Együttműködik a MasterCard és az Apple az Apple Pay integrálásában

A kártyatulajdonosok kényelmes, biztonságos és egyben az adatok titkosságának megőrzését is garantáló mobilfizetési lehetőséget élvezhetnek

Contactless payment, made possible by a technology called “near field communication” (NFC), has been around long before Apple’s iPhone 6. Here’s a brief history of “tap&go”. (Graphic: Business Wire)

Purchase, New York állam és Cupertino, Kalifornia, USA--()--A MasterCard "Felbecsülhetetlen" (Priceless™) kampányának szlogenje nemsokára valahogy így hangzik majd: "Van, amit nem lehet pénzért megvenni. Minden másra pedig ott a MasterCard mobilfizetési megoldása." Az Apple (NASDAQ:AAPL) ugyanis ma bemutatta az Apple Pay-t, amely lehetővé teszi a MasterCard kártyabirtokosok számára, hogy iPhone 6 vagy iPhone 6 Plus telefonjukat, illetve Apple Watch okosórájukat használják fizetésre mindennapi vásárlásaik során. A MasterCardnak köszönhetően rendelkezésre állnak a biztonságos mobiltranzakciókhoz szükséges technológiai alapok, így a fogyasztók akkor, ott és úgy használhatják a kártyájukat, amikor, ahol és ahogy nekik a legkényelmesebb.

A zökkenőmentes és biztonságos fizetési mód kidolgozása a MasterCard és az Apple együttes erőfeszítéseinek eredménye. Az új fizetési mód a vásárlók és a kereskedők számára egyaránt azt jelenti, hogy ha egy MasterCard kártya tulajdonosa iPhone 6, iPhone 6 Plus vagy Apple Watch használatával fizet, a tranzakció ugyanolyan biztonságos, és ugyanazokat az előnyöket és garanciákat biztosítja, mint egy bármilyen hagyományos MasterCard tranzakció.

Az egyszerű, biztonságos és az adatok, illetve az ügylet titkosságát egyaránt biztosító fizetést lehetővé tévő Apple Pay forradalmi változást jelent a mobilfizetések világában. Az Apple hardverek, szoftverek és szolgáltatások integrálásának eredményeként az Apple Pay egyedülálló és hihetetlenül intuitív mobilfizetési megoldást kínál az iPhone 6, iPhone 6 Plus és Apple Watch tulajdonosok számára.

Az új iPhone 6, iPhone 6 Plus telefon vagy Apple Watch okosóra birtokosai a rendszerben résztvevő bankok által kibocsátott MasterCard hitel- vagy betéti (debit) kártyájukkal közvetlenül az Apple Pay-en keresztül fizethetnek. Az üzletben a vásárló egyszerűen csak az érintésmentes terminálhoz közelíti iPhone készülékét, miközben ujját az ujjlenyomat-olvasón (Touch ID) tartja, és az ügylet jóváhagyása késedelem nélkül megtörténik. Egy alkalmazásban történő vásárláskor a vevőnek nem kell mást tenni, mint megérinteni a mobileszközt, és ujjlenyomatával vagy jelszavának beírásával jóváhagyni a fizetést anélkül, hogy meg kellene adnia kártyaszámát vagy ki kellene lépnie az alkalmazásból.

"Az Apple jól ismert arról, hogy hagyományosan olyan technológiai áttörést jelentő eszközök kifejlesztésére összpontosítja erőfeszítéseit, amelyek jelentősen megkönnyítik az emberek életét. A MasterCard fizetési technológiájával támogatott Apple Pay kényelmes, biztonságos és a fizetési és személyes adatok titkosságát biztosító fizetési módot nyújt a felhasználók számára" - fejtette ki Ed McLaughlin, a MasterCard új fizetési módokért felelős vezetője. "Cégünk hosszú évek óta úttörő szerepet játszik a mobilkereskedelmi innovációban - ideértve a világ első érintésmentes és mobilfizetési megoldásainak kifejlesztését is. Nagy örömünkre szolgál, hogy a MasterCard kártyabirtokosoknak hamarosan lehetősége nyílik arra, hogy fizetéseiket iPhone 6 vagy iPhone 6 Plus telefonjukkal, illetve Apple Watch okosórájukkal bonyolítsák le, abban a biztos tudatban, hogy minden egyes fizetési tranzakció teljes mértékben biztonságos, és ugyanazokat a garanciákat és előnyöket biztosítja, mint amelyeket MasterCard kártyájuk használatakor már megszoktak."

Az Apple Pay az Amerikai Egyesült Államokban az iOS 8 ingyenes frissítésével lesz elérhető idén októberben. Az Apple Pay a MasterCard kártyabirtokosok számára a vezető kereskedők alkalmazásaiban egyszerű és biztonságos fizetést tesz lehetővé, és ugyanakkor érintésmentes fizetést az Egyesült Államokban a legtöbb helyen, ahol az emberek vásárolnak, azaz a nagyobb üzletekben, éttermekben, tömegközlekedési eszközökön, benzinkutaknál és élelmiszerboltokban, és az összes Apple Store-ban. Az egyik első szervezet, amelynél már az Apple Pay révén iPhone 6 vagy iPhone 6 Plus telefonnal vagy Apple Watch okosórával lehet fizetni, a MasterCard régi partnere, a Major League Baseball sportliga.

Az érintésmentes fizetést biztosító kereskedelmi egységek felsorolásáért kérjük, töltse le a MasterCard Nearby app -ot, vagy keresse fel a www.mastercard.com/contactless weboldalt.

Lehetővé válik a vásárlók számára, hogy akkor, ott és úgy használják kártyájukat, amikor, ahol és ahogyan szeretnék

Az Apple Pay révén történő fizetési tranzakciók kezelését a MasterCard Digital Enablement szolgáltatás (MDES) integrálása biztosítja. Az elmúlt év végén útjára indított új szolgáltatással a MasterCard lehetővé teszi a bankok számára, hogy ügyfeleik egy hálózatba kapcsolt eszközt használjanak mindennapos vásárlásaik és fizetéseik lebonyolítására. A MasterCard és partnerei jelenleg is dolgoznak azon, hogy az Apple mai bejelentésében partnerként megnevezett bankok mellett további bankokat vonjanak be a rendszerbe a MasterCard Digital Enablement szolgáltatás segítségével.

Amit a MasterCardról tudni kell A MasterCard (NYSE:MA), www.mastercard.com nemzetközi fizetési ágazatban tevékenykedő pénzügyi technológiai vállalat. Cégünk működteti a világ leggyorsabb fizetésiművelet-feldolgozó hálózatát, amely több mint 210 ország és terület fogyasztóit, pénzintézeteit, kormányait és vállalkozásait kapcsolja össze. A MasterCard termékei és megoldásai mindenki számára megkönnyítik, biztonságosabbá és hatékonyabbá teszik a mindennapi tevékenységek lebonyolítását - például a vásárlást, utazást, üzleti tevékenységeket és a pénzügyek kezelését. Kövessen minket a Twitteren: @MasterCardNews, vegyen részt különböző témák megvitatásában a Cashless Pioneers Blog-on, és iratkozzon fel az Engagement Bureau-n, hogy késedelem nélkül eljussanak Önhöz legfrissebb híreink.

Contacts

MÉDIAKAPCSOLAT:
Sarah Ely, MasterCard
Sarah_Ely@MasterCard.com
914-249-6714 - office
914-325-4716 - mobile

Contacts

MÉDIAKAPCSOLAT:
Sarah Ely, MasterCard
Sarah_Ely@MasterCard.com
914-249-6714 - office
914-325-4716 - mobile