A Be-Bound 4,5 millió USA dollárt kapott részvényeiért a befektetőktől arra a célra, hogy az eddig "internet-kapcsolat nélkül élők" számára biztosítsa a mobilinternet-hozzáférést

PÁRIZS és SAN FRANCISCO--()--A Be-Bound® nyolc hónappal az általa kifejlesztett alkalmazásnak a Google Play áruházban (Play Store) való sikeres bevezetését követően továbbra is növekszik a világ mobilhálózat-üzemeltetőivel (mobile network operators [MNO-k]) való kibővített partnerkapcsolat létrehozását szolgáló stratégiájának köszönhetően.

A Be-Bound® technológiája lehetővé teszi az internethez való hozzáférést és a folyamatos kapcsolódást bármely meglévő hálózatról, ideértve a leggyakrabban használt, leginkább csak szöveges funkciókat támogató második generációs (2G) hálózatokat is. A hálózatüzemeltetők a Be-Bound ® technológiáját meglévő 3G, 4G és WiFi hálózataik bővítésére és kiegészítésére szeretnék használni, melynek eredményeként sok millió ember számára, akik eddig nem rendelkeztek internet-hozzáféréssel, illetve csak részleges hozzáférésük volt, anyagilag megengedhetővé a Világhálóhoz való csatlakozás.

A hagyományos okostelefon-alkalmazások használatához szükséges sávszélességnél jóval (akár 1000-szer) kisebb sávszélességet igénylő Be-Bound jelentős előnyöket biztosít mind a felhasználóknak (az adatfogyasztás és a költségek mérséklése révén), mind az üzemeltetőknek, akiknek a hálózataikon bonyolódó forgalom optimalizálása elengedhetetlen a nyereséges működéshez. Ez az új technológiai megoldás mobilinternet-hozzáférést biztosít szerte a világon mintegy négy milliárd olyan felhasználónak, akik eddig csak adott időszakokban fértek hozzá, vagy egyáltalán nem tudtak kapcsolódni a Világhálóhoz. Ez a kapcsolódási lehetőség megengedhető még az olyan korlátozott anyagi lehetőségekkel rendelkező új felhasználók számára is, akik nem tudnak jelentősebb pénzösszegeket fordítani a mobilinternet-csatlakozás finanszírozására.

A Be-Bound erőteljes terjeszkedési stratégiája felkeltette a befektetők figyelmét is, így a vállalatnak rendkívül rövid idő alatt sikerült lebonyolítania az "A" sorozatú részvények eladását célzó első részvényértékesítési fázist, melynek során 4,5 millió USA dollárnyi részvényt vásároltak meg a befektetők, köztük Gonzague de Bligniéres, az Equistone France és a Barclays Private Equity France Felügyelő Bizottságának korábbi elnöke, valamint a Global Corporate Investment Holding, a Perzsa-öböl régiójának egyik legnagyobb befektetési alapja, és Franciaország fontos partnere ebben a régióban.

"Ezzel a befektetéssel a mobilinternet-kapcsolat körüli 'harcok sűrűjébe' kerültünk, cégünknek azonban a birtokunkban lévő különleges versenyelőnynek köszönhetően nagy esélye van arra, hogy győztesként kerüljön ki ezekből a harcokból. A mi megoldásunk használatához nincs szükség infrastrukturális befektetésekre. Éppen ellenkezőleg, lehetővé teszi ugyanis, hogy a hálózatüzemeltetők meglévő ügyfeleiknek azonnali mobilinternet-hozzáférést biztosítsanak szinte bárhol, így meglévő hálózatukon addicionális bevételekhez jutnak" - fejtette ki Albert Szulman, a Be-Bound® vezérigazgatója és egyik alapítója.

Amit a Be-Bound®-ról tudni kell

A 2011-ben Albert SZULMAN és Yazid CHIR által életre hívott Be-Bound® egy rendkívül egyszerű ötleten alapul: lehetővé kell tenni a mobilinternet hozzáférést az okostelefon-tulajdonosok számára bárhol a világon, még az olyan országokban is, ahol a mobilinternet-lefedettség csak kis mértékű vagy egyáltalán nem létezik, valamint a gyengén ellátott területeken is.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Sajtókapcsolat az USA-ban:
Be-Bound