Pathway Genomics lanceert BreastTrueTM High Risk Panel

BreastTrue High Risk Panel is a blood or saliva next-generation sequencing test with deletion/duplication analysis to detect mutations in seven high-risk breast cancer susceptibility genes: BRCA1, BRCA2, CDH1, PALB2, PTEN, STK11, and TP53. (Graphic: Business Wire)

SAN DIEGO--()--Klinisch laboratorium Pathway Genomics Corporation heeft de sequentietest BreastTrueTM High Risk Panel gelanceerd. Dat maakte de in San Diego gevestigde aanbieder van medische tests woensdag bekend.

BreastTrueTM High Risk Panel controleert bloed en speeksel op de verdwijning of toename van mutaties in genen, zoals BRCA1, BRCA2 en PALB2, die wijzen op een groot risico op borstkanker.

Nieuwe onderzoeken naar patiƫnten die borstkanker overleefden tonen aan dat ongeveer 70 procent van de mutaties in BRCA1 en BRCA2 voorkwamen. Ongeveer 4 procent had kiembaanmutaties in andere genen die wijzen op kanker.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Pathway Genomics Corporation
Zak Pugh, 858-217-4358
pr@pathway.com
www.pathway.com

Release Summary

Pathway Genomics Launches BreastTrue NGS High Risk Breast Cancer Panel with PALB2

Contacts

Pathway Genomics Corporation
Zak Pugh, 858-217-4358
pr@pathway.com
www.pathway.com