelligente” chirurgische instrumenten, in eerste instantie voor gebruik tijdens orthopedische ingrepen en in en later stadium voor andere chirurgische specialismen, zoals neurochirurgie, ruggengraat en otolaryngologie (“KNO”). Het Navio® Surgical System van het Bedrijf bevat gepatenteerde technologie om chirurgen te voorzien van nauwkeurige robotbesturing door middel van een intelligent handinstrument met computerondersteuning voor het vormen van het gebeente. Het Navio-systeem biedt de chirurg een extra veiligheidslaag en hogere nauwkeurigheid tijdens het uitvoeren van botvormingsingrepen door middel van zo min mogelijk invasieve ingrepen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Blue Belt Technologies, Inc.
Adam Simone, +1 763-452-4917
asimone@bluebelttech.com
www.BlueBeltTech.com

Contacts

Blue Belt Technologies, Inc.
Adam Simone, +1 763-452-4917
asimone@bluebelttech.com
www.BlueBeltTech.com