Corvus Energy feliciteert Norled, Fjellstrand en Siemens met SMM Ship of the Year Award 2014

Lithiumsysteem voor energieopslag levert energie voor innovatieve uitstootvrije veerboot.

RICHMOND, British Columbia--()--Corvus Energy feliciteert rederij Norled en scheepswerf Fjellstrand met het winnen van de prestigieuze brancheonderscheiding "Ship of the Year". De prijs van dit jaar, gepresenteerd tijdens de SMM in Hamburg, is toegekend de eerste nieuwbouw autoveerboot die door accu-energie wordt aangedreven – de ZeroCat™ 120.

Corvus Energy heeft een bijdrage geleverd aan de innovatieve ZeroCat™ 120 veerboot met een lithium-polymeer energieopslagsysteem met hoog vermogen dat is geïntegreerd in de voedingselektronica van Siemens.

De nieuwgebouwde ZeroCat™ 120 is een revolutionair ontwerp. Het Siemens-systeem voor energiebeheer is voorzien van 224 Corvus Energy AT6500-modules met een totale capaciteit van 1,46 MWh. Een uniek kenmerk van het Siemens-systeem is het feit dat een aanzienlijk deel van de accucapaciteit zich aan de wal bevindt.

Sean Puchalski, Vice President van Business Development bij Corvus Energy legt uit: “Het energieopslagsysteem is onderverdeeld in vier delen; twee op het vaartuig gemonteerde systemen (een op elk uiteinde van de veerboot) en twee energiestations aan de wal (een op elk eindpunt van de vaarroute). Dit maakt het mogelijk de op het vaartuig gemonteerde accu aan het eind van de overtocht snel op te laden, en neemt de noodzaak van kostbare aanpassingen in de infrastructuur van het elektriciteitsnet in de haven grotendeels weg.”

De lage impedantie van de accu en het actieve koelsysteem, gekoppeld aan de oplaadinstallatie met hoog vermogen van Siemens, maken een snelle energieoverdracht van accu naar accu mogelijk. De accu aan boord van het vaartuig wordt zelfs tijdens korte tussenstops aanzienlijk bijgeladen.

De nieuwe veerboot van Norled zal naar verwachting in 2015 in dienst treden in een fjord aan de Noorse westkust en zal naar verwachting geen plaatselijk uitstoot veroorzaken. De ZeroCat™ 120 heeft ruimte voor 120 auto’s en tot 360 passagiers.

Over Corvus Energy

Corvus Energy levert energieopslagsystemen met hoog vermogen in de vorm van modulaire lithium-ion accusystemen. De op maat gemaakte, in de praktijk beproefde accupacks leveren duurzame energie voor hybride en volledige elektrische industriële apparatuur.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.corvus-energy.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Corvus Energy
Grant Brown, +1 604-227-0280
Vice President, Global Marketing
gbrown@corvus-energy.com

Contacts

Corvus Energy
Grant Brown, +1 604-227-0280
Vice President, Global Marketing
gbrown@corvus-energy.com